Het weer: winters vooruitzicht

Zwolle – Donderdag begint de dag bewolkt, overwegend droog en met een stevige wind. In de loop van de ochtend volgt vanuit het noorden een regengebied. ’s Middags is het bewolkt en regent het vooral in de zuidelijke helft. In het noorden en noordwesten wordt het weer droog en breekt de zon nog even door. De maxima liggen rond 9 graden.

11-01-2012_weerfoto__sassenstraat.jpg
Sassenstraat

De zuidwestenwind is in de ochtend het krachtigst en meest vlagerig. Er staat dan een vrij krachtige tot krachtige wind. Aan zee is de wind hard, windkracht 7. Aan het einde van de dag zwakt de wind af en draait naar het noordwesten. Het wordt grotendeels droog, alleen in de kustgebieden is kans op een bui. Vrijdag is het wisselend bewolkt en maken vooral de kustprovincies kans op een enkel buitje. Het wordt 7 à 8 graden, al is het door de wind gevoelsmatig frisser. De komst van een hogedrukgebied zorgt voor een droog weekeinde. Waarschijnlijk verlopen de dagen wel bewolkt en is er weinig ruimte voor de zon.

Zaterdag wordt het zo’n 6 graden, op zondag nog maar 4. Gedurende de nachten neemt de kans op vorst ook toe. Na het weekend zet dit, licht winterse, weertype nog even door. Vanaf woensdag wordt de verwachting onzeker. De kans is groot dat we wisselvallig en vrij zacht weer krijgen, maar er is ook een kansje dat we dieper de winter induiken.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer