Chat Log 46

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 47 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 524
 1. De felicitatiedienst feliciteert:

  Emiel met zijn 1e gouden plak!

  Eregalerij:

  met 1: Papa Val, Ingrid, Appie, ps, Dick, Kire, MarKel, JanD, ja-tja, Bernard & Emiel
  met 2: Ingrid, Natascha, Derk, Assendorper, Doeksen, Eva & Bert J
  met 3: Diezerpoorter& Tim
  met 4: Dame & Blauwtje
  met 8: Joppuh


  Maak melding

 2. Goedenmorgen vrienden en vriendinnen, omdat ie zo leuk is deze keer de Youp vanvandaag de 14e januari:

  Zucht van verlichting
  ??Aanpassen aan het land dat je onderdak biedt⤝, roepen de PVV??ers steevast tegen hier levende buitenlanders. Dus wat deed de een paar dagen in een ver buitenland logerende Trix tijdens een bezoek aan een godshuis? Een doekje om de haarlak. Ook weer niet goed. Toen ik de eerste beelden van onze vorstin met de lap om haar hoed zag, wist ik al dat Geertje schuimbekkend zou gaan twitteren. Schuimbekkend? Nee, natuurlijk niet. Glimlachend tikt hij zijn woordjes. Hij speelt het spel geraffineerd. Hij weet dat het domme journaille gretig op zijn woorden in zal gaan en inderdaad: dat deed het domme journaille dus ook. Tevreden leunt hij weer een dag of wat achterover. Het gaat weer over hem. En daar gaat het om. Dat het over hem gaat. De koningin heeft ondertussen tegen de meegereisde pers gezucht dat ze het gezeik meer dan zat is en daar gaat nu de discussie over. Mag Trix in het openbaar zuchten? Valt haar zuchten niet onder de ministeriële verantwoordelijkheid van Rutte? Moet Mark niet voor haar zuchten? Mag ze lachen om een VARA-filmpje waarin ze zogenaamd bloot tussen een roedel Papoea??s stond afgebeeld? Of moet Mark dat voor haar doen? Dat doet Mark trouwens liever dan zuchten. Mark zucht nooit en lacht altijd.

  In 2009 verscheen Wilders in New York in een synagoge met een keppeltje. Joden plaatsen dit hoofddekseltje doorgaans op hun achterhoofd, maar Geert had het bovenop zijn wonderlijk gecoiffeerde kop gezet. Carnaval. Zag op YouTube hoe hij toen zijn Engelse speech (ongetwijfeld over de islam) afsloot met un oeuf is un oeuf en dacht: ik zou zwijgen Geert. Heel erg zwijgen. Over hoofddeksels en optredens in het buitenland. Dacht ook: stel dat Geert na de volgende verkiezingen premier wordt en af en toe met Trix op tournee moet. Komisch duo lijkt me. Als ik Trix was, dan zou ik zelfs tijdens een staatsbezoek aan Denemarken nog een boerka dragen. Gewoon om Geertje te stangen. En dat ze dan tijdens het staatsbanket steeds in zijn oor fluistert: ⤸Hieronder ben ik naakt Geert! Koninklijk naakt!⤝

  Wat dat betreft is het jammer dat Henk Bleker geen premier meer kan worden. Die had met zijn jonge dingetje in de islamitische landen een hoop respect afgedwongen. Op je ouwe dag nog zo??n jong blaadje scoren?? dan ben je daar wel iemand.

  Ik las gisteren dat zijn amoureuze escapades door de achterban van zijn partij niet gepikt zullen worden. Dit gaat de laatste paar zetels kosten. Niks van aantrekken Henk. De partij is toch al kapot. Gesloopt door Maxime. Het meisje gaat voor het werk. Tweeëndertig jaar verschil. Prachtscore man. Ik ben stinkend jaloers. En niet alleen ik. Alle jongens van mijn leeftijd. En wat je partijtje betreft: ga deze zomer triomfantelijk met je meisje paraderen op een boulevard aan de C?te d??Azur. Trek je niks aan van die gefrustreerde ouderlingen met hun belegen grapjes over oude bokken met groene blaadjes en pony??s met zijwieltjes. Boer zocht vrouw en je vond er eentje. Wees trots op je vangst. Praat erover met Jack de Vries. Die snapt je. En met de kapelaan. Die let bij de seks ook niet op leeftijd.

  Het is een mooie manier om dat oubollige CDA met het gezin als hoeksteen van de samenleving op te heffen. Goed dat je op deze manier de politiek uit kan. Prachtig toch dat je niet meer hoeft te praten met een partij waarvan het gerespecteerde Statenlid Cor Bosman iemand anders een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken mocht noemen. Een tekst die zijn collega??s een jaar lang verzwegen. Een jaar. Nu de walgelijke passage is uitgelekt, neemt men maatregelen en is hij de fractie uitgeflikkerd. Wees blij Henk dat je weg mag. Vlucht met je jonge blom. Vlucht weg. Ver weg. Waarheen? Angola schijnt een zeer aantrekkelijk land te zijn.  Maak melding

 3. Youp is inderdaad goed deze week. En heren vanmiddag nog naar DE club. Of wordt het EDON vanmiddag. Of gaan jullie afwijkend zaterdagmiddag gedrag vertonen. Naar het terrein van de SV om EDON te bekijken.:)


  Maak melding

 4. @janD, mijn moeder zij ook altijd haal kinderen niet uit hun ritme. Kies je daar wel voor niet zeuren, maar de consequenties aanvaarden. Maar jullie zijn gelukkig al oud en wijs genoeg:)
  Veel plezier.


  Maak melding

 5. @Tim, maar ondanks dat ze geen eerste is geworden, blijft het super wat jullie doen. En kunnen jullie trots zijn op hetgeen jullie presteren.
  En mocht er ooit iets zijn waar ik, jou tante en nichtje (was het toch)mee kan helpen. Laat het weten, want samen staan we sterk.


  Maak melding

 6. Dat vind ik ook, Tim. Lijkt me dat jouw moeder niet zo zou willen winnen. Bij dit soort verkiezingen gebeurt dat vaker dat mensen via een computerprogramma dagelijks of nog vaker stemmen. Stom dat ze dat niet weten te voorkomen.


  Maak melding

 7. Marcel van Harte gefeliciteerd. veel plezier vandaag en dat je ook vanmiddag nog een leuk cadeau mag krijgen. Hoe volgen jullie het? Groetjes aan Natas 🙂


  Maak melding

 8. @ Tim, voor een linkje, stream, kijk even op, of hou in de gaten, http://www.fczwolle.org. Anders deze site toevoegen aan je twitter acc. Op twitter komen ook alle reacties langs. verder doet misschien rtvoost ook wel een verslag of rtv rijnmond. misscien als je op een sparta supp site kijkt geven ze ook wel een stream. groetjes en veel plezier.


  Maak melding

 9. Tja Tim, ik heb veel mensen horen klagen over de kou vandaag. Suf eigenlijk. Vriest het eens een keer, al maanden niet gevroren, er zit eens een paar dagen kou tussen, tussen al die dagen lekker warm weer … weer niet goed.


  Maak melding

 10. voor de jongere lezers:
  De benaming gulden komt van gulden florijn (gouden florijn) genoemd naar de Florentijnse munt fiorino d’oro. Daarmee is ook de herkomst verklaard van het sindsdien gebruikte valutateken ? of de letter f voor de gulden. In 1378 kwam de Hollandse gulden van graaf Willem V in omloop. Daarna voerden verschillende vorsten en heersende edellieden hun eigen gulden in.


  Maak melding

 11. Best grappig eigenlijk dat we het er nu over hebben, ik vroeg Marcel van de week wat er in het buiteland geleerd over de benaming van onze vroegere valuta, leerde men florijn (officiele benaming) of leerde men gulden?


  Maak melding

 12. Piet Römer voor mij ook de de Hoofd Piet in de tijd dat Mies Bouwman de intocht van Sinterklaas deed ; “vrouwtje Bouw” volgens Piet.  Maak melding

 13. Nieuwe aankoop FC Zwolle:
  Ronnie Reniers voor drie seizoenen naar FC Zwolle

  Ronnie Reniers heeft met FC Zwolle een akkoord bereikt over een driejarig contract. Vanaf juli 2012 komt de aanvaller, afkomstig van Jupiler League club FC Den Bosch, transfervrij over naar FC Zwolle.

  Reniers begon zijn voetbalcarri?re bij de jeugdopleiding van Willem II. Na kort in de selectie van Willem II te hebben gespeeld maakte hij de overstap naar FC Den Bosch. Vanaf het seizoen 2012-2013 is hij actief binnen de selectie van de Zwollenaren.

  FC Zwolle is zeer verheugd met de talentvolle aanvaller en wenst hem veel succes!  Maak melding

 14. Morgen om 14:30 moet de muziek maar ff wijken:

  NOS-Langs de lijn
  Presentatie: Robbert Meeder

  VOETBAL live
  KNVB Bekerwedstrijd Ajax – AZ Verslag: Jeroen Elshoff en Bas Ticheler

  14:30 RADIO1.


  Maak melding

 15. Lekker veel doelpunten bij ajax-az.
  Ik vind het hier al log genoeg:P, laten we wat mij betreft maar een samen staan we sterk log houden. Wel zo gezellig.:D:D


  Maak melding

 16. heftig zeg en wat jong allemaal 13 en hier bij die dieptrieste overval op die 82-jarige vrouw in D e Amer

  Dader 1: blank, 16-18 jaar oud, blond haar, circa 1.60 m, slank postuur, zwarte broek, grijze jas/vest. Dader 2: jongeman, zwart gekleed, bivakmuts.

