Schrijf mee voor de Frits de Zwerverprijs 2012

Zwolle – Houd je van geschiedenis? Schrijf je graag? En ben je tussen 14 en 18 jaar? Schrijf dan mee voor de Frits de Zwerverprijs. Je kunt je opstel nog inleveren tot 1 februari!

Onder de schuilnaam Frits de Zwerver opereerde verzetsstrijder ds. Frederik (Frits) Slomp, die in de bezettingstijd predikant was in Heemse-Hardenberg. Hij gaf daar de aanzet voor de oprichting van de Landelijke Organisatie voor Hulp aan Onderduikers (LO). In 2000 is het Frits de Zwerver Fonds opgericht met het doel de belangstelling voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, speciaal bij jongeren, levend te houden.

Op 1 februari sluit de inschrijvingstermijn voor de twaalfde editie van de opstel/essaywedstrijd die de IJsselacademie samen met het Frits de Zwerverfonds uitschreef. Tot die datum kunnen jongeren van 14 tot en met 18 jaar hun schrijftalent beproeven op het thema Het lege huis Je moet wel schoolgaan of wonen in het Overijsselse deel van het gemeentelijk samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht. Meer informatie via www.ijsselacademie.nl of info@ijsselacademie.nl.

Voor de beste inzendingen worden drie prijzen beschikbaar gesteld, van € 300, € 200 en € 100. De prijzen worden uitgereikt op 27 april 2012 in het gemeentehuis van Hardenberg. De jury bestaat uit dr. J. Slomp (voorzitter), drs. J. Hagedoorn (historicus), J.J. Janssen (wethouder gemeente Hardenberg), W.L. Zijlstra (neerlandicus) en drs. Js. Mooijweer (historicus, Stichting IJsselacademie).

Sluitingsdatum voor de wedstrijd is 1 februari 2012. Je kunt het wedstrijdreglement opvragen bij de IJsselacademie in Kampen, 038 331 52 35, info@ijsselacademie. Informatie op www.ijsselacademie.nl > Geschiedenis > Frits de Zwerverprijs.

Artikel delen:

Reageer