Het weer: zonnige perioden

Zwolle – Vrijdag trekken wolkenvelden over het land die worden afgewisseld door zonnige perioden. Vooral in de ochtend komen nog enkele buien voor, met name in de (noordelijke) kustregio’s. ’s Middags wordt het droger en het wordt 7-8 graden. De wind komt uit het noordwesten en is matig van kracht. In het noorden staat een vrij krachtige noordwester, in het Waddengebied is de wind krachtig.

12-01-2012_weerfoto__nieuwehavenbrug.jpg
Nieuwe Havenbrug

Zaterdag belooft een rustige en droge dag te worden. Er trekken wolkenvelden over het land en zo nu en dan komt de zon er bij. Er staat overdag weinig wind en de middagtemperatuur ligt rond 6 graden. In de nacht naar zondag klaart het mogelijk meer op en komt het tot lichte vorst. Zondag wordt met een zwakke oostenwind nog iets koudere lucht aangevoerd. Het wordt overdag dan ook niet warmer dan 4 graden. Verder verloopt de dag droog, met een redelijk kans op zon. Indien het in de nacht naar maandag breed opklaart komt het tot lichte tot matige vorst.

De eerste dagen van de nieuwe week verlopen ook droog, koud en rustig. Overdag wordt het zo’n 3 graden, ’s nachts vriest het. Halverwege de week lijkt vanuit het westen weer zachte lucht onze kant op te komen. Het raakt hierdoor meer bewolkt, de neerslagkansen nemen toe en het wordt minder koud.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer