Bijna 5.000 kerstbomen ingeleverd

Zwolle – De grootscheepse inzameling van kerstbomen ‘Oude bomen vangen veel winst!’ heeft tot nu toe 4814 kerstbomen opgeleverd. De eerste bomen zijn op woensdagmiddag 4 januari door wethouder Filip van As in de versnipperaar gedaan bij het inzamelpunt in Stadshagen.

kerstboom_stadsgracht.jpg
De gemeente Zwolle ruimde dinsdagmiddag zelf de kerstbomen ook op…

Ieder jaar organiseert de gemeente Zwolle de kerstbomenactie ‘Oude bomen vangen veel winst!’. Kinderen kunnen dan bomen inzamelen, zodat die niet op straat blijven liggen of in brand worden gestoken. De gemeente Zwolle hoopt dat zoveel mogelijk kinderen deelnemen aan de actie. Dat is namelijk goed voor het milieu en het houdt de straten schoon! Als je 15 jaar of jonger bent, lever je woensdag 11 januari, tussen 13.00 en 16.00 uur kerstbomen in op een van de inleverpunten bij jou in de buurt of in de wijk. Voor iedere ingeleverde boom krijg je € 0,20 en een stempel op je stempelkaart. Met een volle kaart (tien stempels) mag je gratis zwemmen in het Hanzebad of het Aa-bad. Vandaag is de laatste kans om kerstbomen in te leveren.

De inleverpunten

  • AA-landen: Rijnlaan, bij de Aldi of Maaslaan/hoek Beulakkerwiede
  • Assendorp: Hortensiastraat, bij de speeltuin
  • Berkum: Hoek Kerkweg/ Erasmuslaan
  • Dieze: Ruusbroecstraat, bij Luchtbode
  • Holtenbroek: Omgeving wijkcentrum Holtenbroek
  • Stadshagen: Drapenierlaan of Hoek Fioringras/ Werkerlaan of Hoek Frankhuizerallee/ Tjaskerstraat
  • Westenholte: Petuniaplein
  • Wipstrik: Herfterplein
  • Zwolle-Zuid: Oude Deventerstraatweg, bij onderkomen gemeente of Gedeputeerdenlaan, bij de scholen of Parkeerplaats SVI of Nieuwe Deventerweg, bij onderkomen gemeente of Stokmeesterslaan, bij de scholen of Schellerallee

In de binnenstad, Kamperpoort en de Stationsbuurt rijdt op 11 januari 2011 tussen 13.00 en 16.00 uur een gemeente-auto om de bomen op halen. Natuurlijk mogen kinderen uit deze wijken ook bomen inleveren bij inleverpunten in andere wijken. In Windesheim en Wijthmen kun je de kerstbomen op woensdag 11 januari 2012 tussen 13.00 en 14.30 uur inleveren, in Windesheim bij het Dorpshuis en in Wijthmen aan de Stramp Eschweg.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Bijna 5.000 kerstbomen ingeleverd”

Reacties zijn gesloten.