  Dader 1 en 2 zullen wel “maatjes” zijn en niet heel veel van leeftijd verschillen 😮


  Maak melding

 17. Zoals je weet, beste Derk, heb ik nixxx met mensen die zich anders voordoen dan ze zijn.

  De Dikke: hui·che·len huichelde, h gehuicheld 1 zich anders voordoen dan men is 2 voorwenden

  Vond een partij die gefundeerd is op de C en dit beleid uitvoert al onvoorstelbaar…..nu ze een héél ander evangelie verkondigen vind ik iemand die
  én voor die C staat
  én voor bijvoorbeeld het beleid van Bleker (rentmeesterschap), dat van die gewipte Maastrichtse burgemeester (ivm de mammon) het gedrag van Verhagen in zijn hele politieke loopbaan etc
  én voor (of achter) het nieuwe beleid staat ….een huichelaar. Da’s nog netjes uitgedrukt vind ik. Er zijn hedendaagse politici die andere woorden gebruiken

  😉


  Maak melding

 18. Gelukkig, er zijn ook nog onderbouwde, professionele andere geluiden tegen 2 broodschrijvers nota bene 😮

  Sommige sportjournalisten kunnen een cursus argumentatie goed gebruiken, schrijft oud-voetballer Rody Turpijn.

  Toen ik in de zomer van 2003 afscheid nam van het betaald voetbal en de collegebanken instapte, volgde ik in het eerste semester de modules Onderzoeksvaardigheden en Leren beargumenteren. Basisvakken waarin ik leerde een onderzoeksvraag te formuleren, juiste (betrouwbare) bronnen te vinden en vervolgens met goede argumenten tot een conclusie te komen. Ik wil deze cursussen graag aanbieden aan Mike Verweij en Valentijn Driessen, twee journalisten van nota bene de grootste krant van Nederland. Ik wind me namelijk ontzettend op over de manier waarop zij schrijven.

  Een voorbeeld waarom. In een artikel over de crisis bij Ajax zeggen zij op 18 januari: ‘Van Gaal beweert nog steeds dat hij kan samenwerken met Cruijff en meegaat in diens visie. De praktijk is anders. Er klinken steeds meer geluiden door dat Ajax actief bezig is met mogelijk nieuwe spelers, die niet op het wensenlijstje staan van het technisch hart. En dus lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat Van Gaal in Amsterdam al aan de touwtjes trekt en de beoogd algemeen directeur dwars tegen de lijn-Cruijff in dendert.’ En dus lijkt de conclusie gerechtvaardigd?! Deze conclusie is helemaal niet gerechtvaardigd. Hoe komen ze er op?!

  Ze hebben de schijn tegen omdat dit ogenschijnlijk simpele artikel voor hen een twee mans klus was, maar laat ik er voor het gemak van uitgaan dat Verweij en Driessen niet achterlijk zijn. Ondanks die belachelijke conclusie. Waarom schrijven zij dit dan? Wat gaat er in hun hoofd om? Zonder hen gesproken te hebben kan ik niets verstandigs zeggen over hun motief. Wat zou ik ze daarom graag voor de spiegel van Holland Sport zetten. Zoals De Jong en Van Nieuwkerk dat in hun programma deden.

  En dan vragen stellen. Vragen die ze naar eer en geweten moeten beantwoorden. Tegen jezelf kan je immers niet liegen. Vinden jullie dat het een eerlijke manier van journalistiek is? Zijn jullie neutraal? Vinden jullie dat jullie goede journalisten zijn? Of een alles omvattende vraag: Zijn jullie trots op je werk? Wat zou hun antwoord daarop zijn?

  Ik weet wel wat het antwoord van Louis van Gaal zou zijn als hij voor die spiegel staat en de vraag moet beantwoorden of hij naar eer en geweten handelt. Je kan namelijk veel over hem zeggen, maar ik ken weinig anderen die normen en waarden, fatsoen en trots zo hoog in het vaandel hebben staan als hij.

  Overigens heb ik ook nog nooit een trainer meegemaakt die zijn handelingen zo sterk onderbouwt met argumenten als van Gaal dat doet. Bij nader inzien moeten Verweij en Driessen daarom misschien eens op college bij Louis van Gaal. Dat komt hun onderzoek naar de waarheid zeker ten goede en dan krijgen ze meteen een college Leren beargumenteren. Ik zou hun stukken nadien vast met plezier lezen.

  Rody Turpijn is oud-voetballer van Ajax en historicus.  Maak melding

 19. Ik zoek ff een tegenactie tegen mijn nu al 4 dagen achter elkaar loeierhard timmerende buurman…. Welke muziek hoor je door alle muren heen, zonder dat de boxen aan gort gaan???


  Maak melding

 20. Eva, ik zou iets van UDO Dirkschneider proberen, deze duitse krautrock zanger heeft een stem als n drilboor! En anders zijn vroegere band Accept, google maar ’s even!


  Maak melding

 21. @eva ; misschien even langsgaan met een schaal met lekkere hapjes + de complimenten dat het zo opschiet, en dat dat dan wel weer fijn is, want dat lawaai, daar ben je zat van.
  Maar misschien ben je dit stadium al voorbij…….


  Maak melding

 22. Rose Tattoo – Nice boys don’t play rock and roll, het hele album snoeihard uitsturen, en dan met name het laatst nummer “Astra Wally”, alleen dat intro is al zeer de moeite waard! Knallen maar! Google maar ’s op Rose tattoo Astra Wally, wel de studio versie pakken, die is echt het beste! Wat jij JanD en vriend Doexcksen!??


  Maak melding

 23. Bijzondere, voornamelijke ware, sarcastische YOUP :D:D:D
  —Interessante sloepgenoten ook 🙂

  Reddingsboot

  Hij zit in het verpleeghuis te zwijgen. Zijn door de bezuinigingen doordrenkte pamper houdt hem op zijn plek. Twee jaar geleden is het verval begonnen. Na de dood van zijn geliefde ging het mis. Met haar had hij nog een mooie cruise door de Middellandse Zee gemaakt. Op zo??n schip met een paar zwembaden, een stuk of wat restaurants, een fitnessruimte, een zonnedek en een casino om het laatste spaargeld kwijt te raken. Het kon niet romantischer. Daar hadden ze ??s avonds bij de ondergaande zon nog tegen elkaar gefluisterd: ⤽Wat zou het mooi zijn als de boot nu verging!⤝ Zonder tanden klonken deze woorden nog mooier dan met gebit. Dat gebit hing geduldig in een glaasje op de wasbak. Had ook even vakantie. Ze schuifelden na het eten naar hun hut. Langs de reddingsboten.

  Daar dachten ze onafhankelijk van elkaar: ze zouden die reddingssloepen onklaar moeten maken. Wij willen niet meer gered. Er dolen honderden van dit soort boten over de wereld. Er speelt een orkestje, er is een goochelaar, een illusionist, een zangeres en er is een goed bevolkte bar. De barman shaket zich een tennisarm om het de oudjes naar de zin te maken. Die laven zich nog een keer aan de sterke verhalen, zowel die van de ander als van hun zelf, en ze denken allemaal: het schip mag wel zinken. Als de barman na de laatste ronde roept dat het hoogste tijd is, dan murmelen ze massaal: ⤽Dat weten we zelf ook wel!⤝ Vrijdag de dertiende was een mooie dag om op volle zee te zitten. De kans dat er die dag iets ging gebeuren was nou eenmaal groter. Nee, niet statistisch, dat wisten de oudjes ook wel, maar het domme bijgeloof is soms ook belangrijk.

  Hun gevoel was gunstig. Ze zagen de kapitein de laatste dagen vaak aangeschoten in het gezelschap van een Moldavische snol van een jaar of zesentwintig. Dus die kon op zijn leeftijd gemakkelijk zijn bronstige hoofd verliezen. Steeds als ze hem zagen lopen boden ze hem voor de zekerheid een drankje aan. Hij weigerde nooit en hing aan de bar graag de toffe peer uit. Vorige week woensdag ging hij tijdens het happy hour op de bar staan en vertelde dat hij gek was op die ene ober en dat die man een mooie zuster had en dat ze met de boot zo dicht mogelijk langs het huis van de zus zouden varen zodat de ober en zij naar elkaar konden zwaaien???? Er klonk een luid applaus. Tot diep in de nacht bleef het onrustig in de bar. En vrijdag was het zo ver. De boot zou langs het eilandje.

  De kapitein ging met het meisje aan de wijn en verdween met haar naar zijn hut. Toen gebeurde het. De ober zwaaide naar zijn zus en het schip liep op de rots. De jus vloog in de eetzaal uit de kommetjes, de illusionist zag meer gordijntjes bewegen dan gepland en overal viel het licht uit. Dus ook in de hut van de kapitein. De rest is geschiedenis. Iedereen moest kalm blijven en deed dat niet. Het schip maakte slagzij, de mensen hezen zich in hun zwemvesten, de kapitein struikelde een reddingsboot in. De kustwacht schold nog wat door de telefoon van de kapitein. Zo hard dat iedereen het kon horen, maar hij bleef onvermurwbaar zitten. In het bootje herkende hij Camiel Eurlings en Maxime Verhagen, die zacht tegen elkaar zeiden: ⤽Goede kapitein, nooit teruggaan!⤝ Zaterdag stotterden de media de schade en de schande over de wereld.

  Radio??s, televisies, websites. Ze spraken allemaal met volle mond over de ramp bij Toscane. Vooral de kapitein moest het ontgelden. Ook in het verpleeghuis schalde het aantal doden en vermisten uit de tv. De oude man keek glazig. ⤽Vermist raken⤝, murmelde hij, ⤽dat is eigenlijk nog mooier dan verzuipen⤝.  Maak melding

 24. Wel heftig geweld toevallig, vandaag in 1 oogopslag in de Horeca. Horen coffeeshops daar ook bij? Koffie = toch horeca

  Eigenaar probeerde opstootje te sussen
  Cafébaas dood na ruzie

  Een Amsterdamse coffeeshop is vannacht doorzeefd met kogels, meldt stadsomroep AT5. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

  De drugswinkel in Amsterdam-Zuid is veertien keer beschoten, meerdere ramen zijn gesneuveld. De politie zoekt de dader(s) en getuigen.

  Op de locatie hebben eerder onchristelijke praktijken plaatsgevonden. Toen coffeeshop ‘Goed Goed’ er in 2009 nog zat werd een man beschoten en de eigenaar ontvoerd.
  ———–
  Dan is het strak 13:00 uur op dé stapavond 😮


  Maak melding

 25. Bericht door Tim, op 22 januari 2012 om 00:00
  hé koko bij daisy’s gehaktbal 1,50 met de bon hier op weblogzwolle; zin in prikken?

  Tim jij hebt ook altijd van die goede ideeën h?, kun je deze week en zo ja wanneer?


  Maak melding

 26. Wat een trieste weer buiten, ben van “ellende”zelfs de carnavalsspullen maar eens gaan uitzoeken, nou en dat zegt wat wanneer ik dat zo maar ga doen. Vast een steekje los. Zal eens meten of ik geen koorts heb;D


  Maak melding

 27. koko ik zit deze week vanaf woensdag in berlijn, daarvoor geen tijd… Zouden goed weer eens een balletje kunnen prikken, hele poos niet gedaan he!


  Maak melding

 28. @Tim, zeker weer tijd voor een gakbalmeeting. Laten we anders even afspreken zodra je terug bent van berlijn.

  Ik ben de afgelopen tijd ook een paar keer geweest bij De Mol, bal van zeer goede kwaliteit hoor;)


  Maak melding

 29. De kijkers van omroep MAX vinden dat er te veel Bekende Nederlanders op televisie zijn. Dat blijkt uit een stemming onder leden van het MAX Opinie Panel.

  Tegenwoordig zijn er veel vaker bekende Nederlanders op televisie dan vroeger, dat vindt 70% van het MAX Opinie Panel. 62% van de panelleden, vooral mannen, vindt dit te vaak. Programma’s waar minder of helemaal geen bekende Nederlanders te zien zouden moeten zijn, zijn met name reality programma’s (52%), avontuurlijke spelprogramma’s (48%) en talentenshows (47%).

  Een gevolg van de vele bekende Nederlanders in tv-programma’s is dat voor 90% (van degenen die vinden dat er veel te vaak bekende Nederlanders op de televisie zijn) regelmatig een reden om niet naar het betreffende programma te kijken.

  :D:D:D


  Maak melding

 30. Vervolg op gister 12:53….Duitsland….Europol zo heftig?

  Motorbendes slaags in Duitse stad
  »
  Duitse Hells Angels en politiemensen bij een rechtszaak in 2010 over het neerschieten van een Bandidos-lid
  EPA Toegevoegd: zondag 22 jan 2012, 14:08

  In de Duitse stad Mönchengladbach zijn twee rivaliserende motorbendes slaags geraakt. Een grote groep leden van de Bandidos sloeg in op een grote groep Hells Angels voor een discotheek.

  Sommige leden hadden messen bij zich. Vier mensen hebben steekwonden opgelopen. De vechtpartij was afgelopen voordat de politie er was. De motorclubleden waren net zo snel weer in de straten van de stad verdwenen als ze waren gekomen.

  Volgens de politie heeft een dergelijke vechtpartij zich nog nooit voorgedaan in Mönchengladbach en het is nog niet bekend waarom de twee bendes met elkaar op de vuist gingen.

  Veiligheid bedreigd
  Net als in Nederland bestaat er in Duitsland al lange tijd rivaliteit tussen verschillende motorclubs. Ze worden in veel landen verdacht van criminele activiteiten.

  Volgens Europol groeit de aanhang van de motorclubs in Europa en vormen ze een bedreiging voor de veiligheid.  Maak melding

 31. Daar zat ik ook net over te piekeren, Bernard. Als ik eens een roddelblad onder ogen krijg, dan valt me op hoeveel voor mij onbekende Nederlanders daar in staan. Blijken dan vaak sterretjes van programma’s als The voice of Holland of Big brother ed te zijn.


  Maak melding

 32. @ Bernard, (Bericht door bernard, op 22 januari 2012 om 19:29) las het zo, dat ze zat waren van elke keer dezelfde smoelen bij elk lulligheidje op tv. Vind ik de streek van afkomst opvallend. Vaak uit ’t Gooi en omgeving grote Westerse steden. Da’s niet alleen ivm het zwaar door Westerlingen overdreven accent.
  En ja, volledig mee eens :D:D:D


  Maak melding

 33. :o:o:o Messie Hoe kan ik de veruit beste voetballer van dit moment….misschien ook wel de bescheidendste topper….gewoon een “e” teveel meegeven 🙁

  M-E-S-S-I :D:D:D


  Maak melding

 34. Dicke is net zo onwaar als Damea, spelfoutjes zijn wel mooie gelegenheden nog iets opnieuw onder de aandacht te brengen.

  Collega was overigens vorige week met zijn zoon in Nou Camp: ook al 2x MESSI…..absoluut gaaf om eens te doen. Toen wij in Barcelona waren met maten, had Patje Kluivert nog een louche paaldanstoko aan het strand van Barcelona.


  Maak melding

 35. Toen ik er was, waren er helaas geen spelers. Ook zonder is Camp Nou de moeite waard. Alleen al om te beleven wat de spelers meemaken als ze het veld betreden.


  Maak melding

 36. Het zou hier natuurlijk ook kunnen, maar schijnbaar hebben ze in Italië toch andere tv-presentatrices:

  AC Milan-speler Kevin-Prince Boateng moet enige tijd verstek laten gaan op het veld vanwege een zware spierblessure.

  Volgens de vriendin van de voetballer heeft de blessure niets te maken met het voetballen, maar komt het door de hoeveelheid seks die het koppeltje heeft.

  Het 25-jarige model, tv-presentatrice en actrice Melissa Satta zegt dat in het blad Vanity Fair. ⤽Boateng is geblesseerd doordat we 7 tot 10 keer seks hebben in een week.⤝ aldus Melissa.

  Van een ‘warming up’ moet Melissa ook niets weten. “Ik haat voorspel. Ik ga het liefst bovenop, zodat ik de leiding kan nemen.”  Maak melding

 37. Ons eigen stadion hier in Zwolle is misschien niet groot, maar ook leuk gebouwd. Alleen jammer dat het altijd zo koud is op die betonnen bankjes.


  Maak melding

 38. Aardig station idd, jammer dat in NL de afstand publiek-veld altijd zo groot is. En in Zwolle heb je die betonnen rand nog. Ze gebruiken het stadion en omgeving wel multifuncioneel.


  Maak melding

 39. Bericht door dick, op 22 januari 2012 om 22:00
  Héél Barcelona is absoluut de moeite waard! Dat stadion van Espanyol ook…die plek/dat uitzicht!

  Ben je er ooit wel eens geweest of is het weer de toon maakt de muziek?

  Hele mooie architectuur hebben ze daar oud staat naast nieuw. Maarja dat moet je gezien hebben ipv uit bladen…………


  Maak melding

 40. Dat viel mij nu juist wel mee Dick.Ik dacht altijd dat je het voor TV beter zou zien dan in het stadion, maar dat is niet zo. Ik mis wel de herhaling, omdat ik vaak net te laat naar de juiste plek kijk.:)


  Maak melding

 41. Ik neem mijn zoon maar mee,die kan alles perfect uitleggen. Hoe hij het allemaal zo snel ziet en doorziet: Joost mag het weten. Heb me wel voorgenomen om als het effe kan de wedstrijd tegen de Eagles te gaan kijken, want die zal wel weer niet op RTV Oost komen.


  Maak melding

 42. Dame, kreef deze reactie er eerst niet door:

  Vrees idd het ergste

  de wedstrijd tegen de Eagles te gaan kijken, want die zal wel weer niet op RTV Oost komen.

  Hier heeft er 1 een halve seizoenkaart gekocht en de ander wil zeker ook naar de IJsselderby. Ga misschien ook wel. Eerst as zaterdag, 1 stapje lager: Topklasse de nr. 5 (geloof ik) thuis tegen het cluppie van mini-Kraay

  Genemuiden-SVZW…26 oktober verloor Genemuiden pas op het einde met 4-3 van en bij….Twente.


  Maak melding

 43. Bericht door Dame, op 22 januari 2012 om 22:16

  Ons eigen stadion hier in Zwolle is misschien niet groot, maar ook leuk gebouwd. Alleen jammer dat het altijd zo koud is op die betonnen bankjes.

  @ dame, als er goed wordt gespeeld door de plaatselijke FC kan het NOOIT koud zijn op de tribune. (FP)


  Maak melding

 44. Bericht door Dame, op 22 januari 2012 om 23:14

  Dit weekend hebben de meeste van mijn clubjes gewonnen. NEC met een historische overwinning in Gelredome op aartsvijand Vites’.

  AZ gelijk @dame?? vind ik jammer, want zij hadden overwinning verdiend. Ook VVV heeft goed gespeeld. (Zal niet iedereen met mij een zijn). ;););)


  Maak melding

 45. Ik neem wel een dekentje mee, Papa.:) AZ hoort niet bij “mijn clubjes”. Onze FC wel en die verder oostwaarts ook. En NEC natuurlijk, zeker tegen Vitesse.;)


  Maak melding

 46. Rafael Nadal heeft voor de derde keer de halve finales van de Australian Open gehaald.

  Federer, de nummer drie, bereikte voor de dertigste keer de halve eindstrijd van een Grand Slam-toernooi.

  Ze ontmoeten elkaar, ff zoeken wanneer …. Het topaffiche staat gepland voor donderdagochtend (Nederlandse tijd).

