Psalmen voor Nu geeft concert op de GH Zwolle

Zwolle – De nieuwe cd  ‘Heilig boven alles’ is nog in de maak. Toch hoopt de Psalmen voor Nu-band op woensdag 22 februari al enkele nummers van het – alweer- achtste album live te spelen. Dat gebeurt tijdens een concert in de Gereformeerde Hogeschool (GH) te Zwolle, dat voorafgegaan wordt door een publiekslezing.

 

Dit open gastcollege door Rien van den Berg en Sergej Visser, tekstschrijvers van Psalmen voor Nu, wordt ’s middags vanaf 16.30 uur gegeven. De publiekslezing is onderdeel van het Studium Generale van de GH: een hogeschoolbreed bezinningsprogramma met als thema ‘Christus navolgen’. Binnen het Studium Generale kunnen studenten kiezen uit tal van modules die dieper ingaan op het christen-zijn in onder meer de samenleving, muziek, kunst, cultuur en politiek. Als onderdeel van het Studium Generale wordt Ieder jaar een publiekslezing georganiseerd. Zo sprak Antoine Bodar in 2009 over ‘De schoonheid van God’ en ging de lezing van 2010 over Thomas a Kempis.

 

Bijwonen

Aansluitend aan de lezing is er een maaltijd. Belangstellenden zijn welkom om zowel de lezing als de maaltijd bij te wonen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Kijk voor meer informatie op www.gh.nl. Het concert van de Psalmen voor Nu-band begint om 19.00 uur. Kaarten kosten 10,- euro en kunnen gereserveerd worden viawww.interticket.nl.

 

Eigentijds jasje

Sinds 2002 stak het Psalmen voor Nu-projectteam tal van bijbelse psalmen in een nieuw, eigentijds jasje. De Psalmen voor Nu worden gezongen in vele kerken en ook opgenomen op de bekende cd’s van Opwekking. De officiële release van het nieuwe album ‘Heilig boven alles’ staat gepland in april.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Op dit soort ‘nieuws’ berichten zit toch niemand te wachten. Het valt me de laatste tijd wel op dat er steeds vaker van dit soort – religieuze persberichten – geplaatst worden.

  Nieuws uit Zwolle (zoals de titel doet vermoeden) dat wil ik graag lezen.  Maak melding

 2. Precies, zet dit soort troep maar in de kerkbode ofzo. Geen nieuws maar reclame of een uitnodiging! En ik vind het persoonlijk storend dingen over religie te lezen. Gehersenspoelde.. enfin laat ik mn mening over de inhoud verder maar achterwege laten. Geen nieuwswaarde (:


  Maak melding

 3. ben zelf dan wel niet van de kerk maar de reactie,nr 1 en 2 is een mening geven zonder ook maar een woord daar over na tedenken.nieuws is nieuws als het nu van de kerk is of voetbal.en dan zeggen schrijf dat maar in de kerkbode.we zeggen toch ook niet dat fc zwolle een clubblad heeft en dat je daar het nieuws maar in moet zetten in plaats van hier weblog zwolle.>:(


  Maak melding

 4. Beste mensen,

  Ook hier ben je niet verplicht om een bericht te lezen, en verder te scrollen naar een onderwerp wat je wel interesseert.  Maak melding

 5. Religie is nog steeds een belangrijk element in onze cultuur.
  Er zitten s’zondags nog steeds meer Nederlanders in de kerk dan in de voetbalstadions, (niets tegen voetbal overigens)
  Ik ben dan ook blij dat WLZ er geen Noord-Koreaans redactiebeleid op na houdt en dat nog steeds nieuws en wederwaardigheden uit de brede lagen van de samenleving geplaatst kunnen worden.


  Maak melding

 6. Ik geef geen reactie op een bericht zonder daar over na te denken en van respect is totaal geen sprake. Ik benadeel niemand persoonlijk en ga ook niet inhoudelijk op dit onderwerp in omdat dit het simpelweg niet waard is. Het is iets wat me de laatste opvalt en vind dit niet passen bij een weblog Zwolle.  Maak melding

 7. @Jannes, maar geeft eens aan waarom mag er, over welk ander evenement waar je naar toe kan wel “reclame”gemaakt worden op WLZ. Maar mag het niet, wat jou betreft wanneer er een religieus evenement betreft.


  Maak melding

 8. Omdat ik de indruk krijg dat gezien hoeveelheid religieuze berichten die ik de laatste tijd voorbij heb zien komen ik niet het idee krijg dat het gaat om de reclame voor het evenement zelf. Met opleggende termen als ‘heilig boven alles’, ‘christus navolgen’ of ??de schoonheid van god??.

  Lijkt mij Weblog Zwolle niet de plek en dan druk ik mezelf netjes uit.


  Maak melding

 9. @Jannes, Je brengt een interesante discussie op gang. Hoe zie jij de topic van Timeless dan? Is dat geen regelrechte reclame voor dit horeca bedrijf?


  Maak melding

 10. Ja zeker, nieuwswaardige reclame/berichten is ook niks mis mee. Gaat om de manier waarop en de hoeveelheid. Zoals reeds eerder vermeld.


  Maak melding

 11. die jannes toch.ik lees elke dag weblog zwolle maar wat jij schrijft klopt niets van.ik denk waar het hier over gaat 20 procent nog niet haalt vergeleken met alle evenementen wat er in zwolle aan de hand is of tedoen is.ik denk zelf van dat je er zelf niks mee temaken wilt hebben en hier maar op gaat reageren.ik zou zeggen lees het geen wat jij belangrijk vind, het geen jij leest vindt misschien een ander totaal niet voor weblog geschikt.


  Maak melding

Reageer