Open Dagen Deltion College Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 20 januari van 14.00 – 21.00 uur en zaterdag 21 januari van 10.00 – 14.00 uur opent het Deltion College haar deuren voor aankomende studenten. Deze open dagen vinden plaats op de campus aan de Mozartlaan 15 te Zwolle. Alle vakopleidingen en cursussen zijn op deze dagen vertegenwoordigd. Geïnteresseerde toekomstige studenten kunnen zich aanmelden voor de open dagen via www.deltion.nl.

Deltion leidt op voor beroepen in allerlei branches; de techniek, de zorg, sport, horeca, toerisme, reclame, en ga zo maar verder! Naast de bekende mbo-opleidingen, biedt het Deltion internationale tweetalige opleidingen aan en versnelde opleidingen voor havisten; zoals de nieuwe opleiding Medewerker Personeel & Arbeid (BOL-1 jaar), Autotechnicus en Grafische Vormgeving.

Alles onder een dak

Bij het Deltion College volg je de lessen vanaf een locatie; de Deltioncampus. Een plek centraal in Zwolle, waar alle opleidingen letterlijk onder één dak zitten. Binnen die campus heeft elke opleiding haar eigen gebouw, met een eigen praktijkomgeving. Zo heeft de Hotelschool een Frans restaurant, dat volledig wordt gerund door Horecastudenten, en leren studenten Motorvoertuigen sleutelen in een echte garage op de campus. Deze zogenaamde leerbedrijven zijn volop in bedrijf tijdens de open dagen. Net als het theater, de Optiekwinkel, de Bakkerij en D-tail.

Opleidingen op allerlei niveaus

Een mbo-opleiding kun je volgen op vier verschillende niveaus. Bijvoorbeeld op niveau 2 de opleiding voor Telefonist(e)/receptionist(e); een 2-jarige nieuwe opleiding bij het Deltion College, met veel aandacht voor hoe je om gaat met klanten. Of op niveau 4 de techniekopleiding Middenkader Engineering Commercieel Technicus; voor wie de combinatie commercie en techniek leuk lijkt in een baan.

Voorlichting

Studenten en leraren geven tijdens de open dagen informatie over de opleidingen. Daarbij gaan zij vooral in op de praktijk: wat word je nu eigenlijk, en hoe leer je dat vak bij het Deltion? Beroep en praktijk staan dus centraal. Verschillende (stage)bedrijven zullen daarbij gaan helpen.

Studenten SuccesCentrum
Tijdens de open dag is ook het Studenten SuccesCentrum geopend: het loket binnen de Deltioncampus voor persoonlijke begeleiding, voorlichting en informatie over bijvoorbeeld studiefinanciering, buitenlandstages, hulp bij dyslexie.

Bij- en omscholing voor volwassenen

Deltion is er niet alleen voor jongeren, maar ook voor volwassenen die willen om- of bijscholen. Tijdens de open dagen kunnen bezoekers bij het volwassenenloket van Deltion informatie krijgen over het cursusaanbod. Deltion biedt verschillende vakgerichte cursussen aan in diverse branches, waaronder grafisch, horeca, ICT, administratief en zorg & welzijn.

Artikel delen:

Reageer