Ruud ter Heide per direct naar FC Zwolle

Zwolle – Ruud ter Heide verruilt per direct het Drentse FC Emmen voor de koploper in de Jupiler League FC Zwolle. Hij wordt voor zes maanden gehuurd. Dat is maandagmiddag door FC Zwolle bekend gemaakt.

Met de komst van de 29-jarige spits wordt de dun bezette voorhoede van FC Zwolle voorzien van meer keuzemogelijkheden. De geboren Tukker speelt in de jeugd van FC Twente en maakt in 2001, onder John van ’t Schip zijn debuut. Na een Duits uitstapje, keert hij in 2005 terug op de Nederlandse velden: drie seizoenen AGOVV worden gevolgd door twee seizoenen bij SC Cambuur. Vanaf 2009 speelt Ruud in het rood-wit van FC Emmen, maar dinsdag trekt hij voor het eerst het blauw-witte shirt aan. Ruud ter Heide: ,,Het is een leuke, nieuwe uitdaging en ik vind het mooi om terug te zijn in de top van de Jupiler League!" Ruud werkt dinsdagochtend om 10.00 uur zijn eerste training in Zwolle af.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Dit vind ik geweldig nieuws!

  FC Zwolle speelt al vrijwel het gehele seizoen met een ??gelegenheidsspits?? (Joey van den Berg) aangezien beoogde spits Ketting langdurig is geblesseerd en talenten als Mamedov en Saymak de tijd moeten krijgen om zich door te ontwikkelen als spits, terwijl ik Cicek meer een vleugelaanvaller vind.

  Met Ruud ter Heide heeft FC Zwolle een spits aangetrokken die er direct staat. Ter Heide kan als spits goede statistieken overleggen (hij loopt bijna 1 op 2). Ter Heide heeft (net als Sjoerd Ars) bewezen ook een aardig gemiddelde te hebben bij ploegen die minder op de helft van de tegenstander spelen. Ter Heide voegt daarnaast de nodig aanvullende kwaliteit toe aan de huidige selectie. Hij is kopsterk, fysiek sterk, goed in de kaats, scoort makkelijk en beschikt over een berg voetbalgogme die je in de top van het voetbal nodig hebt om het verschil te maken.

  Ter Heide is typisch zo??n speler waar je als supporter een hekel aan hebt/krijgt als die tegen je speelt, maar waarvan je geniet als die voor je speelt.

  Groot compliment voor de technische staf dat ze zo slagvaardig hebben gehandeld om het scorend vermogen zo snel mogelijk te versterken! FC Zwolle verdient ?berhaupt een compliment voor het spelersbeleid. Als liefhebber geniet ik van spelers als Van Hintum, Lachman en Achenteh.

  Vorig seizoen stond FC Zwolle 11 punten los van nr. 2 FC Volendam dat een wedstrijd minder had gespeeld. Dit seizoen staan we in de winterstop 10 punten los van FC Eindhoven en volgen respectievelijk SC Cambuur, Willem II en Sparta op 14 en 15 punten.

  De laatste drie seizoenen pakte FC Zwolle in tegen de komende tegenstanders 33/34 punten. Als we een normale tweede seizoenshelft draaien, eindigt FC Zwolle op 77 punten en dus een gemiddelde van 2,26 punt per gespeelde wedstrijd. FC Den Bosch werd met dit puntenaantal in 1999 kampioen en alleen ADO Den Haag (2,44 punt/wedstrijd, 2003) en NAC Breda (2,41 in 2000) werden met een hoger gemiddelde kampioen. Alle andere kampioenen in de Eerste Divisie sinds het seizoen 1990-1991 scoorden een lager puntenaantal per gespeelde wedstrijd. Ter vergelijking FC Zwolle loopt nu op een puntengemiddelde van 2,58 per wedstrijd.

  Zoals altijd wegen de laatste loodjes het zwaarst, maar als er voor 31 januari geen speler meer vertrekt en met goede steun vanaf de tribune, heb ik er goede hoop op dat dit een heel mooi jaar kan worden voor iedereen die FC Zwolle een warm hart toedraagt.


  Maak melding

 2. FC Zwolle heeft denk ik genoeg van Ars met zijn pokerspelletjes en al het gedoe wat daarna kwam. Toen eigenhandig het kampioenschap om zeep hielp, en moest vertrekken.


  Maak melding

Reageer