  Ben, zoals gewoonlijk, voor Rafael Nadal :D:D:D

  (Naast Nadal en Federer kunnen ook Djokovic en Andy Murray woensdag de halve finale van de Australian Open bereiken. Daarmee zou de volledige mondiale top vier nog zicht hebben op een plek in de finale)  Maak melding

 47. Ook niet verkeerd, een elfje. Veel raakvlakken ook met carnaval

  Officieel duurt carnaval van zondag tot en met dinsdag, maar in de huidige praktijk is het vaak zo dat er tussen 11 november en het eigenlijke feest al tal van aan carnaval verbonden festiviteiten plaatsvinden, vooral in de laatste weken voor carnaval. Soms vinden er ook op Aswoensdag nog enkele carnavalsactiviteiten plaats.

  Op 11 november (de elfde van de elfde), om precies 11:11u, begint het carnavalsseizoen. In Nederland wordt deze start van het seizoen in vrijwel iedere carnavalvierende plaats met een zekere ceremonie gevierd.

  De reden voor deze datum ligt bij het getal 11, dat van oudsher het getal van de dwazen en gekken is.

  11 november is exact 40 dagen voor 21 december, de kortste dag.

  Maar als je verdorie het noorderlicht hebt gevonden….al is het carnaval….


  Maak melding

 48. @MarKel, wat denk jij krijgen we volgende week een stuk winter met vorst en sneuuw. Je hoort de één zeggen we krijgen het wel en de ander zegt, ach zal wel geaan vriezen maar verder stelt het niets voor.


  Maak melding

 49. Dame:

  Wegener is het grootste onderdeel van Mecom en geeft onder meer dagbladen als De Stentor, Tubantia, het Eindhovens Dagblad en BN/De Stem uit. Ook die kranten krijgen met een paywall te maken, laat de Mecom-woordvoerder weten.  Maak melding

 50. Business of pleasure Tim? Wel leuk Berlijn! (Lijkt me dan, want ik ben er nog nooit geweest.)

  Vanochtend de meisjes naar Pekela gebracht en dus wat later op het werk. Nu toch maar aan de slag!


  Maak melding

 51. Nou, dat was dus het hele euvel drama…
  Ik kom uit Limburg en kreeg in 2003 een project in Groningen. Laat ik daar net Melanie treffen die in Nieuwe-Pekela woonde.
  Zodoende zijn we in Zwolle (er een beetje tussenin) terecht gekomen. Anders was ik gewoon in Limburg blijven wonen hoor! 😉


  Maak melding

 52. @Tim; Berlijn…. FANTASTISCH!!! Gaan jullie ook nog naar het Holocaust-monument? Al die betonblokken in verschillende groottes, op een heel groot terrein en daar tussen lopen…. Heel indrukwekkend!!!  Maak melding

 53. @Tim; Wij zijn een paar jaar geleden nog naar een atoombunker geweest… dat lijkt me ook echt iets om met school te bezoeken. Bijzonder indrukwekkend. Erg beklemmend, trouwens… En we waren daar hartje zomer toen, het was er erg benauwd. Helemaal mooi om je dan juist te bedenken hoe mensen daar hutje mutje op elkaar gepakt toch moeten zien te overleven…


  Maak melding

 54. Hier het momument ook Eva omgeven door zorgwekkende tekst eergister.

  Iets verder kwam ik dit tegen

  Ruim een-vijfde van de Duitsers tussen de 18 en 30 jaar weet niet wat Auschwitz is. Dat blijkt uit onderzoek dat het tijdschrift Stern heeft laten uitvoeren.

  Bij de Duitse 30-plussers is de kennis van de eigen geschiedenis iets beter. Van hen weet zo’n 90 procent dat Auschwitz een vernietigingskamp van het Naziregime was. De plaats Auschwitz op de kaart aanwijzen is al een stuk moeilijker; slechts een-derde van de ondervraagden is daartoe in staat.

  Een ander opmerkelijk resultaat uit het onderzoek is dat een meerderheid van de Duitsers geen streep onder het verleden willen zetten. Bij een vergelijkbaar onderzoek in 1994 was een meerderheid van de Duitsers hier juist vóór.  Maak melding

 55. Ik heb kort na jouw berichtje bij de slijter aan de Forelkolk een paar glazen op de kop kunnen tikken. Zij konden ze ook gewoon bestellen.
  Dus ik heb nu de Dubbelbock en de Imperator glazen al.
  Nu de rest nog een keer regelen. En bij Het Plein kan ik zeker ook nog altijd even kijken als ze bij de slijter niet snel genoeg aan de rest kunnen komen.
  Alleen kom ik nu volgens Melanie kastruimte te kort 😀


  Maak melding

 56. @Plantje; Over kastruimte gesproken… wij moeten nog steeds de schuur HELEMAAL uitruimen om de fietskar op te duiken. Door familie-omstandigheden (hier wel bekend) hebben we daar nog geen tijd en/of de moed voor gehad (das wel een paar uur werk). Maar je bent wel in onze gedachten…


  Maak melding

 57. @Eva, fijn dat ik in jullie gedachten ben 🙂 Ik waardeer het erg, dat je even laat weten dat je het niet vergeten bent.
  Maar verder natuurlijk ook alle begrip voor jullie situatie! Doe rustig aan! Ik hoor het vanzelf wel.


  Maak melding

 58. @Dick, ziet er inderdaad spookachtig uit. Heeft MarKel niets op zijn facebook paina staan (heb zelf geen facebook dus kan niet kijken).


  Maak melding

 59. Iemand het bericht gezien van de bronzen beelden van Simon Carmiggelt en zijn vrouw… die gestolen waren en in kleine mootjes is teruggevonden…?
  Verschrikkelijk vind ik dat!!


  Maak melding

 60. vanaf aankomende zondag t/m volgende week vrijdag lichte tot matige vorst met overdag temperaturen iets boven het vriespunt. Geen neerslag van betekenis en weinig wind uit Oosten, later in de week vanaf donderdag/vrijdag draaiend naar Z / ZW


  Maak melding

 61. Ik krijg opeens alle reactie’s binnen in mijn inbox terwijl ik geen abbonnement heb, wat is dit nu weer en hoe kom ik er van af. Via reactieoverzicht kan ik ook geen abbonnement vinden.


  Maak melding

 62. Wie weet in Zwolle een leuk betaalbaar adresje om iets te eten, is eer bijv. een pizzeria of i.d. die een leuke koopavond aanbieding heeft.


  Maak melding

 63. Koopavond is meestal wel kassa…
  Heb je The LivingRoom al eens geprobeerd??
  Hawaii had vroeger wel leuke prijzen (weet niet of dat nog steeds zo is).


  Maak melding

 64. @Eva, the livingroom had ik niet aan gedacht, heb even op hun site gekeken, 12,50 op donderdagavons is een koopje. Hebben ze net een stampottenavond. Heerlijk voor mij, maar met mijn jongste helaas jammer……..


  Maak melding

 65. @Wichert, nee het is de Mol geworden, we hadden met de regen geen zin om de stad in tegaan. Lekker gegeten, veel bijzondere (leuke) bezoekers gezien. Omdat het ook een truckerscafé is, hebben ze veel vaste diners gasten, erg leuk om mee te maken, was er al wel vaker geweest in de zomermaanden, maar hadden er nog nooit gegeten, zeker een aanrader, alles kan niets moet, en ouderwets gezellig.


  Maak melding

 66. @MarKel, lekker koud, hoewel ik het s’morgens op mijn fiets, de kou niets vind, kun je je er wel op kleden en is het overdag lekker zonnig.
  Zoland er maar geen pas sneeuw bij valt vind ik het prima. Of van dat kwakkelweer de ene keer sneeuw dan weer dooi en dan weer vorst, met natte wegen tot gevolg en dan is het weer spekglad.>:(


  Maak melding

 67. We leven in een tijd van weerextremen. Vorige zomer extreem nat, vorige herfst extreem droog, december en januari tot nu toe extreem zacht en nu schijnt er extreme kou aan te komen. Laten we ons maar instellen op die extremiteiten. Het is in ieder geval super spannend.


  Maak melding

 68. @MarKel, ik vind het ook wel leuk de weerextremen. Het vervelende ervan blijft in alle gevallen de schade die overblijft, zowel in de vorm van ongelukken of materiëlle achade.


  Maak melding

 69. @ingrid: eens, dat is zeker te betreuren. Een deel van de nadelige gevolgen is te voorkomen of te beperken door bewustwording.
  Precies DAAR ligt nu mijn passie/interesse voor het weer


  Maak melding

 70. Ach bernard, het extreme wordt nu vanzelf normaal, want als het iets afwijkt van ’t normale is het al extreem…

  Nee! dan die winter van 1963: met de auto het IJsselmeer op. Da’s pas extreem:D


  Maak melding

 71. @bernard: ach ja… de speld: geweldig. ben grote fan van hun artikelen.
  nieuws brengen alsof het echt nieuws is 😉

  @drama: tsja -20.8 in Joure op 18 januari , das pas koud.


  Maak melding

 72. @MarKel, heb zelf de balln verstand van het weer, ja kijk naar buiten en denk……..Maar vind het heerlijk om te lezen op site’s als onweer-online hou anderen ervan kunnen genieten. Snap niets van alle weerkaartjes die er staan. Maar geniet van de passie van anderen voor het weer, en hoe men op deze site helemaal uit zijn dak gaat wanneer het weer lijkt te worden zoals volgende week, de één weet het noooooooog beter als de ander, krijgen er bijna online ruzie over. En zelfs de elfstedenkoorts begint al op te lopen.
  I love it.:D


  Maak melding

 73. Dordt – FCZ

  1-0

  Dordt uit is altijd lastig:( En het slechte voetbal wat ik zag de 1e helft vorige week geeft mij niet veel vertrouwen…


  Maak melding

 74. Denk dat het voorbij is daar Dame, wordt vast een dikke boete van de KNVB omdat ze t niet op orde hadden…. Is vast geen geld voor een dikke boete! Jammer!

