Rap-acts strijden om Beste Videoclip van Zwolle

Zwolle – In de regio Zwolle doen vier rap-acts mee aan een videoclip battle genaamd : Video Virus. In totaal zes steden doen 28 videoclips mee aan de battle. Er komt maar één winnaar! De rap-acts hebben auditie gedaan in Zwolle en strijden nu om de meeste stemmen te krijgen en de titel ‘ Beste Videoclip Van Zwolle ‘ te winnen. Eén van de vier acts is de Zwolse rap-crew True Brothers Entertainment. De andere drie acts zijn Uitputtend (Putten), De Pioneers (Nijverdal) en Complexx (Zwolle).

True Brothers is een rap crew uit Zwolle die begonnen is als Triple B door Rapper Tireily ‘Benjy’ Schmidt, Kevin ‘Baby Boy’ Schmidt & Giovanni ‘Big Bawz’ Hiwat. De naam Triple B was gekozen omdat er 3 (triple) rappers in de crew zaten waarvan de naam allen met een ‘B’ begon. Vervolgens ging oprichter Tireily ‘Benjy’ Schmidt samen met de andere 2 Triple B rappers samen werken aan een andere naam. De naam werd in augustus 2010 veranderd in ‘True (echte) Brothers (broeders) Entertainment’. De naam betekent ‘echte broers’ omdat de rappers meer zijn dan alleen rappers bij elkaar. Ze zien elkaar dus ook als één familie & zijn als broers voor elkaar. De link om op de True Brothers te stemmen is : www.videovirus.nl/id/portfolio/true-brothers .

Niet alleen omdat True Brothers Entertainment een nieuwe start was, maar ook omdat de True Brothers Entertainment meer crew members wilden betrekken bij de crew. Bij een nieuwe groepsnaam hoorde voor enkele leden van de groep ook een nieuwe alias die beter bij hen paste. Kevin Schmidt aka ‘Baby Boy’ zichzelf vanaf nu: ‘Lil’ Goon’ & Giovanni Hiwat veranderde van ‘Big Bawz’ in ‘ Vjezze’

In augustus 2010 kwam Amsterdamse Rapper Wesley ‘WeZzz’ Richardson (15) de crew versterken. De Rapper WeZzz zat eerst bij de amsterdamse crew ” BMK “. Omdat hij meer groei mogelijkheden zag bij de TBE besloot hij met hen een nieuw avontuur aan te gaan. In de zomer van 2011 jaar sloten de net gestarte rappers Wesley ‘Regillio’ Li A Tjam & Rion ‘Riiontje’ Isabella zich aan bij de crew.

True Brothers Entertainment is vooral op de Zwolse kaart gezet door de volgende tracks:
Gefocust – Benjy ( ft. Lil’ Goon & Vjezze )
Love Gots Me – Benjy (ft. Ilona)
Blauw & Wit ( FCZ Anthem ) – Lil’ Goon (ft. Benjy )
1,2,3 – ( Benjy, Vjezze & Lil’ Goon ),WeZzz & Benjy – Roger That & Highclass

Hier nog eens de artiesten van True Brothers Entertainment op een rij
Benjy (01-12-95) geboren in Capelle a/d Ijssel.
Lil’ Goon (03-02-94) geboren in Rotterdam.
Vjezze (11-11-93) geboren in Rotterdam.
WeZzz (28-02-95) geboren in Curacao.
Regillio (16-11-95) geboren in Zwolle.
Riiontje (13-12-96) geboren in Curacao.

Op de radio bij Juize 538 is het nr “Gefocust” van TBE, geschreven door Benjy al diverse malen gedraaid.

De tijdelijke website van TBE is: www.truebrothersent.blogspot.com

Het email adres van TBE is: contact.truebrothersent@gmail.com

Artikel delen:

Reageer