Tentoonstelling ‘Overijsselse symbolen van vrijheid’

Tijdens het Bevrijdingsfestival presenteren leden van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten een bijzondere tentoonstelling onder de naam ‘Overijsselse symbolen van vrijheid’. Door middel van grote posters op de glazen brug van het Provinciehuis laten de Overijsselse politici zien wat vrijheid voor hen betekent. De brug vormt de letterlijke toegangsweg tot het festivalterrein achter het Provinciehuis in Zwolle.

‘Overijsselse symbolen van vrijheid’ wordt een kleurrijke expositie die allerlei persoonlijke gedachten over vrijheid verbeeldt. Fotografen Job Boersma en Hans Smit (tevens vrijwilliger bij Weblog Zwolle) legden de beelden die Overijsselse politici bij vrijheid hebben in foto’s vast. Een voorproefje vindt u op http://provincie.overijssel.nl:80/5mei.

Kersverse Statenleden werden amper een paar weken na hun installatie al voor een grote uitdaging gesteld. Ze moesten voor zichzelf in woord en beeld vaststellen wat het begrip vrijheid voor hen betekent. De opdracht leidde uiteindelijk tot een serie prachtige en kleurrijke beelden. Deze beelden worden op panelen langs het voetgangerspad richting het festivalterrein van begeleidende teksten voorzien. De beelden en teksten worden ook in een brochure uitgebracht.

Artikel delen:

Reageer