Locatie Wismarstraat wint Frionprijs

Zwolle – Je zit op zondag voor de tv en kijkt naar het programma de Reünie. Dan denk je dat kunnen wij ook! Dit wordt onze verbeteractie voor 2011. De woonlocatie Wismarstraat van Frion sleepte met deze ‘Reünie’ de hoofdprijs en de hierbij horende wisselbeker in de wacht. De prijs werd toegekend aan de beste verbeteractie van 2011. Frion organiseert dit jaarlijks. De actie was gekoppeld aan het thema Verbonden en dichtbij.

winnaars_frionprijs_verbeteractie_2011.jpg

In totaal mochten vijf locaties een prijs in ontvangst nemen. De tweede prijs was voor de werklocatie Doepark Nooterhof, de gedeelde derde prijs voor Werkeren en voor de kunstlocaties De Rode Markies, De Weije Kunst en DOAS. De aanmoedigingsprijs ging naar Frion IJsselbolder, locatie Commissarislaan 35-12. De beste verbeteracties die cliënten en medewerkers samen hebben ingediend, worden jaarlijks beloond. De prijsuitreiking is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. De actie is altijd aan een thema gekoppeld. In 2011 was dit Verbonden en dichtbij. Of vertaald in de woorden voor cliënten: Naast elkaar en samen doen. De ingediende verbeteracties laten elk jaar weer zien dat cliënten en medewerkers de mooiste resultaten bereiken waarbij de cliënt de regie heeft.

Eerste prijs

Cliënten die wonen bij de Wismarstraat waren nummer een. Een reünie voorbereiden en organiseren. Samen naar scholen en andere locaties om uit te zoeken wie ze nog van vroeger kennen. De getraceerde oud-klasgenoten, meesters of juffen, oud-collega’s, oud-begeleiders en bekenden van vroeger werden allemaal uitgenodigd voor de reünie in oktober. Deze was bijzonder geslaagd. Hilarische herinneringen werden opgehaald en het leverde hernieuwde contacten op. De waardevolle herinneringen van deze dag zijn vereeuwigd op een dvd.

Tweede prijs

De tweede prijs ging naar de werklocatie Doepark Nooterhof. Hoe kun je in contact komen met bezoekers en anderen. Hoe weet je wie er samen werken bij Doepark Nooterhof. Dat doe je gewoon door flessenpost met hierin een vraag of gedicht in het park uit te zetten. Zo nodig je bezoekers uit om dichterbij te komen. Een gevonden gedicht:

Kom

Kom dichter

Kom dichter bij

Kom dichter bij mij

Kom, wij zijn verbonden

Derde prijs

Een gedeelde derde prijs mochten de werklocaties Werkeren en de Kunstgroepen in ontvangst nemen. Muziek, dansen en het organiseren van de workshop verbindt en is dichtbij. De cliënten van Werkeren organiseerden samen met het gezondheidshuis Stadshagen een geslaagde dansworkshop. Dit was mogelijk omdat de betrokkenen goed luisterden naar elkaar en elkaar serieus namen. Alles werd met elkaar geregeld. Met als resultaat: samen met ouders, woonbegeleiders en elkaar dansen.

De kunstlocaties De Rode Markies, De Weije Kunst en de locatie in het DOAS gebouw, nemen de lezer mee in mooie droom. Een gezamenlijke en gastvrije werkplek waar bezoekers graag komen, elkaar ontmoeten en hun ogen uitkijken. Een prachtige werkplek voor de kunstenaars van Frion maar ook een plek voor kunstenaars die niet bij Frion wonen of werken.

Aanmoedigingsprijs

Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs. Deze werd toegekend aan de cliënten en medewerkers van de woonlocatie bij Frion IJsselbolder, Commissarislaan 35-12.

Veel cliënten kunnen vanwege hun ernstige meervoudige beperking niet communiceren met woorden, zelfstandig activiteiten uitvoeren of nieuwe ervaringen opdoen. Kamperen met alles er op en eraan is hiervan een voorbeeld. Cliënten ontdekten dit de afgelopen zomer samen met familieleden en begeleiders.Hoe deden ze dit dan. Ze benaderden bijvoorbeeld het leger. En samen zetten ze dan een grote legertent op in de achtertuin. Vervolgens halen medewerkers samen met cliënten boodschappen voor een barbecue. Na de barbecue blijft iedereen slapen. En dan ervaren. Naast elkaar luisteren naar het gesnurk en andere geluiden van je mede-tentslapers. De dekens dicht om je heen, vanwege de kou. Maar ook genieten van de geuren en de nieuwe indrukken.

Artikel delen:

Reageer