VVN afdeling Zwolle start actie “Memory 30”

Zwolle – Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwolle heeft de “Memory 30” actie gestart. Aanleiding is het feit dat de afdeling regelmatig klachten ontvangt over het rijgedrag in de 30 km gebieden. In bijna alle wijken in Zwolle zijn 30 km zones vastgesteld. Probleem is echter dat op talrijke plaatsen dikwijls veel sneller dan 30 wordt gereden. Oorzaak is onder andere dat de vormgeving en inrichting van veel wegen automobilisten niet de indruk geven te rijden in een 30 km gebied.

30.jpg

Meestal wordt volstaan met een uiterst sobere weginrichting en het plaatsen van verkeersborden. Staan de verkeersborden op een onlogische plek of worden deze niet opgemerkt dan ben je al gauw geneigd sneller te rijden dan wettelijk is toegestaan. Het aanpassen van de weginrichting kost veel geld en is zeker in deze crisistijd niet te realiseren. Het aanbrengen van een “30 km” sticker op een papiercontainer in de Scheldelaan in de Aa-landen leverde Peter Buter, bestuurslid van VVN afd. Zwolle, veel positieve reacties op. Na overleg met de politie en de gemeente heeft het bestuur besloten de actie Memory 30 te starten. Nu met ingang van 2012 ook de boetes op te snel rijden aanzienlijk zijn verhoogd hoopt de afdeling door het aanbrengen van 30 stickers niet alleen de verkeersveiligheid te verbeteren maar tevens onnodige boetes te kunnen voorkomen!

De afdeling is sterk voorstander van het instellen van 30 km zones in gebieden waar het wonen en verblijven voorop staan. Voorkomen moet echter worden dat een soort schijnveiligheid ontstaat. De stopafstand bij een noodstop van 30 of 50 km kan voor een voetganger of fietser immers een kwestie zijn van overleven of overlijden!!

De stickers zijn dus voor de bewuste automobilist een geheugensteuntje om onbewust te snel rijden te voorkomen. Elke inwoner van Zwolle die in een 30 km straat woont kan aan deze actie mee doen.

Het is niet de bedoeling de stickers aan te brengen langs wegen waar sneller dan 30 km/u mag worden gereden.

Per adres kunnen 2 stickers besteld worden pkbuter@tiscali.nl of via www.veiligverkeerzwolle.nl

De stickers worden gratis bezorgd en kosten per 2 stuks €3,00.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Hopelijk halen veel bewoners van de Rembrandtlaan een sticker op. Daar wordt je regelmatig van de sokken gereden door automobilisten die denken dat ze op een racecircuit rijden.  Maak melding

 2. Geweldig initiatief van Veilig Verkeer Zwolle. Automobilisten rijden vaak niet bewust, moeten vaak wakker worden geschud. Een zone bord van 30km passeeerd men zonder het goed in zich op te nemen.
  Herinneringen blijken nodig te zijn. Hopende op creativiteit van de plakkers om opvallende plaatsen te gebruiken.


  Maak melding

 3. Als ik de gemeente Zwolle was dan zou ik die stickers op alle bussen van Zwolle plakken…. daar is het hier in de straat het hardst voor nodig!


  Maak melding

 4. Inderdaad Tevens: Rijd je netjes 30 km in de Rembrandtlaan wordt je wel ingehaald met 60 km p/u door die jochies die net het rijbewijs hebben, Golfje onder de kont, je kent ze wel… Tijdens die inhaalactie rammen ze dan bijna het tegemoetkomende fietsverkeer. Waar is de politie als je ze nodig hebt?


  Maak melding

Reageer