Landstede Basketbal verliest aansluiting met de top

Zwolle – Landstede Basketbal heeft woensdagavond verloren van titelkandidaat GasTerra Flames. De uitslag werd 68 – 77.

De basketballers van Landstede konden woensdag goede zaken doen door van de nummer twee van de Dutch Basketball League te winnen. Zaterdag jl. verloor Landstede nog van concurrent Aris. Het Groningse GasTerra stond 4 punten voor op Landstede. Ook hadden de Groningers een wedstrijd minder gespeeld. Landstede startte goed 17-12. In het tweede kwart liep GasTerra over Landstede heen (20-35). De ruststand werd daarmee 37-47 in het voordeel van GasTerra. Het derde kwart was weer voor de lange Zwollenaren (18-15), maar dat was te laat om de Groningers te achterhalen. Het laatste kwart was weer voor de Noorderlingen (13-15). Door het verlies blijft Zwolle blijft in de middenmoot.

De basketballers van Landstede hebben woensdagavond niet weten te winnen van het Groningse GasTerra Flames. In een spannende wedstrijd kwamen de Zwollenaren in het derde kwart nog wel een achterstand van tien punten te boven, maar na het vierde en laatste kwart stond er een 68-77 eindstand op het scorebord. "Groningen is simpelweg een stapje verder dan ons", zegt trainer Herman van den Belt.

Het eerste kwart was overduidelijk voor Landstede. Groningen leek scherpte te missen en liet Landstede zo in de wedstrijd komen. Mede door een aantal mooie punten, opgezet door Damon Huffman, leidde Landstede na het eerste kwart met 22-16. In het tweede kwart sloeg plots het noodlot toe. Eerst kwamen de Groningers binnen twee minuten op een 22-23 voorsprong, waarna trainer Van den Belt ook nog Huffman geblesseerd uit zag vallen. Terwijl diezelfde Huffman met de fysiotherapeut de trap op strompelde breidde GasTerra Flames de voorsprong snel uit. "Na het wegvallen van Damon was de organisatie op het veld weg", vertelt Van den Belt, die over de aard van de blessure nog niets kon zeggen.

Na rust vocht Landstede Basketbal voor wat het waard was. In het derde kwart kwamen de Zwollenaren nog knap langszij, maar in het laatste kwart ging het team van Van den Belt toch ten onder. Groningen maakte snel het verschil, waardoor de wedstrijd definitief in het slot zat. "Zij scoren negentien keer uit een rebound, wij maar twee keer. Dat zegt voldoende over de verhoudingen", aldus Van den Belt. Volgens de trainer viel er niets af te dingen op de overwinning van Groningen. "Zij zijn een stapje verder dan wij en dat was goed te zien. Zeker een terechte uitslag."

Artikel delen:

Reageer