  En nee ik wil de poule niet 😛


  Maak melding

 75. @Hans: Het valt me op, dat de links die weblog Zwolle verstuurt er telkens anders uitzien. Zie hier 3 varianten:
  https://www.weblogzwolle.nl/#comment-242576
  Deze doet niets en zorgt alleen maar, dat ik bij Weblog Zwolle uitkom; verder niets.

  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/27342/55/#comment-242581
  Deze zorgt er in de meeste gevallen enkel voor dat ik bij het juiste topic uitkom…soms kom ik ook nog bij de reactie die genoemd wordt uit.

  https://www.weblogzwolle.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=27342&Itemid=55#comment-242577
  Dit lijkt nog wel de beste!

  Maar wat veroorzaakt dit verschil in links?


  Maak melding

 76. Spijkers met kopp’n staat hier nu op trouwens 😀

  ‘T is toch wat, hebben we alleen een plaatselijke radio. Moet je voor de muziek die je wilt horen nog naar Radio Rijnmond. En voor de voetbal naar RTV Twente.

  Is onze journalistenopleiding verketterd in NL

  En heet het plaatselijke suffertje De Sensator….van de week maakten ze hun naam weer meermalen waar.

  Gelukkig hebben we Spaan’s mening nog in de (gegroeide) reclamekrant De Peperbus.


  Maak melding

 77. @ Joppuh, vond “de Youp” en zijn onderwerp, alsmede de integere interviewer (met belangen) wel strak genoeg om hier neer te zetten. Sterker nog, het is ook op ’t pollog besproken. Heb ’t ook daar gekopieerd:

  Krijg de pip
  Soms zit ik op een middag slap te zappen en val ik in een RTL-programma dat over Beauty gaat. Zo??n programma wordt altijd betaald door de kliniek van een dokter die veelvuldig aan het woord komt. Hij vertelt dat borstimplantaten absoluut niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Sterker nog: voor je mentale gesteldheid is het juist heel goed. Je wordt zoveel meer vrouw door zijn siliconenbubbels. Vervolgens zie je de gladjakker snijden in een jonge caissi?re en er doodeng plastic spul in proppen. Daarna komt het kassaschaap blaten dat ze zich met de grotere cupmaat veel zekerder voelt bij de C1000 en dat ook alle klanten heel enthousiast reageren. Vaak zit er ook nog een moeder naast. Die is doorgaans ook heel blij. Later zie je zo??n meisje nog wel eens terug in een consumentenprogramma.

  Uit haar ene tiet komt gifgroen, fluorescerend vocht en de andere hangt heel droef, half leeg naast haar navel. De dokter woont inmiddels op de Seychellen. Op de een of andere manier heb ik met neptietdames geen medelijden. Je bent toch een intens domme muts als je om cosmetische redenen een bol plastic in je lijf laat naaien. Eigenlijk is het wel grappig dat de zooi massaal is gaan lekken. Mij bevalt het op de een of andere manier wel. Nu gaat het gerucht dat die Pipfabriek de PVV sponsort en dat Hero en zijn waterstofperoxidevriendje daarom geen Kamervragen stellen over deze kwestie. Zo schijnen de grote jongens uit de vastgoedfraude jaarlijks ook grote bedragen aan die partij over te maken. Geld dat gejat is uit pensioenfondsen. Het pensioen van Henk & Ingrid. Dus indirect stort dit symbolische setje geld in de partijkas.

  Zijn ze vast blij mee. Of het waar is van die Pipfabriek en die vastgoedmaffia? Het is een gerucht, een roddel, een achterklapje. En bewijs het maar eens. Als ik Hero Brinkman was zou ik onmiddellijk openheid van zaken geven. Dit soort vuige praatjes wil je niet. De wapenindustrie wordt trouwens ook genoemd. Net als de milieumaffia. Eerlijk is eerlijk: ik kan het niet bewijzen. Ik hoor het ook maar in de kroeg. Maar daar geldt wel als regel: waar bier is is vuur. Wel interessant dat Hero en zijn geblondeerde voorman niet willen vertellen hoe het zit met de schenkingen aan hun partij. Iedere stumper die asiel aanvraagt moet zevenduizend kilo papier bij zich hebben en die papieren moeten door honderden plaatselijke woestijnautoriteiten getekend en gestempeld zijn. Bij de minste geringste twijfel blijft de grensboom dicht.

  Maar als je Hero en die blonde vraagt om gewoon even aan te tonen hoe ze aan hun geld komen dan beginnen ze te briesen en te steigeren. Het leukste zou het natuurlijk zijn als binnenkort blijkt dat het partijkapitaal van de PVV systematisch bij elkaar is geroofd door gewelddadige scootermarokkaantjes. Zou ik intens grappig vinden. Een kern van waarheid schijnt er trouwens wel in te zitten. Heb ik gehoord. Ook in de kroeg, maar toen was het al heel laat. Ondertussen gaat het niet goed met de PVV. Ze hebben nog even de makke Frits Wester misbruikt. Hij mocht zomaar opeens de blonde voorman interviewen. Of er afgesproken was dat Frits geen kritische vragen zou stellen weet ik niet. Laten we het er op houden dat Frits gewoon zijn middag niet had. Mensen en geld. Blijft een grappige combi.

  Las gisteren in de krant over de oud-decaan van de TU Delft, die nog meer declareerde dan het hele college bij elkaar. Een vakantievilla van een dikke 13.000 euro, een huurauto van 2800 en voor bijna zesduizend euri aan tickets. Allemaal betaald. Geen cent geweigerd. Tussen maart en mei mag ik in Delft de professor uithangen. Ik doe deze weken inspiratie op voor die schnabbel en groet u vanuit een zonovergoten Bonaire van waaruit ik doorreis naar??de Seychellen  Maak melding

 78. Snap je dat niet, Dick? Youp staat weliswaar al bekend om zijn ranzige en vrouwonvriendelijke columns, maar om narigheid als die pip-zaak “grappig” te noemen is een nieuw dieptepunt.:(


  Maak melding

 79. Zo, gisteren teruggekomen uit berlijn, vandaag gewerkt. Het was tof. Reichstag, Brandenburger Tor, Holocaustmonument, starbucks (daar zijn (echt) meer starbucks café’s dan mc donalds’ :)) – stasi-gevangenis (impressive… zeer)… Was heel gezellig.


  Maak melding

 80. In een bericht na vluchtig lezen 2x op het verkeerde been gezet:

  Reichstag, Brandenburger Tor, Holocaustmonument, starbucks

  Vond Starbucks wel een beetje misstaan in dat rijtje.
  En

  stasi-gevangenis (impressive… zeer)… Was heel gezellig.

  riep ook even vraagtekens op.

  Nee, kan me voorstellen dat die gebouwen daar indruk maken. ik ben er zelf ook nog niet geweest. Ga denk ik van de zomer ook maar eens die kant op.


  Maak melding

 81. Pff wat een alternatieve zaterdagmiddag! Wat mooi om de looproute van ons dijkleger te laten zien. Larry (die hier, ook altijd onder eigen naam postte) wil zich ook aanmelden, hoorde ik in De Vrolijkheid. De groeten trouwens allemaal hier, van “Unizorg BV”.
  Via VV Berkum (Slechte zaken vandaag) en BQ (ook niet best) bij De Hete Brij geweest en bij WVF (erg goed vandaag) thuis aangekomen.

  Hoe was jullie (mid)dag?


  Maak melding

 82. Het gaat niet om vergoeding voor de cosmetische ingreep, maar om de ellende die de dames nu ervaren doordat er een ondeugdelijk product is gebruikt. Youp vindt dat kennelijk grappig en uit dat in walgelijke bewoordingen. Of vindt jij net als Youp “boontje komt om zijn loontje”?:o


  Maak melding

 83. Wat betreft die column van Youp, (vooropgesteld dat ik in het algemeen allang uitgekeken ben op Youp. Hij heeft z’n tijd gehad.) vond ik dit ook geen sterke column. Maar was niet heel erg geschokt door de ‘pip’-frase: ‘Eigenlijk is het wel grappig…’. Kennelijk raakt deze affaire de dames meer dan de heren. Wat ik me overigens ook goed kan voorstellen.


  Maak melding

 84. @Dick, er mankeert inderdaad aan wat Eva en Dame ook aangeven het sexcistische geklets, en alsof wanneer jij om een cosmetische reden implantaten wil hebben, je dus maar rotzooi aangesmeert mag krijgen, en wanneer er dan iets mis gaat het eigen schuld dikke bult is.

  En ik vind dan mijn mening over cosmetische ingrepen helemaal niet belangrijk. En Youp vind zijn mening geven belangrijker, dan wat deze dames is aangedaan.


  Maak melding

 85. Sowieso komt die column van Youp over als een haastig in elkaar geflanst stuk. Huphup een paar onderwerpen aan elkaar breien, beetje shockerende tekstjes erin en KASSA, weer een paar 100 euro verdiend.


  Maak melding

 86. Tim, een indrukwekkende stad Berlijn. Ik ben er voor de val van de muur geweest en toen met de S-bahn naar het naargeestige Oost-Berlijn. Een verstikkende sfeer itt West-Berlijn dat juist heel ontspannen overkwam.


  Maak melding

 87. @ Dame 18:22, ben het eigenlijk helemaal met zijn column eens. Incl. de toon, de beeldspraak en de bruggetjes. Deze achterliggende gedachte spreekt me erg aan

  Op de een of andere manier heb ik met neptietdames geen medelijden.

  . En, nee, daar hoef jij ’t niet mee eens te zijn; het betreft slechts een mening. Zoveel menschen zoveel meningen en nuances daarin.


  Maak melding

 88. 😀

  Kennelijk raakt deze affaire de dames meer dan de heren.

