Gerrit Jansen exposeert in Diagnosepunt Isala

Zwolle – In het Diagnosepunt van de Isala klinieken aan de Dokter Spanjaardweg 29 (gebouw A) hangen deze en volgende maand (tot 24 februari) 26 veelkleurige acrylschilderijen van Gerrit Jansen.

thorbeckegracht.jpg
Thorbeckegracht

De Zwollenaar heeft de afgelopen vijf jaar steeds meer zijn eigen invulling gegeven aan het consensisme, de stroming die populair werd door Ton Schulten uit Ootmarsum. Veel van zijn ‘mozaïekschilderijen’ tonen duidelijk herkenbare (vaak Zwolse) stadsgezichten, waarbij Jansen het laatste jaar veel gedetailleerder is gaan schilderen. Gerrit Jansen exposeerde vorig jaar o.a. in Zwolle (stadhuis), Ommen, Dalfsen en Zuidwolde. Hij sloot het jaar af in Public, waar ook deze maand nog schilderijen van hem hangen.

Gerrit Jansen (1945) begon als scholier al met schilderen. Hij kreeg les van Stien Eelsingh en Piet Zwiers en ging na de opleiding decoreren en etaleren in Almelo als etaleur aan de slag. Gezin en wisselingen in werkkring drongen het schilderen lange tijd naar de achtergrond. Eerst nadat hij met vervroegd pensioen was gegaan nam Jansen in 2006 de penselen weer ter hand. De vele positieve reacties op zijn schilderijen waren een stimulans om ook meer werk te maken van het exposeren.

Artikel delen:

Reageer