Niet voor iedereen op 5 Mei vrijheid

Het is weer bijna 5 mei, bevrijdingsdag! Voor jou is het een groot feest, gezelligheid en dan weer naar huis. In Kenia hebben veel mensen geen feest, gezelligheid en een thuis. In Kenia zijn ze nog steeds niet vrij…

 
Nancy met één van de kinderen uit Kenia

Ik ben Nancy Stabij en studeer sociaal cultureel werk in Zwolle. Ik heb jaren in Zwolle gewoont en ben een groot FC  Zwolle fan. Voor mijn stage zit ik  5 maanden in Kenia om met straatkinderen te werken Het doet me dan ook erg veel om die Afrikaantjes te dollen met een echte voetbal. Ze hebben hier zelfgemaakte voetballen van plasticzakken en touwtjes. Als ik thuis ben gaat het leven weer gewoon door, maar nu wil ik de kinderen zoveel mogelijk helpen. Vanaf 15 juni ben ik weer terug in Nederland. Vanaf dan kan ik alle foto’s laten zien, verhalen vertellen of een presentatie geven.

Kijk op mijn website voor de verhalen van Kenia. Ook staan er foto’s op van het project waar ik het over heb. Het heet Upendo, wat liefde betekend. Laat blijken hoe groot uw liefde is…

http://www.nancystabij.nl

Ik ben in Kenia om de mensen wat gezelligheid en liefde te geven. Ik ben een man aan het helpen met het opbouwen en uitbreiden van een opvanghuis voor wees – en straatkinderen. Het is tot nu toe een kleine ruimte waar 73 kinderen eten, slapen en les krijgen. Een klein hokje van golfplaten, zonder ramen en slechte hygiëne.

De man die ik help werkt en stopt al zijn eigen geld in de kinderen. Hij geeft ze te eten, zorgt dat ze les krijgen en naar de dokter kunnen. Dit heeft me zo aangegrepen, dat iemand die al zo weinig heeft, toch alles voor een ander over heeft.

Heb jij ook iets voor de ander over, iets dat hun leven net iets beter maakt voor hen, zodat ze een nieuw klaslokaal kunnen krijgen, een matras of een douche. Help dan!

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Benader Fc Zwolle eens met je verhaal, misschien willen ze samen met jou iets opzetten voor die voetballenden afrikaantjes.

    Niet geschoten is altijd mis.


    Maak melding

Reageer