Vogelzangcursus van IVN Zwolle e.o.

Zwolle – De werkgroep Vogelzang van IVN Zwolle e.o. organiseert ieder voorjaar de Vogelzangcursus. Iedereen die interesse heeft in de Zwolse zangvogels en graag het onderscheid tussen de verschillende soorten zang wil leren maken is van harte welkom bij deze cursus. Een vooropleiding is niet nodig.

Dit voorjaar 2012 start de vogelzangcursus op zaterdag 3 maart en de maandaggroepen starten op 5 maart. Vanaf begin maart tot ongeveer eind mei gaan IVN-gidsen met groepen cursisten wekelijks op pad om vogels te luisteren in het Engelse Werk en het Spoolderbos in Zwolle. Er zijn verschillende niveaus: beginners, gevorderden en wat er tussenin zit. En er zijn twee mogelijkheden qua dag: een zaterdagochtendgroep en een maandagochtendgroep. De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur. De maandaggroepen starten om 09.00 uur, de zaterdaggroepen starten om 08.00 uur. De cursus wordt afgesloten met een slotexcursie van een hele ochtend voor de zaterdaggroepen op 19 mei en voor de maandaggroepen op 21 mei. Tijdens de cursus leer je luisteren naar en het onderscheid maken in de geluiden van vogels. We komen bijvoorbeeld mezen, boomklevers, roodborstjes, vinken of spechten tegen. Maar ook vogels van moerasbosjes en terugkerende trekvogels als zwartkop, tuinfluiter, kleine karekiet, nachtegaal of spotvogel. De gidsen kunnen allerlei wetenswaardigheden van de vogels vertellen of hoe en waar ze leven.

De kosten voor deelname zijn ? 27,50 voor niet-leden en ? 17,50 voor leden/donateurs van het IVN en KNNV. Meer weten en/of inschrijven? Ga naar www.ivnzwolle.nl.

Het aantal deelnemers per groep is aan maximum gebonden. Kinderen vanaf 9 jaar zijn ook van harte welkom (onder begeleiding).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer