Landstede Volleybal onderuit in Groningen

Groningen / Zwolle – Landstede Volleybal heeft zaterdavond duur verlies geleden in Groningen. Het duel tegen Abiant Lycurgus werd met 3-1 verloren.

De volleyballers uit Zwolle verliezen daarmee de aansluiting bij de top in de nationale A-League. De setstanden waren: 20-25, 25-22, 25-18 en 26-24. Lycurgus komt door de overwinning op de derde plaats en gaat daarmee voorbij Landstede, dat nu twee punten minder heeft, en een wedstrijd meer gespeeld heeft. “We hebben een prima pot gespeeld, maar staan wel met lege handen. Dat is ontzettend zuur kan ik je vertellen”, aldus Van den Brink.

Vooraf had de Zwolse technische staf een strijdplan uitgedokterd om Lycurgus te bestrijden. Dat werkte vooral in de eerste set prima, want die set werd gewonnen. “We zaten overal goed bij, ze kregen geen bal op de grond”, vertelt Van den Brink. In set twee en drie speelde Landstede vooral halverwege de sets wat slordig. “Volleyballend deden we niets voor ze onder, maar de foutjes in het midden kostten ons wel de set. We serveerden drie keer niet goed en maakten twee foutjes, toen was de marge voor Lycurgus groot genoeg.”

In de vierde set leek Landstede Volleybal in ieder geval uitzicht te hebben op een punt, toen bij een 22-24 stand in Zwols voordeel de wedstrijd weer in evenwicht kon komen. “Maar vanaf dat moment wisten we geen punt meer te maken.” Na een geforceerde bal sloegen de Zwolse volleyballers drie ballen tegen het Groningse blok. “En toen was de wedstrijd over. Zonde, want we speelden prima na een dito trainingsweek. We wilden graag oogsten, maar het was ons vanavond niet gegund”, baalt de coach.

Volgende week zaterdag speelt Landstede Volleybal weer thuis, tegen Prins/VCV. De wedstrijd start om 20.00 uur!

Artikel delen:

Reageer