  Maar ik kan je ook érg veel (sympatieke en ook nog mooie ;)) dames noemen die hier ook geen moeite mee hebben. Wel lachen, dat dan weer wel. 🙂


  Maak melding

 89. Ingrid, wat de 1 als sexistisch ervaart, ervaart de ander als humor, of als “so what” mededeling, straattaal, ironisch, sarcastisch….ieder heeft zijn/haar eigen perceptie, leerde ik van de week op het onvolprezen www. Houwen zo, lijkt me.
  Over smaak en humor valt niet te twisten.
  Je bent een wous als je daartegen wilt vechten. Helemaal als je probeert een ander (zeker een Nederlander) wat op te leggen. Dit soort stukjes spreekt je aan of niet. Maar je moet het niet willen ontleden, ik tenministe niet.

  Kreeg erg zelf een vette 🙂 van, dus ik denk dat ie wat mij betreft zijn doel heeft bereikt.


  Maak melding

 90. Gelukkig hoef ik het met zo’n asociale van gebrek aan invoelingsvermogen getuigende mening niet eens te zijn. Stel je eens voor dat het jouw vrouw of dochter zou betreffen. Oordeel je dan ook zo hard? Er zijn zoveel mensen die in mijn ogen domme of onnodige dingen doen, maar daarom gun ik ze nog geen ellende. De zachtmoedigen zullen de aarde beërven; het wordt tijd.


  Maak melding

 91. Ik maak me niet druk om Youp’s mening, die zelfgenoegzame arrogante man interesseert me geen snars. Vind het wel logvervuiling om dit soort gebrabbel hieren dan ook nog eens op het pollog te plaatsen.:o


  Maak melding

 92. Over smaak en humor valt niet te twisten

  Eén van de beste uitspraken ooit van Youp vond ik: als je érgens over kunt twisten is het smaak!


  Maak melding

 93. @Dick; Het gaat er om, dat vrouwen met PIP- implantaten, of het nou om medische of om cosmetische reden was, ALLEMAAL ondeugdelijk spul in zich hebben / hadden, wat levensbedreigend kan zijn. En of het nou om medisch of om cosmetische reden is… die “krengen” moeten er gewoon uit en laten een psychisch litteken achter. De herinnering aan imperfectie (nogmaals zowel medisch als cosmetisch), geeft hier een bizar grote herinneringsimpact. En dan nog de discussie, dat het wel vergoed wordt, om ze te laten verwijderen, maar niet om nieuwe te plaatsen…. WAAROM NIET??? Is het soms de schuld van de vrouw dat ze een ondeugdelijk implantaat heeft gekregen jaren geleden?? Als er een mankement aan een auto is, worden alle auto’s teruggenomen en kosteloos hersteld. Waarom hier niet???
  Cosmetisch of medische correctie maakt hier niets uit, telt even zwaar!


  Maak melding

 94. Eva, daar gaat het jou schijnbaar om. Mij gaat het om het feit of ik in de lach schiet als ik een stukje van Youp lees. Hij stelt mij zelden of nooit teleur. Humor vind ik toch echt onmisbaar in het leven. Jezelf af en toe ook eens niet al te serieus nemen enzo.


  Maak melding

 95. Goh Dame, ben wel in jou geïnteresseerd. Maar ik reageer op iedereen, ieder mens heeft wel een verhaal. Mooi als ze onderdelen met je willen delen. Dan vind ik toch de digitale communicatie maar behelpen. Een leuke dame vanmiddag achter de bar bij De Vrolijkheid, kwam uit Bosnië en vertelde daar vol passie en hartstoch over….daar moet je eigenlijk wel bij aanwezig zijn om die spontane verhalen goed tot zijn/haar recht te laten komen.

  Hoop dat de VVD-er op het andere lijntje nog ff doorgaat met zijn frustratie. Dan ben ik ook al wel blij met digitale krabbels.

  Mag ik je een geïnteresseerd weekend wensen verder?
  ……Ok, nou ik doe ut toch!


  Maak melding

 96. Heerlijk toch, actie reactie. Zo houden we elkaar een beetje bezig 😀

  Maar zo eerst ’t journaal en dan Paul (als ie tenminste een beetje netjes blijft ;)) laterrrrrrrrrrrrrrrr


  Maak melding

 97. Goedenmorgen lieve weblogvriendinnen en -vriendjes.
  De plaatsing van Youp’s column door Dick heeft weer de nodige discussie losgeweekt. Zelf vond ik ‘m aardig maar niet meer dan dat en daarom heb ik ‘m niet geplaatst. Wat ik w?l goed vind en bij mij n (glim)lach opwekte is een pareltje van Sjoerd Mossau uit het AD, hij is mij nu pas opgevallen want al van 12 januari maar de inhoud rechtvaardigt m.i. nog steeds het copy/pasten meer dan voldoende; hier komt -ie!

  Voetbal is ‘een belevingsproduct’, zegt de directeur
  COLUMN De directeur van FC Utrecht had de powerpoint-presentatie naar zichzelf vernoemd. ‘WILCO’, stond er in reusachtige rode letters op het beeldscherm, want zo heette de directeur van FC Utrecht in het echt. ‘Wilco’.

  De directeur van FC Utrecht sprak een collegezaal vol sportjournalisten en studenten van de School voor Journalistiek toe. Hij vertelde over ‘unique selling points’ en over ‘inspirational selling points’. Hij zei dat hij de Kids Club van FC Utrecht voortaan beter ging ‘vermarkten’. En daarna zei hij dat voetbal ‘een belevingsproduct’ was.

  De directeur van FC Utrecht begon over de marketingstrategie van Red Bull – en hoe prachtig die wel niet was. De directeur van FC Utrecht vond het iets enorm fascinerends, dat een simpel frisdrankje erin was geslaagd om een ‘soort van totale conceptbeleving te realiseren’. Ter illustratie van het wonder liet hij er een ingewikkeld diagram bij zien.

  (Daarin viel niet te lezen dat de Oostenrijkse traditieclub Austria Salzburg doelbewust is vermoord door Red Bull. En dat de fabrikant van dat smerige drankje het logo, de prachtige clubkleuren en de naam van Austria Salzburg moedwillig heeft vernietigd, om er een lelijk en kil marketinginstrument van te maken.)

  Ik ben niet naïef. Echt niet. Voetbalclubs moeten geld verdienen, zeker in tijden zoals deze – en daar heb je mannetjes met powerpoint-presentaties voor nodig die vertellen hoe dat moet. De tijd van twee reclameborden van Slagerij De Bokkepoot is voorbij. Ik weet het. Met een loterij en een levensmiddelenpakketje red je het niet meer.

  Maar toen de directeur van FC Utrecht ons vertelde dat voetbal ‘een belevingsproduct’ was, werd ik plotseling heel erg verdrietig. En daarna boos. En toen recalcitrant. En weer iets later melancholisch. En tenslotte kreeg ik een lachstuip, opgewekt door mijn collega Jeroen, die naast me steeds heviger begon te snuiven, synchroon aan de moeilijke woorden van de directeur van FC Utrecht. Zachtjes begonnen we samen te hinniken.

  Na afloop van de bijeenkomst vroeg een student aan me of ik misschien nog tips had voor de journalistiekstudenten, opdat ze de Hard Gras Prijs een keertje konden winnen. Ik kletste wat zinnetjes de ruimte in, over proberen onderscheidend te zijn enzo, en goed je best doen, en niet proberen te schrijven wat iedereen al schrijft.

  Maar terug in de auto had ik een beetje spijt van die woorden. Ik had over Wilco moeten vertellen, de directeur van FC Utrecht. Over mannetjes met powerpoint-presentaties, die ons proberen wijs te maken dat voetbal een oneindig ingewikkelde business is. Een ‘belevingsproduct’ dat je moet ‘vermarkten’ met ‘inspirational selling points’.

  Wees op je hoede, beste journalistiekstudenten, had ik moeten zeggen. Voor dat soort types. Zaag ze door. Leg ze het vuur aan de schenen. Sta altijd open voor nieuwe ontwikkelingen, maar bekijk de Wilco’s van deze wereld met argwaan en achterdocht. Zorg dat ze ons het voetbal niet afpakken.
  28/01/12 09u48


  Maak melding

 98. Joppuh, gefeliciteerd jongen met de terechte overwinning. Al wil ik die situatie waaruit die pengel werd gegeven nog wel eens zien. Wat Ajax betreft wisten we al lang: ’t zit er dit seizoen niet in….nog heel ff hoop gekregen, maar het gaat tussen AZ, Twente en Gloeilampen. Daar zijn veel voetballiefhebbers het over eens. Ook over de potentiële kampioen PSV.

  Luuk de Jong schiet Twente op 1-0.


  Maak melding

 99. Djokovic mept beakpoint weg…maar Nadal komt toch weer op voordeel! 5-4 voor NADALllllll als de thriller is afgelopen ga ik wat anders doen.

  Herstel in 15:13
  ..naar na


  Maak melding

 100. Graag gedaan Joppuh, mooi dat jullie er dit jaar weer bij zijn. Hoorde gister van Larry, in de kroeg, dat de jeugd ook erg goed is en dat Stanley Brard het al jaren op de JC manier doet.


  Maak melding

 101. Heb zelf te weinig kennis van de materie om de verschillen in benadering te beoordelen. Overal zal wel wat voor te zeggen zijn en AJAX heeft altijd bekend gestaan om een uitstekende jeugdopleiding. DIe goeie trainers lopen er allemaal al. Zielig dat zo’n uber-ego tafreel tussen 2 haneriger haantjes dan mogelijk met enormveel slibdragers achter hun aan, dan alle aandacht moet krijgen. Kom maar eens met de verschillen anders dan dat de 1 de persoon centraal stelt en de ander het team.

  Zou het wel weten bij een teamsport (waar het individu toch echt altijd ook genoeg aandacht krijgt). Maar goed, laat ze eerst nog maar een paar duizend naar advocten brengen, bedreigingen uiten en voer voor de media aanleveren. Als ze dat verstandig lijkt. De 1 WIL niet eens met de ander praten.


  Maak melding

 102. @Eva, ben het helemaal met je eens. Ben ook geen gladheid/sneeuw mens. Heb nu al zoies van morgen er maar iets eerder uit, en zien wat we aantreffen

  Maak melding

 103. Hebben net Buitenhof terug gekeken. Goeie vraag van Clairy (tuurlijk van Clairy) “Wanneer wordt die Arabische lente nu eens een Arabische zomer?” Goeie (het terugkijken waard) aan te bevelen gesprekspartner ook en die column….:D:D:D


  Maak melding

 104. Volgens Frank Snoeks (the one and only) is Yu Jing Wereldkampioen…kunnen wij rustig slapen…als zijn de geleerden er hier nog niet overuit: Jing Yu moet ut zijn.

  Snoeks: dit gevecht was als Mohammed Ali tegen Joe Fraser :D:D:D


  Maak melding

 105. @Dick; Als het gaat om de weergrafieken van MarKel kan ik je geen zinnig antwoord geven 😉 Dat is aan hemzelf. Maar ik zou zeggen: Geniet maar van iedere dag dat er een grafiek van hem geplaatst wordt 😀


  Maak melding

 106. @Ingrid; Hoe slecht, maar ik ga morgen maar met de auto naar het werk, nadat ik (nog slechter) mn dochter met diezelfde auto naar school gebracht heb… 😮


  Maak melding

 107. Sport:

  Genoten van de WK finale mannen-sprint…onder deskundig commentaar van Frank Snoeks 😀

  De 30-jarige Groothuis uit Voorst was de man :D:D:D GOUD

  Vind Erben & Dione ook een leuk presentatie-setje trouwens.

  =============

  FC Twente-spits Marc Janko gaat zo goed als zeker naar FC Porto. De Oostenrijkse spits reist vandaag naar Portugal voor de medische keuring en levert naar verwachting zo’n 5 miljoen op.


  Maak melding

 108. @Dame, heb het weer geprobeerd, hoop dat het gelukt is. Maar heb het al eerder geprobeerd dit weekend. Even kijken of ik deze reactie in mijn mail krijgt.


  Maak melding

 109. @Eva, soms wil ik ook wel met de auto naar het werk. Soms komt het gewoon beter uit omdat ik eigenlijk gelijk door wil/moet naar iets, maar om nou ruim 5 euro voor een parkeerplekje te betalen heb ik meestal geen zin in. En bij slecht weer is er ook vaak geen plek op de parkeerplaats. Dus fiets/glij/loop dan maar naar mijn werk


  Maak melding

 110. @Eva: 5 euro? Ik wou dat dat voor mij gold. Als ik dat doe kost me dat 30 euro voor een dagkaart. Om maar over het bijkomende benzinegeld van 2x 110 km. maar niet te spreken… En ja, waarschijnlijk daarom ben ik de enigste (ENIGE!!! Sorry Tim) tevreden klant van de NS.


  Maak melding

 111. @Bernard, maar 5 euro betalen terwijl ik net zo makkelijk met de fiets kan. Daar heb ik moeite mee. En ik weet zelfs niet eens zeker of ik mijn auto wel kwijt kan, het is (zeker bij slecht weer) druk op de PR parkeerplaats bij het station, en wat dan weer terug rijden naar huis en alsnog de fiets pakken.:)


  Maak melding

 112. Had ik al gemeld dat Waterschap R & W klaar is om alle naar nostalgie hunkerende en km-trekkende, schaatsminnaars te verwelkommen… in onze unieke ‘omgeving NW-Overijssel’? Ja, ook (en misschien vooral) in de winter 🙂


  Maak melding

 113. Bericht door dick, op 30 januari 2012 om 22:02
  Wou da’k de tijd voor ouwe schoolplaten had, Dame (bedankt voor de tip, bewaar de link)

  Dick vooral kijken. Ook interessant om te zien dat ik vroeger door Dame geplaagd werd.


  Maak melding

 114. @Ingrid: Dat klopt dan wel. Bij slecht weer rij ik ook wel eens met de auto naar het ‘Lubecksplein’ (om vervolgens lopend alsnog strontnat te regenen). Ruimte genoeg! Maar dat is dan om half zeven. Ik begrijp dat ik juist op die dagen jou in de weg sta. (weer iets om te overdenken!)


  Maak melding

 115. Dan moet Dick wel je gegevens weten, Bernard, anders ziet hij de foto niet. Ik heb voor hem even gezocht. Weet dat ie hier in Zwolle op school zat omdat hij vorig jaar uitgebreid over de re?nie schreef. Hij is geen spat veranderd in al die jaren.:)


  Maak melding

 116. Ik parkeer a 5,40 euro bij een parkeerterrein verder dan hierboven genoemd… Best plek nog… Maar, inderdaad… Ik vind 5,40 toch echt te veel om dat alle dagen te doen. Zo af en toe prima… maar zeker niet alle dagen!


  Maak melding

 117. Thomas van ’t Hek kwam er om 7:40 in zijn dagelijkse sportstukje op radio 1 mee:

  Weer op de laatste dag; slechte zakenmensen in Mokum….wat zullen die Friezen lachen en laten ze em gaan

  Blijft hapsnap-beleid. Vizier op ’t volgend seizoen, hoor hier net Mc Donald, middenvelder….waarom laten gaan?

  Volgend jaar word het beter Blof MET TEKST :D:D:D

  :o:o:o Bernard, dat wou ik ook altijd…..door het mooiste meisje in de klas geplaagd worden >:(>:(>:(


  Maak melding

 118. Bericht door MarKel, op 30 januari 2012 om 22:06
  @dick: nee, maar ik voel wel wel echt welkom bij R&W

  Ben je al binnen :o:o:o Ben gewoon de datum vergeten >:( Ben ze zeker nog niet bij ONS geweest 😉

  Véél Plezier!
  Heb vandaag door toevallige omstandigheden (ouwe radio bleek na maanden en een ferme klap) nog gewoon te werken. Staat hier al bijna 5 kwartier op 100% Fm. Moet zeggen…..HET WERKT WEL: volijk makend. En owww verwennerij…..Hans de Booy komt dit uur…..31/1’2012 zal toch niet de datum zijn dat ik voor 10.00 uur gewoon al TWEE keer

  Annabel

  heb gehoord 😮 Feit zal wel zijn dat ik em niet zo kan meebleeren als in de auto vanmorgen. Nou ja, je kunt niet alles hebben.

  Werkze allen, moet nu ook opschieten.


  Maak melding

 119. Probeer eens Joppuh 100% NL. Hij staat bij mij, nu misschien eindelijk, te lang op….maar heb genoten van oa

  Hans de Booy-Ik hou van alle vrouwen
  Normaal
  EN…..DRUKWER 😀 Paar jaar geleden nog GRATIES op de Markt in Steenwijk gezien! Heb al een tijd zo’n mooie nostalgisch rooie schijf van hun in de auto.
  De Dijk kwam nog langs,

  Maar ik geef toe: jetzt ist’s bagger >:(


  Maak melding

 120. Liever dit commentaar op het artikel Dick:

  “Tja, dit past in de NL traditie van sportjournalistiek. Wanneer er een schitterend volksfeest is zoals dat alleen maar in de Kuip kan plaatsvinden, gaat Middendorp vooral op zoek naar het negatieve. Het is een vorm van sportjournalistiek die in Engeland ondenkbaar is. Als Feyenoord wint ligt dat aan de zwakte van de tegenstander, bij een gelijkspel komt Feyenoord nog goed weg en een nederlaag is altijd dik verdiend. Ooit schreef ik: op basis v d VK recensies was Feyenoord allang gedegradeerd.”


  Maak melding

 121. Bij ons op t werk mag altijd maar 1 radio heel zachtjes aan (kan je dus alleen horen als je er naast zit)… Maar das niet heel erg, want is ook 100&#xNL;. Niet altijd even interessant 😉


  Maak melding

 122. Haha Joppuh, nou ja een “schitterend volksfeest” na een overwinning in 1 van de 34 comp.wedstrijden was toch ook (hoe gegund ook) wel een tikkie overdreven, niet? Heeft ie trouwens (weet ik niet daarvoor ken ik Guidetti niet goed genoeg) gelijk over ‘Guidetti an sich’?

  Wat ik het enige irritante vond aan jullie feestje? Het gedrag van uitgerekend…..Vlaar: zo’n matige speler en was hij ook niet een grote slijmbal in ’t verleden? Als dat zo is zal ie ook wel bij v.Marwijk lopen likken….GADVERDAMME!


  Maak melding

 123. Vlaar moet nog een boel leren, maar is toch nog wel ’n mooi bettien beter dan dat zoontje van Blind. Voor junior is Ajax1 echt te hoog gegrepen.


  Maak melding

 124. Haha Joppuh, nou ja een “schitterend volksfeest” na een overwinning in 1 van de 34 comp.wedstrijden was toch ook (hoe gegund ook) wel een tikkie overdreven, niet?

  Nee totaal NIET overdreven! Zo ervaart men het, dat is de beleving, daarom is het ook Feijenoord en geen Ajax!  Maak melding

 125. @Dick; Ik heb geen idee of 100P/NL leuk is vandaag… Ik zit vandaag niet op DIE ENE plek dat je de radio kan horen :(. Daarentegen zit ik WEL op een werkplek met internet (zonder geluid), dus hoor je me echt niet klagen ;(


  Maak melding

 126. Lees ik net mn eigen reactie terug… LOL.
  Geen geluid op mn werkplek dus HOOR je mij OOK niet klagen… haha.

  Maar het klopt wel. Het moet hier zo stil mogelijk zijn.


  Maak melding

 127. o.a. maar eigenlijk vooral hierom dus Dick!

