Danscafé Timeless verlaagt leeftijd naar 16 jaar

Zwolle – De naam zegt het al Timeless is een Danscafé geworden. Om dat te bewerkstelligen moest er wel flink verbouwd worden. De oude grote bar is eruit gesloopt en in plaats daarvan zijn er twee nieuwe kleinere bars geplaatst en de DJ staat aan de rand van de dansvloer in een DJ-Booth. Alles is gemaakt van roestvrij staal, en er is een nieuwe lichtshow met led-verlichting dat zorgt voor weinig energieverbruik èn minder warmte.

Het concept is ook aangepast. Om te beginnen is de minimumleeftijd verlaagd van 18 naar 16 jaar. Op vrijdagmiddag kon deze doelgroep het weekend altijd al beginnen in Timeless, maar de rest van het weekend moest je net als in de rest van Zwolle 18 zijn om naar binnen te mogen. Met als gevolg dat heel veel jongeren in een bus stappen naar de dorpsdiscotheken. Dat hoeft vanaf dit weekend niet meer als het aan Timeless ligt. Aan de maatschappelijke verantwoording is ook gedacht, als 16/17 jarige mag je alleen zwak alcoholische dranken nuttigen. Wie in Timeless iets sterkers wil kan dit krijgen op vertoon van het legitimatiebewijs en er kan zo ook een speciaal polsbandje opgehaald worden bij de portier.

Wordt hier misbruik van gemaakt door als meerderjarige sterke drank door te geven aan een minderjarige bezoeker, dan wordt bij constatering hiervan beide gasten de toegang ontzegd. Alcoholmisbruik is in het algemeen niet toegestaan en de medewerkers zijn geïnstrueerd en getraind om hier scherp op toe te zien.

Geen Danscafé zonder dansmuziek en dat is wat je zult horen bij Timeless. De stijl kan het best beschreven worden als een mix tussen Radio 538 en Slam!FM. De vrijdagavond wordt Clubnight met afwisselende DJ’s. Woensdag blijft dartsavond en donderdag is een avond speciaal voor studenten.

Dit weekend is er op zaterdag 14 januari vanaf 22.00 uur een groot openingsfeest met Slam!FM DJ Rob Toonen.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Even opgezocht wat zwak alcoholische dranken zijn: Dranken die minder dan vijftien volumeprocenten alcohol bevatten zijn licht- of laag-alcoholisch en worden ‘zwak alcoholisch’ genoemd.
  Bier, wijn, en wat nog meer dan?


  Maak melding

 2. Nou was Timeless al een ballentent… Op zaterdag liep er al genoeg 16 jarig spul rond als het maar dikke tieten had.

  Alles wat je in de supermarkt kan halen is zwak alcoholistisch.


  Maak melding

 3. Mixjes alleen als het pre-mix is. Whiskey-cola daar gemixt mag niet.

  Wat wel mag? Rode vodka in de mix bijv. Want die is er in 14,5% versie. Zeg maar alles wat je ook in de supermarkt kunt halen.


  Maak melding

 4. Gelukkig mag de jonge jeugd zich nu gezamenlijk maatschappelijk verantwoord klemzuipen.
  Dat van die 18+ toegang in de rest van de horeca en het weekend was allemaal onzin…….


  Maak melding

 5. Timeless was toch altijd al 16 jaar? net als de rest van zwolle? het deurbeleid van kroegen laat te wensen over, o die ziet er wel leuk uit die laten we door! zo gaat dat.


  Maak melding

 6. Goede zaaak!

  Ben inmiddels zelf 18 geworden maar zou zelf hartstikke blij zijn als er 2 jaar geleden een gezellig cafe was voor 16 + en dan bedoel ik de k*t casteleijn  Maak melding

 7. of ze nou thuis indrinken, of in ’t zoephok, of bij Dieka van de Kruusweg, of bij Timeless: maatschappelijke verantwoordelijkheid en (commerciele) horeca/alcoholconsumptie vind ik geen combinatie.


  Maak melding

 8. denk dat dit paar maanden duurt,

  dat het toch de kinder disco (kroeg) in de volksmond gaat heten

  en dat toch de 18 jarige daar niet wil gezien worden;)


  Maak melding

 9. Studentenstad Zwolle heeft er weer een opleiding bij…, die tot drinkebroeder.
  Wie nou nog roept dat Zwolle geen studentenstad is…
  En dat nog wel op particulier initiatief, hulde!


  Maak melding

Reageer