SportService Zwolle start Bewegende Leerlijn basketbal

Zwolle – SportService Zwolle start maandag 16 januari in samenwerking met basketbalvereniging Be Quick ‘28 een lessenreeks basketbal binnen de Bewegende Leerlijn. De methodiek van de Bewegende Leerlijn legt een verbinding tussen het aanbod in het onderwijs, de buurt en bij de sportvereniging.

 

De Bewegende Leerlijn basketbal wordt gedraaid op twee brede scholen in de Zwolse wijk Holtenbroek. Het betreft De Toonladder en Het Carillon. Trainers/vrijwilligers van Be Quick ’28 verzorgen in samenwerking met Wouter van Gessel (combinatiefunctionaris van SportService Zwolle) alle basketballessen, zowel binnenschools, naschools als bij de sportvereniging. Hierdoor kunnen de leerlingen uit de groepen zeven en acht in totaal zes weken kennismaken met de sport basketbal. Ze leren tijdens deze lessen de beginselen en de regels van basketbal en komen in aanraking met de trainer, vereniging en cultuur binnen de vereniging.

Op Het Carillon wordt de eerste les maandag 16 januari gegeven. En de lessenreeks gaat bij De Toonladder dinsdag 17 januari van start.

Artikel delen:

Reageer