Start Gemeenschapskring Assendorp en Pierik

Zwolle – Donderdag 12 januari is er om 19.30 uur in het Wijkcentrum Jeruzalemkerk de startavond van de Gemeenschapskringen “ Hart voor Assendorp “ en “ Hart voor Pierik “. Wijkcentrum Jeruzalemkerk aan de Windesheimstraat is een voorlopig onderkomen.

Iedereen uit Pierik en Assendorp is die avond welkom om kennis te maken met de gemeenschapskringen. Er is ruimte voor vragen, om verlangens voor de buurt en de wijk te delen. Organisaties die al actief zijn in Pierik en/of Assendorp worden speciaal gevraagd om te komen. De gemeenschapskringen willen namelijk niet iets gaan doen wat al gedaan wordt. Wanneer de gemeenschapskringen “ Hart voor Pierik en Hart voor Assendorp “ gestart zijn, zijn er vijf gemeenschapskringen in Zwolle. Gemeenschapskringen staan voor iedereen open, het gaat om mensen die een bepaald verlangen, idee, droom voor de straat, buurt en/of wijk hebben en zich daar structureel voor willen inzetten. Of dat nu 1 uur per week is of per maand, of 10 uur per maand, maakt niet uit. De grens bepaalt de persoon, die mee gaat doen, zelf. De gemeenschapskringen zijn een initiatief van het Diaconaal Platform Zwolle, maar staan dus voor iedereen open. De gemeenschapskring werkt het liefst vanuit een openbaar gebouw en /of vanuit een openbare vereniging, zoals de speeltuinvereniging in Pierik/Assendorp. Op dit moment kunnen de gemeenschapskringen nog niet terecht in de wijkcentra, dat ligt op dit moment nog in de Raad. Er wordt dus door een aantal gemeenschapskringen naar creatieve oplossingen gezocht. De avond op 12 januari duurt ongeveer tot 21.30 uur, u kan altijd later aanschuiven of eerder vertrekken.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Wat is de meerwaarde van deze Gemeenschapskring ten opzichte van bijvoorbeeld het bestaande gemeentelijke Wijkplatform of een wijkvereniging. Het kan ook teveel worden 😮


    Maak melding

  2. Geen enkele, eileen. Alleen wil het christelijke smaldeel zich nu weer met de rest van de bevolking gaan bemoeien; het liefst in openbare gebouwen, en zonder dat ze in persberichten duidelijk voor hun achtergrond uitkomen (zoals gewoonlijk…).


    Maak melding

  3. Eens drama, komt tenminste een stuk socialer en Christelijker over. Ondertussen is er ook niemand die meer wegwijs weet in al die splintergroeperingen….gewoon Samen Opweg 😉


    Maak melding

Reageer