Overval aan Van Galenstraat in Zwolle

Zwolle – Zwolle – Op woensdagavond 11 januari om ca 22.00 uur werd een bewoner van de Van Galenstraat in zijn woning overvallen. De man deed de deur open nadat de deurbel ging en werd door een man overvallen, bedreigd en geslagen. Er werd een actie via Burgernet gestart.

Hij moest een geldbedrag afgeven waarna de overvaller er met het geld vandoor ging in onbekende richting. Het signalement van de overvaller luidt, man met licht getinte huid, leeftijd ca 25 jaar, lengte ca 1.80 meter, kort donker haar. De man droeg een glimmend zwart bollend jack, heupmodel. De politie is op zoek naar deze overvaller. Heeft u rondom dit tijdstip iets gezien in de omgeving van de Van Galenstraat? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Burgernet niks van gehoord.. Ben gewoon thuis en is bij mij in de straat. Krijg alleen maar meldingen van zaken ver bij mij vandaan… Heel vreemd.


  Maak melding

 2. Signalement: man met Marokkaans uiterlijk, in de leeftijd van 21-24 jaar, draagt een zwart glimmend jack, heeft kort zwart haar en kan een steekwapen bij zich hebben. Indien u de dader ziet moet u bellen met de politie. Bel 0900 8844.
  Moet ik ze allemaal die aan het signalement voldoen doorbellen? dan gaat het vol worden in het politiebureau;);)


  Maak melding

 3. Ben je maar mooi klaar mee, het zal je maar overkomen! Het mag dan een volksbuurt zijn, ik heb er tien jaar met plezier gewoond en ik heb nooit wat meegemaakt. Volgens mij maakt het niet uit waar je woont, als ze denken dat er wat bij je te halen valt, dan zijn ze er als de kippen bij, autochtoon of allochtoon! Ik hoop voor de bewoner dat ie alle steun krijgt die hij/zij nodig heeft!! Sterkte!!!


  Maak melding

 4. Ikiro wees er blij om, vannacht om 2:50 werd burgernet beeindigd (denk ik) . Ik heb niet opgenomen… Tijd om me maar weer eens af te melden… Zit hier met brakke kop nu op kantoor…. blehhhhwww…. waarom lopen al die rifgebergte mensen in vuilniszakken? is dat zelfkennis? 😉


  Maak melding

 5. Ja FCZ010, de Zeeheldenbuurt is altijd een baken van non-agressie, intelligentie, cultureelverantwoord en pacifisme geweest… maar niet heus.


  Maak melding

 6. Ook ik kreeg een afmelding van Burgernet midden in de nacht na een avonddienst en daarna 15 ( !! ) voicemail meldingen!. En dat voor iemand die in Zwolle Noord woont. Ik begin last van Burgernet te krijgen.


  Maak melding

 7. Zow FCZ010, je kan merken dat je echt niets kent van de Wipstrik, zeeheldenbuurt zoals jullie wensen.

  De buurt is juist heel erg aan het veranderen in positieve zin! Eigenlijk is het al jaaaren zo dus praat geen onzin aub.


  Maak melding

 8. Was ook gewoon thuis en heb geen burgernet melding gehad.

  Vooral vervelend dat er iemand overvallen is! Ik denk niet dat dat aan de buurt ligt…gewoon aan het gespuis dat het nodig vindt om iemand te overvallen!
  Ze nemen gewoon een huis in een wijk die in de buurt ligt. Hopen dat ze dit stukje tuig pakken!

  En dan hopen, dat ze ook nog kunnen bewijzen dat hij de dader was. Dat er niet hier over een tijdje weer een melding komt van de persoon zelf “ben weer vrij kk boeren” (waarvan het me overigens verbaast dat dat het gered heeft tot de reactielijst!)


  Maak melding

 9. Bericht door Observer, op 11 januari 2012 om 23:49
  Signalement: man met Marokkaans uiterlijk, in de leeftijd van 21-24 jaar, draagt een zwart glimmend jack, heeft kort zwart haar en kan een steekwapen bij zich hebben. Indien u de dader ziet moet u bellen met de politie. Bel 0900 8844.
  Moet ik ze allemaal die aan het signalement voldoen doorbellen? dan gaat het vol worden in het politiebureau

  Kijk, ik snap best dat als je de dader ziet dat je de politie moet bellen. Maar laten we wel wezen: wat heb je nu aan zo’n signalement? Zag laatst in Zwolle Zuid een gast lopen die voldoet aan het signalement…ze zien me aankomen op het politiebureau!


  Maak melding

 10. Pff en dan wordt gelijk de hele buurt afgedaan als probleemwijk? Doe eens normaal. Vroeger waren er problemen in de jan van riebeek en de olivier van Noort, maar dat is al jaren niet meer zo. Zit liever in de wipstrik dan in de aa landen.


  Maak melding

Reageer