D66 wil verantwoording flop kunstwerk Stadshagen

Zwolle – Afgelopen week werd bekend dat de gemeente meer dan twee ton betaald heeft voor een kunstwerk, het "geheugentheater Werkeren" dat hoogstwaarschijnlijk niet gerealiseerd wordt. De fractie van D66 is verontwaardigd over de onprofessionele manier van werken en wil verdere verantwoording om herhaling te voorkomen. Maandag 9 januari dient de fractie een agenderingsverzoek in.

"Verschillende oorzaken liggen aan het financiële debacle ten grondslag. Zo is er niet scherp gekeken naar de inhoud van de overeenkomst met de kunstenaar, is er niet scherp gestuurd, was er onvoldoende controle vanuit de ambtelijke organisatie, en is er geen deugdelijke onderbouwing gevraagd bij betalingen aan de kunstenaar. Hoewel er wel afspraken gemaakt zijn over de voortgang, zijn deze niet contractueel vastgelegd, ook hebben de ambtelijk betrokkenen geen stappen gezet om het college tijdig te informeren." D66 is verontwaardigd over de gang van zaken. De onprofessionele manier van werken is zorgwekkend en verdere verantwoording is gewenst om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen, zegt D66 zondag. "Meer inzicht in gang van zaken is daarvoor nodig, bijvoorbeeld over de verhouding tussen de commissie Beeldende Kunst, betrokken ambtenaren en de wethouder."

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Mooi wat ik mij af vraag wie dan die commissie is uit welke hoek die komen?
  Kijk het stadbugget was 160.000 euro waar veel projecten van gaan draaien dit jaar.
  Waar de kunstenaar die niet in clubjes zit bepaalde vrienden kringen heeft.
  Ook is wat mooi,s kan neer zetten en ook nog doet ook zie alle tunnels bankjes dieze oost (wijkbugget) en andere projecten. Kan er echt niet bij dat het zolang heeft geduurd en dat Meneer nu ineens over 2 maand verder kan geheugen weer terug?
  Maar het kwaade is al geschiet de kunstenaar wordt weer te koop gezet door 1 z,on gast jammer dat weinig kunstenaars is een stand punt innemen maar ja doe ik het wel fijne zondag


  Maak melding

 2. Het valt mij telkens op dat de oppositie vaak pas reageert op misstanden wanneer het in de krant (of op weblog Zwolle) heeft gestaan.  Maak melding

 3. U heeft gelijk! Alle info staat in de agenda voor de raad van aanstaande maandag. Daar had Weblog Zwolle, als eerste van de media, ook zijn artikel vandaan. Van de oppositie mag meer alertheid verwacht worden. Maar gelukkig is WZ er dan nog 😉


  Maak melding

 4. Waar zou WLZ dan de reacties van de VVD en D66 vandaan hebben?
  Maare oppositie reageert pas als het op de agenda staat en veldwerk? Ja sommige idealisten als bv SP doen dat maar verders reageren ze pas als ze hun stem kunnen laten horen en kunnen aanhaken op een item wat “hot”is.
  De oppositie maakt zich meer druk als de verkiezingen komen en hun raadszetels ter sprake komen.


  Maak melding

 5. misschien zouden ze nu ook even verder kunnen kijken wat de rest van de huidige projecten zijn en hoe die allemaal verantwoord worden?


  Maak melding

 6. :D:D:D elke gemeentelijke partij komt met een eigen Stadshagenkunstwerk mening….als er straks geevalueerd moet worden moet er eerst een avond of 2 ge”streken” worden om een overzichtelijke stelling te krijgen…..bijvoorbeeld coalitie tegen oppisitie. Nou ja, in maart ergens lezen we wel waar het proces mis is gegaan en wie verantwoordelijk is (zijn)……Zo lijkt het tenminste te gaan als na VVD en D’66 ook de rest met een topic komt 😮 Wel benieuwd of Lijst Lucht dan nog appart komt of dat ie gewoon bij het CDA meelift.


  Maak melding

 7. Kakker associeer ik liever nergens mee, want ik heb nog al een beeldend voorstellingsvermogen……..te laat: Zie ik Jort Kelder, Arnie en Beau alweer voor me: BEDANKT >:(


  Maak melding

 8. Is er nog wat uit de raadsvergadering van maandagavond naar voren gekomen betreffende dit debacle met die kunstenaar? Komt er actie?


  Maak melding

Reageer