Opleiding journalistiek Windesheim Zwolle mag door

Zwolle – De HBO-opleiding journalistiek van Hogeschool Windesheim in Zwolle kan in de huidige vorm blijven bestaan. Dat is volgens nu.nl de uitkomst van een informeel gesprek tussen een delegatie van de opleiding en accreditatieverstrekker NVAO.

De school zou wel een herstelprocedure moeten gaan volgen. Vorige maand werd bekend dat de opleiding ondermaats was en dat honderden studenten onterecht een diploma hadden gekregen. Windesheim is op dit moment bezig om alle verslagen sinds 2009 opnieuw te bekijken. De uitkomst van dat onderzoek wordt op korte termijn verwacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Opleiding journalistiek Windesheim Zwolle mag door”

  1. Denk dat er aankomend jaar een stuk minder studenten met deze studie gaan starten… ik zou “windesheim” in dit geval niet op mijn diploma willen hebben staan! Bedrijven onthouden dit toch wel 😉

  2. Hogeschool Windesheim heeft het management van de opleiding Journalistiek veranderd. Het huidige management vertrekt en een hogere directeur krijgt nu de verantwoordelijkheid over de opleiding.

    Eind vorig jaar werd bekend dat alle diploma’s die de opleiding de afgelopen twee jaar heeft uitgegeven, worden onderzocht. Ook kondigde de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), die over de hbo-accreditatie gaat, dat er wordt gekeken of de opleiding wel een nieuwe accreditatie krijgt. Zonder accreditatie mag Windesheim geen diploma’s journalistiek uitgeven.

    Bijeenkomst

    Vandaag maakte de opleiding dus één van de maatregelen bekend die is genomen. Later vanavond is er een bijeenkomst voor studenten journalistiek waarin de school meer uitleg geeft.

    Albert Cornelissen, de voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim zegt in een verklaring: “Het besluit is genomen om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. De collega’s die tijdelijk het management Journalistiek voor hun rekening namen, waren direct betrokken bij de diploma’s die worden herbeoordeeld. Er is ons alles aan gelegen om het herbeoordelingsproces zo zuiver mogelijk te laten verlopen.”

    NOS op 3

  3. Tijd voor twee 12 januari 2012, Radio 2 met Dé meester, Frits Ritmeester….Had ene Jan in de uitzending die uitvoering en geëmotioneerd aangaf dat de opleiding wél wat voorstelde. Bij Frits liepen ook 2 mensen van W.heim. Jan had het vooral op de Raad van bestuur.
    Nog geen uitzending beschikbaar op www! volgt vast zsm op http://tijdvoortwee.kro.nl/seizoenen/2012/afleveringen/12-01-2012

    Stijllozen, linken nog e.e.a. (w.o. RTV Twente)Begint met radionieuwslezer BBu, schrijver BBr eindigt met aardig grapje

Reacties zijn gesloten.