Aanpak leefbaarheid uitgaansgebied Jufferenwal

Zwolle – Horeca, bewoners, politie en gemeente Zwolle hebben een gezamenlijke aanpak afgesproken om de leefbaarheid in de directe omgeving van de Jufferenwal te verbeteren. De belangrijkste actie in deze aanpak is dat het uitgaanspubliek wordt gevraagd rekening te houden met de buurt. Personeel van de horecagelegenheden zal het publiek aanspreken en er worden flyers uitgereikt.

jufferenwal.jpg

Sinds 2004 vraagt de omgeving van de Jufferenwal en Maagjesbolwerk voortdurend aandacht om de leefbaarheid te verbeteren en overlast te beperken. Betrokken horecaondernemers hebben in overleg met bewoners uit het Maagjesbolwerk, de politie en gemeente Zwolle het initiatief genomen om de medewerking te vragen van hun clientèle om rekening te houden met de buurt en de buren. Vanaf vrijdag 13 januari worden door het horecapersoneel flyers uitgereikt aan de bezoekers van de horecazaak en portiers zullen horecabezoekers op straat aanspreken op ongewenst en irritant gedrag. De politieagenten zullen in het kader van VOS (veiligheid op straat) deze aanpak ondersteunen. Als aanvullende maatregel onderzoekt de Vereniging van Eigenaren van bewoners van het Maagjesbolwerk of op enkele kwetsbare plekken aanvullende verlichting kan worden aangebracht. Wijkzaken van de gemeente Zwolle zoekt naar mogelijkheden om voorzieningen te plaatsen tegen wildplassen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Aanpak leefbaarheid uitgaansgebied Jufferenwal”

  1. Tuurlijk, toen die mensen daar gingen wonen, viel het hun niet op dat daar ladingen horeca-gelegenheden zitten…

    Ze moeten echt niet zeuren!

  2. @Jasper, maar er is toch niets mis mee. portiers zullen horecabezoekers op straat aanspreken op ongewenst en irritant gedrag/quote]

    Er is toch ook gedrag wat je niet hoeft te accepteren, zoals wildplassen in jou portiek, enz.

  3. Bij wildplassen mag het duidelijk zijn dat er een grens overschreden wordt, maar moet je nu echt van uitgaangspubliek verwachten dat ze zich koest gaan houden? Ik vind dat Jasper daar absoluut een punt heeft. Hetzelfde als een yuppen-stel uit de Randstad die op het platteland gaan wonen en dan gaan klagen dat het er ‘stinkt’.

    Iemand die bewust niet in de binnenstad wil wonen, doet dit toch vanwege de slechte bereikbaarheid, slechte parkeermogelijkheden (vooral voor bezoek), overlast van uitgaangsverkeer, winkelpubliek en ladend & lossend vrachtverkeer? Dan is het mijns inziens omgedraaide wereld dat je er gaat wonen en nadien over dit soort zaken gaat klagen.

  4. Ik woon in een steeg van de diezerstraat, en ik geniet juist van het levendige van de stad. Als ik bij mijn ouders ben kan ik niet eens slapen omdat het er zo stil is. Dronken uitgaansvolk, laden en lossen hoort erbij, en dat weet je als je er gaat wonen. Maar ik word er wel enorm ziek van om iedere week weer mijn gang schoon te maken omdat er wekelijks onder mijn deur word door gezeken. Dat is gewoon te ranzig, dus zeer terecht deze aktie.

  5. Ben nu al benieuwd naar de evaluatie:
    aantal officiele, openbare plasplekken vergroten,
    na waarschuwing, bij overtreding beste boete uitdelen

  6. Men heeft het over gedragingen bij het verlaten van de horeca, waarbij de gast die ’s avonds rustig het cafe binnen stapt enkele uren later met een dronken toeter de hele buurt bij elkaar blért. Diezelfde gast die urineert in het portiek van de binnenstadbewoner. Het zijn gedragingen die meestal o.i.v alcohol ontstaan, want laten we eerlijk zijn, betreffende doelgroep plast niet in je portiek als hij in de stad zijn boodschappen heeft gedaan.
    Neemt niet weg dat meerdere mensen bij elkaar, in de stilte van de nacht al gauw goed te horen zijn, zonder dat er geschreewd wordt.

    Reacties als “niet zeuren” vind ik erg kort door de bocht. Er wordt hier gevraagd om rekening te houden met anderen. Dat is niet zeuren, dat is een verzoek.

  7. “Denk aan…” en “Bedankt voor de medewerking” lijkt me een prima toon die op mij niet overkomt als zeuren. Natuurlijk weet je waar je gaat wonen, maar dat betekent niet dat alles geaccepteerd hoeft te worden. Als het in samenspraak kan, dan wordt iedereen er toch beter van?

  8. De horeca hoeft echt niet weg. Wat wel weg moet is dat geschreeuw, gekot en gepis bij voordeuren. Wanneer we rekening met elkaar houden, is het voor iedereen leuk in de stad.

  9. al deze afspraken worden gemaakt met de bewoners, ondernemers, agenten, en andere betrokkenen.
    Behalve met die zwaar bezopen wilplassers.
    Maar geen nood; zodra je ziet dat ze wild gaan plassen, geef je ze een flyer……

    naief?

  10. Zwolle wil graag een “gastvrije” stad zijn. Blijkbaar is het tot sommige bezoekers (met name onder de uitgaansjeugd) niet doorgedrongen dat binnen de stadsgrachten geen vrijstaat heerst waar alles kan en mag en maar “normaal” gevonden dient te worden. Het wordt tijd dat in de introductieperiode (GRAS-week), studentenclubs en onderwijsinstellingen, behalve het laten zien waar je kunt feesten, ook daar eens aandacht aan gaan besteden, en het verschil tussen zich “gasterig”, en zich “als gast” gedragen, eens haarfijn gaan uitleggen.

  11. Heel bijzonder…. Ik fiets vaak ’s ochtends vroeg over de jufferenwal naar mijn werk. Ik zie dan vaak een schoonmaker bezig met een bladblazer die om 0800 uur met een hoop herie de blaadjes ( en zwerfvuil) bij elkaar blaast. Telkens verwonder ik me daar over. je zult maar op een vrije dag willen uitslapen en er staat zo’n idioot herrie te maken.
    Volgens mij is dat nog erger dan wat aangeschoten jongelui.

Reacties zijn gesloten.