  Het grootste deel van Nederland is voor de A’dammers. Dat is altijd al zo geweest. De mensen die geen “echte” interesse in voetbal hebben “steunen” vaak voor de A’dammers. Als het goed gaat hoor je ze overal. Vragen of je gister studio sport hebt gezien, als Feyenoord weer verloren heeft. Het is een feit dat de mensen die de club uit A’dam steunen vaker sportieve overwinningen hebben geboekt. Dat word dan aan iedereen verteld, iedereen moet het weten. Doordat ook in de media het grote deel voor de club uit A’dam is, word het dan ook overal extra uitgelicht. De media spreekt heel vaak uit de ogen van de A’dammers. De laatste training voor de klassieker, training van de A’dammers word wel op tv vertoont en dat van de Rotterdammers niet. De media is gewoon voor de A’dammers. Feyenoord speelt een oefenwedstrijd, tegen de IJselmeervogels, er komen zoals altijd veel supporters, wat gaat de media en vooral de A’damse krant, de Telegraaf, schrijven; dat de ME wegens ongeregeldheden met Feyenoord supporters is ingezet. Terwijl er niks is gebeurd, alleen voor de drukte. Ze willen de Feyenoorders weer even in een kwaad daglicht zetten. Gelukkig is t gerectificeerd.
  MAAR.. Als het even iets minder gaat, dan staan alle wannabee A’dam supporters of te schreeuwen dat het oneerlijk is, of ze leggen het bijltje erbij neer. Een recent voorbeeld is de pauze van Feyenoord-A’dam. DE SCHEIDS WERD OPGEZOCHT in zijn KLEEDKAMER! Heel Nederland is overstuur door een verkeerde beslissing. Hoe vaak heeft de club uit A’dam wel niet geluk gehad of de scheids mee gehad. Ooit gezien dat ze kleedkamer bezochten van de scheids? Nee, want de presentatoren en alles eromheen interesseert dat niet. Die zijn 9/10 keer toch voor de club uit A’dam. De KNVB staat onder leiding van oud bestuursleden van de A’dammers. En als het dan een keer niet zo goed gaat, gaan ze zeuren, huilen, schelden op internet etc. etc. Het is een heel ander slag volk dan de Feyenoorders. De meeste supporters die voor Feyenoord zijn, die zijn dat echt. Daar zit het wat dieper. Je weet dat het grote deel van Nederland voor de club uit A’dam is. Alhoewel, degene die niet voor de A’dammers zijn, zijn wel tegen. Maar dat terzijde, als Feyenoorder heb je vaak het gevoel dat het voetbal in Nederland om de A’dammers draait. En dat word door de mensen in Nederland die zich supporter noemen kwakkeloos overgenomen. Ze kijken alleen studio sport, als de commentator roept dat het geen penalty was, hoor je ze de volgende dag alles letterlijk citeren. Het is een stink volkje, een arrogant rot volkje, dat alleen schreeuwt als ’t goed gaat, en piept en jankt als ’t verliest. Dat zie je ook in de spelers terug. Spelers die bij de A’dammers gaan spelen, veranderen helemaal qua instelling. Duikelen, zeuren op de scheids, ’t worden vaak allemaal van die kwalletjes. Wanneer je een echte supporter bent die de club uit A’dam steunt weet ik niet, je hoeft niet te zeggen dat Feyenoord t verdiend heeft, dat je hebt genoten van een mooie wedstrijd. Want jouw club heeft verloren en dat moet je raken. Maar ik weet wel zeker, dat het jullie, supporters van de A’dammers, minder raakt als jullie verliezen van Feyenoord, dan dat wij verliezen van jullie. Als klein jongetje was ik 1 van de enigen in de klas die voor Feyenoord was. En dan had Feyenoord weer verloren, liep ik in m’n Feyenoord shirtje over t schoolplein, iedereen schreeuwend, lachend etc naar me toe. Zelfs leraren, voetbaltrainers etc moeten het even zeggen dat Feyenoord verloren heeft. Volwassen mensen die het zout in de wonden smeren van kinderen. Dat zijn nou typische aanhangers van de club uit A’dam. Je bouwt zo’n grote hekel op aan de club uit A’dam, dat is niet in woorden te beschrijven. In de kuip, sta je samen. Een stadion vol mensen die hetzelfde ondervinden, die zo’n grote hekel hebben aan die lui uit A’dam. Iedereen schreeuwt zich helemaal kapot, ook al staat Feyenoord achter ze blijven ze steunen. Vandaag is echt een prachtige dag, eindelijk dat rot volk weer eens verslagen. En dan ga ik geen smsjes sturen naar supporters van de A’dammers. Of jongetjes uitlachen in een voetbalshirtje van hun club. Zoiets doe je niet, ik ben nu hartstikke blij, en hun misschien wat bedroefd. De haat die ik heb, hoeven die kinderen niet te krijgen. Ik ben blij met alles waardoor dat rot volk zich even niet lekker voelt. En dat hebben bijna alle Feyenoord supporters denk ik. Het had van mij niet gehoeven die haat, ik hoop dat de nieuwe generatie Feyenoorders en A’dam aanhangertjes vrediger met elkaar omgaan. Maar ik betwijfel het, aangezien de media en de A’damse treiteraartjes toch wel doorgaan. De politie doet er alles aan om confrontaties te voorkomen maar de A’dam aanhangers in Nederland, bij de media, tv, krant etc blijven haat creëren. De haat zit veel dieper bij Feyenoorders, daarom zijn ze ook veel gekker buiten ’t veld. Ik ga geen discussies hierover voeren. Ik wilde alleen even mijn ei kwijt. Maar laat duidelijk zijn, dat ik heel erg blij ben met deze overwinning. Later.


  Maak melding

 128. @ drama 12:22 klopt…maar Vlaar hoort vind ik niet in het NL elftal….nog ff geen zin om over een alternatief na te denken (temeer omdat het vertrouwen in het EK bij mij écht nog moet groeien)…..maar ik hou niet van slijmballen! Moet ut nog lezen maar hoopte dat Joppuh op dat woord “slijmballen” in kon gaan.

  Daily hoort centraal te spelen en idd, in goede doen (en kan zeker nog groeien) kan ie basisspeler bij AJAX worden. Da’s idd wat anders als bij de (nog) nr.2 van de wereld.


  Maak melding

 129. 😀 Kan ik me voorstellen Eva: internet = keuze in muziek :D:D:D

  = wegklikken bij reclame, gelul en andere shit. Door (geen negatieve) omstandigheden ga ik pas vanaf ong. 14:00 internetluisteren.


  Maak melding

 130. 😮 slechter 🙂 Kop in ’t zand omdat ik geen propaganda wil lezen 🙁 Ga ut nog wel lezen Joppuh, je kent me toch een beetje. De laatste halve zin doek wel ff op ’t facebook.


  Maak melding

 131. Da’s een mooi cafe, t smalle, vlakbij ook leuk eetcafe de Reiger, en cafe Chris, maar da’s nu een homo bruin cafe (waarmee de term “bruin cafe” toch misschien ineens een scabreuze betekenis krijgt)


  Maak melding

 132. Uiteraard zou ik dat kunnen dick, ik ben er al jaren bang voor en voorbereid op een verlies het kan namelijk niet jaaaren nog zo doorgaan, precies zoals dat dus ook voor Ajax gold.

  Dan daarbij is de vergelijking qua clubs natuurlijk echt belachelijk, bij FCZ mochten we hopen dat we zo’n mooie volksclub zijn, maar dat zijn we nou eenmaal niet….

  Wel jammer (ook een soort van verlies toch?) dat je nu over Fc Zwolle begint :P;)


  Maak melding

 133. Natas & Joppuh = boefjes.

  Over “volksclub” gesproken Natas….was van ’t weekend voor het eerst écht blij dat Liverpool van Glory Glory Man.Utd (ckus nu Sar net weg is) won 😀


  Maak melding

 134. Ach en natuurlijk is Ajax ook een breed gedragen club van het volk. Alleen met veel te veel poeha-haantje en slijmerige meelopers…..maar de fans zijn anders……was het trouwens maar zo: wat de ouwe van Praag (vind ik net zo’n icoon in leven als Sporre bij Zwolle)

  (Boogie terugfluitend): “Een Ajacied, trekt nooit zijn jassie uit”.

  * Dacht toen wel stiekum: “Deze Ajacied trekt ook niet snel een jassie an”…..maar dat terzijde.


  Maak melding

 135. Wel mooi: “Ik heb geen tijd om trots te zijn”.

  Maar, zoals je weet heP ieder nadeel z’n voordeel en ieder voordeel z’n nadeel….

  ‘T klinkt ook wel aardig uitsloverig 😉


  Maak melding

 136. Nou Joppuh, die column van jou kwam van heel diep, zo te lezen. Herken het beeld dat je schetst wel. Wel bijzonder dat Ajax ook de meeste anti-fans heeft.


  Maak melding

 137. Ja weet je Dame, als t ajax tegen zit en ze verliezen een paar keer, ook Europees bv , dan vind ik het wer sneu voor ze maar zodra het weer n beetje goed gaat hebben ze, en de media voorop, weer het hoogste woord, en dan heb ik altijd spijt dat ik me ingehouden heb. Maar eigenlijk is het de moeite van het pesten niet waard, ik geniet liever zo met mijn Feyenoordmaten met dubbele vreugde ervan, ook al maakt een zwaluw geen zomer, het is wel n verrekte lekkere overwinning. En het gemekker over n onterecht strafschop, dat overkomt ons allemaal wel eens. Ik herinner me Machlas nog in de Arena, vlak voor tijd, waardoor het 1-1 werd tegen ons, die zaadgans viel me toch over een berg lucht, iederen zag dat het een slecht uitgevoerd schwalbe was, behalve Dick Jol, destijds arbiter van dienst.


  Maak melding

Reageer