Frits Bolkestein te gast in Zwolle

Op woensdag 9 mei is de voormalige leider van de VVD en het oud lid van het dagelijks bestuur van de Europese Unie, de Europese Commissie, Frits Bolkesteinte gast bij de VVD Zwolle tijdens een bijeenkomst in restaurant Urbana, Wipstrikkerallee 213. Vanaf 19.00 uur is de ontvangst en tussen 19.30 en 20.30 uur is iedereen welkom om te luisteren naar en te discussiëren met de succesvolle VVD-politicus. Hij leidde zijn partij een aantal malen naar grote verkiezingsoverwinningen.

De VVD Zwolle heeft niet toevallig gekozen voor de datum van 9 mei, in vele landen in Europa staat deze dag namelijk in het teken van de Franse politicus Robert Schuman. Nadat Europa vele eeuwen het toneel was van bloedige oorlogen publiceerde Schuman op 9 mei 1950 een plan voor economische samenwerking in Europa. Wie samenwerkt is minder snel geneigd oorlog te voeren was zijn filosofie. Uit het initiatief werd de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal geboren. Die EGKS kan gezien worden als een voorloper van de latere Europese instellingen, zoals de huidige Europese Unie. Europa begon dus als een vredesinitiatief. In een groot deel van Europa is 9 mei inmiddels uitgeroepen tot Schumandag. Uiteraard zal de heer Bolkestein tijdens het politiek café ingaan op de situatie in de huidige Europese Unie.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Zeker niet mijn parijt, maar interessant. Zou dit ook voor niet-VVD sympatisanten zijn? Discuseer graag met bevlogen mensen. Morgen, nee altijd is Vrijheid een thema, zeker voor mij als bevrijdingskindje, maar is de vrijheid van de VVD mijn vrijheid? Ben bang van niet.

  Dan doel ik vooral op de vrijheid in de klassenstrijd die gelukkig bijna gestreden is. De vrijheid in de gelijkheid van mensen onderling.
  Is iemand die leiding geeft aan veel mensen “iemand die iemand is in de maatschappij” meer als een ander? Nee, zegt iedereen. Maar mag hij of zij wel DOEN of hij of zij meer is als een ander?

  Mijn vrijheid zit ook in het feit dat wat mij betreft iedereen gelijk is Arm en rijk & blank & zwart, moslim, atheist en christen. Heb eens respect voor mekaar en voor geen hetze….via de TELEGRAAF of zo.
  Misschien moesten we eens SAMEN de schouders eronder zetten. Zo’n fout en besmet woord is SAMEN niet, volgens mij. Aan afgunst en jaloezie gaan we naar de Filistijnen. Spreek veel mensen, bijna niemand is afgunstig of jaloerst op zijn of haar manier…..was het maar zo.

  Ben ook benieuwd wat Bloky vindt van individualisering van de samenleving.

  En dat Europ-verhaal….wat is de dieperliggende gedachte daarachter?
  Bij politici moet je vaak doordenken. Heeft het met de Europese grondwet te maken? Moeten we een grondwet willen?

  Vind dat je op alle onderwerpen zoveel mogelijk over de grenzen moet samenwerken. Niet allemaal (op het laagste niveau vaak nog) het wiel zelf willen uitvinden…..leer van elkaar! Wees niet te trots om te informeren bij mensen die met soortgelijke dngen bezig zijn. Straal niet “de wijsheid in pacht hebben” uit zoals “Sjors dubbelU”.

  Tot slot, want ik ben het aardig zat, vraag ik me af waarom, in heaven’s name altijd die heksenjacht op ambtenaren. Die niets anders doen als de taak uitvoeren die wij met zijn allen aan die instantie hebben gegeven. Ook wordt er nieuw beleid voorbereid, maar daar kunnen wij allen (middels de politiek) over oordelen. De aversie tegen de ambtenarij (hier in Zwolle heel erg met “Papje”) kan niet met jaloezie te maken hebben want de slarissen op de markt liggen lichtjaren hoger als in de ambtenarij. Heb hier wel eens met Papje over gemailed en geprobeerd hierover te praten maar ja, dan ziet een ander dat je in een zware discussie komt en is dat gegeven (hoe ziet men mij) ineens belangrijker lijkt het. Zucht, daarom… omdat het lijkt of je niet jezelf kunt zijn en enorm veel politici het belangrijker vinden “wat men van ze vind als zich te bekommeren OM de mensen” daarom volg ik de politiek wel kritisch van de zijlijn.

  De VVD vindt geld, macht en aanzien toch heel belangrijk?  Maak melding

 2. @Dick, klopt, we houden van discussie, dus vandaar dat iedereen komen mag en Europa gaat uiteindelijk iedereen aan. Tot woensdag…?


  Maak melding

 3. moet nog even in mijn agenda kijken. En volgens mij is er geen voetbal of……zal toch niet wezen dat Ajax woensdag nacompetitie moet spelen? Dan wordt ’t anders. Vind het overigens absoluut niet erg om me in het hol van de leeuw te begeven. Bovendien lijkt Bolky mij een interessante man. Hij zat eens met Cohen en een islamiet geloof bij Binnenhof. Was erg interessant!! Volgens mij was de gedachte achter de gastenkeuze: Jood (maar Cohen zei dat hij geen praktiserend jood—meer—was), Bolky (atheist maar niet zo a- als het woord doet vermoeden) en 1 persoon die de islam vertegenwoordigde……..ze waren het uiteindelijk helemaal niet zo oneens met elkaar. Maar eh-Papje zit toch niet in de organisatie want daar heb ik het wel aardig mee gehad. Onze overeenkomt is dat we van “de geneugten des levens houden” maar laat ik maar zeggen dat ik blij ben dat hij ze ergens anders vindt. 😉


  Maak melding

 4. @Dick, Bolkestein blijft een inspirerende man. Begin overigens wel benieuwd te worden of ik jou ook persoonlijk ken of niet. Waar drink jij ze dan?
  Ga genieten van het mooie weer en wie weet tot woensdag, want ajax… tsja 😉


  Maak melding

 5. @Veva: ik drink ze overal. het liefst thuis met vrienden en familie of in de immer-gezellige WVF-kantine. Ook wel in het winkelcentrum van Stadshagen: als je een beetje speurt is er een plekkie. Jullie zijn toch van de ondernemers: kan dat ding onder het cultuurhuis, die door een Zwolse familie is gehuurd zo snel mogelijk open?
  Lekker koud glas in onze geweldige binnenstad: nee, die zou ik nergen afslaan. Vroeger, neeeeeee eerder in De Tonne/X-ray/De Dokter maar vooral THE FONZ. Nee, amper in The Rose alleen eens uit nieuwsgierigheid of omdat een dame …..nee laat maar…..was niet “my kind of people”. Misschien heb ik sinds “The Rose” wel een bepaalde mening over patsers en kakkers. Zou zeggen ga lekker je feestje vieren….vooral doen!!! Want daar is het leven veel te mooi voor maar als het ff kan ergens anders als waar ik ben. Denk, Veva, dat ik je dan ook niet ken. Ben bang dat ik van VVD_Zwolle alleen Papje ken. Ben ook bang dat ik dat al meer dan genoeg vind. 😉


  Maak melding

 6. Wat er mis is met de godenzonen? Dat ze 1 doelpunt te weinig maakten voor het kampioenschap, dat is er mis met de godenzonen. ;D 😀 😉

  Geintje hoor.


  Maak melding

 7. Potverdorie ik vind het allebei getuigen van veel humor ;D ;D
  Altijd al gezegd dat vrouwen meer humor hebben als mannen!
  Zeker als jullie (?!) soort mannen-haantjes. Oh geintje.
  Nou ik heb de VVD weer aan genoeg belangstelling geholpen. Heb een hele discutabele post uit ons eigen forum getrokken en die zet ik op een ander topic. Ben erg benieuwd hoe de VVD daar tegenaan kijkt.
  Als ik er woensdag niet ben moet je em Bolky (niet te verwarren met Balky) maar eens laten lezen. Hij gaat naar de algemene topic.

  PS wel altijd de mooiste mannen he, die van AJAX 😉


  Maak melding

 8. Tuurlijk, veva kan op zo’n avond niet ontbreken! 🙂

  Ik kijk nog even of ik kan en kom (ivm tentamens in utrecht) maar het lijkt me z?©ker een mooie avond!
  Goed dat jullie Bolkenstein hebben weten te regelen voor deze avond!
  Chapeau! Zoals ik al zei, ben erg benieuwd!

  @Dick: ehm…. volgens mij niet Dick, of het moet verre familie zijn, geen directe neef iig.  Maak melding

 9. @ neef Herbert: wie weet familie? Kan veva niet ontbreken vanwege:
  -tomeloze ambities
  -voorliefde voor oude wijze mannen
  -voorliefde voor gezellige bijeenkomsten
  -drive om in (Zwolle’s/landelijke) politiek wat te betekenen
  -gewoon omdat ze thuis niets heeft?


  Maak melding

 10. Wat een gezeik om die Bolkestein sdtuur die vent naar een tehuis voor gepensioneerde VVDers en laat hem zijn bek eens houden .Want hij heeft in zijn leven flink zijn eigen zakken gevuld met het geld uit de politiek


  Maak melding

 11. Veel plezier mensen morgen! Met deze interessante man. Die gelukkig al minder provoceerd als vroeger. Ga Ajax kijken! 😉


  Maak melding

Reageer