IJssculpturen Zwolle krijgt 100.000ste bezoeker

Zwolle – Het IJsbeeldenfestival in Zwolle beleefde vandaag (woensdag 11 januari 2012) een mijlpaal. ’s Middags om drie uur nam de 100.000ste bezoeker een kijkje in de sprookjesachtige wereld van sneeuw en ijs waar het nog steeds acht graden onder nul is. “Wij zijn er trots op dat dit festival nu al 100.000 bezoekers heeft getrokken”, liet Huib Joor namens de organisatie weten.

ijsbeelden_klein.jpg

De eer van 100.000ste bezoeker was weggelegd voor de familie De Ruiter uit Zwolle. Het gezin werd begroet met gratis entreekaarten voor dit festival. Tevens ontving de familie een fles champagne en vier vrijkaarten voor het volgende IJsbeeldenfestival in Zwolle. Dat festival staat in het teken van de sprookjes van Grimm en vindt plaats van 1 december 2012 tot en met 27 januari 2013, wederom op het Rodetorenplein in Zwolle. Joor gaf aan dat de organisatie zeer tevreden is over de publieke belangstelling. “Ook nu de vakanties weer voorbij zijn, loopt het op doordeweekse dagen nog goed door.” De reacties van de bezoekers klinken de organisatie ook als muziek in de oren. Steeds weer blijkt overduidelijk dat de mensen genieten van de meer dan honderd sneeuw- en ijsbeelden, die door een international team van carvers eind november zijn gemaakt.

Nog geopend tot en met 29 januari

Het IJsbeeldenfestival, dat als thema nautische sagen – van walvis tot piraat – heeft, is nog tot en met zondag 29 januari 2012 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 8,50. Voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar kost een kaartje € 4,50. Kinderen onder de vijf jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit kaarten voor twee volwassenen en twee kinderen vanaf 5 jaar, kost € 21,50. De entree voor 65-plussers bedraagt € 6,50. Meer informatie is te vinden op de website www.ijsbeelden.org.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer