SP: woontoren mag niet hoger dan 30 meter

De SP in Zwolle wil tegengaan dat een geplande woontoren in de wijk Kamperpoort hoger gaat worden dan 30 meter. De partij dient daarvoor a.s. maandag een amendement in.

De partij zegt, dat niet zo lang geleden na een stadsbrede discussie (hogerhuisdebat) is bepaald dat in de ring rond de binnenstad bouwhoogtes beperkt moeten blijven tot 30 meter. “De ontwikkelaar van de Schaepman-locatie gaf onlangs in een dagblad aan dat het graag hoger te willen bouwen dan 30 meter.” De SP vindt dat de gemeente een heldere en betrouwbare overheid dient te zijn, dat uitzonderingen niet onmiddellijk na vaststelling van de beleidsregels gemaakt moeten worden en dat het uitvoeren van deze beleidsregel door het maken van een uitzondering een precedent kan scheppen. Door middel van een amendement wil de SP voorkomen dat de <?xml:namespace prefix = st1 ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags” />30 meter grens los gelaten wordt en het zicht op de binnenstad en de Peperbus veiliggesteld wordt.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Lawaai papegaaien!

  Als de sp al tijdens de bouw van de peperbus bestond, zouden ze daar vast en zeker ook een stokje voor hebben gestoken.

  Ik vind overigens wel dat als er gebouwd wordt, dat het dan wel een architectonisch hoogstandje moet zijn en worden. Zwolle stikt al van de lelijke gebouwen (neem het stadhuis bijvoorbeeld).

  De ABN-toren (binnenkort de …. toren? ;)) is bijv weer een voorbeeld hoe het w?©l zou moeten.


  ⚠️ Meld

 2. Alsof de Peperbus niet veilig is met een gebouw (dit kan je onmogelijk toren noemen) van 40 meter…

  De schaepmanlocatie is ook een unieke plek, daar moet je echt wat goeds mee doen en niet bij voorbaat al alles blokkeren zoals de SP wil.


  ⚠️ Meld

 3. Betekent dit dat de SP het verzet tegen het stadion heeft opgegeven?

  Over lelijke gebouwen gesproken, het nieuwe kantoor van het groene land. Brrrrrrrrr….


  ⚠️ Meld

 4. SP azijnzeikers…! Zwolle moet eens een keer een echte stad worden! Een stad met aanzien. Een stad waarvan als men er lang rijd het ook ziet dat het een stad is en niet een groot plat dorp waar je in 10 minuten door heen bent.


  ⚠️ Meld

 5. wat een stelletje zeikerds zijn jullie ook met zijn allen zeg!
  Iedere keer dat de SP zich ergens voor inzet herrinneren jullie je alleen maar de stadionkwestie, terwijl er toen meer partijen tegen waren, maar om de ?©?©n of andere manier zijn jullie die partijen vergeten!!! Zielig gewoon!!!
  Wees blij dat er in ieder geval ?©?©n partij is in Zwolle waar je het hele jaar wat van hoort, verkiezingen of niet. Een partij die opkomt voor de belangen van de stad en de belangen van de vergeten groepen.


  ⚠️ Meld

 6. Voor de rest behalve zeiken doen ze ook niet veel toch? Elke keer als Zwolle zich verder wilt ontwikkelen als HOOFDSTAD komt dat groepje weer om de hoek zeiken en dan hebben ze landelijk de kans om mee te regeren en dan willen ze niet! Dus wie zijn de zeikerts dan Jasper? En dan niet weer met het vingertje naar anderen wijzen.


  ⚠️ Meld

 7. zowel in deze gemeente als in de landelijke politiek hebben ze zich beschikbaar gesteld om mee te besturen/regeren. In beide gevallen wilde de gevestigde orde niet met de SP in zee gaan. Logisch ook, verknocht aan macht en invloed en niet bereid naar het volk te luisteren draaft het CDA door ondanks dat het kabinet al 3 keer is gevallen en de 4e keer gaat deze ook vallen…
  maar goed… oppositie voeren is dingen aan de kaak stellen. Dat er dan niet altijd wat mee gedaan wordt is te danken aan (zoals dat heet) coalitievorming. Zolang een coalitie (of dat nu landelijk of gemeentelijk is) alleen naar de eigen belangen kijkt en de belangen van het volk vergeet, dan blijft het voor een SP schreeuwen van langs de kantlijn. Dat maakt het overigens niet minder zinvol, want zo wordt de stem van het volk in ieder geval gehoord, ook al wordt deze genegeerd.


  ⚠️ Meld

 8. De achmea toren is 40 meter en ligt er pal naast, dus het gezeur is weer eens ongegrond! En tast de achmea toren het stadsgezicht aan? nee! Het versterkt alleen maar het stedelijk aanzien en de economisch goede positie van onze stad. En ik ben benieuwd hoe ver de bekken van de ‘vrienden’ en de ‘espeers’ open vallen als ze vanaf 40 meter hoogte het prachtige centrum bekijken. Nieuwbouw, mits goed uitgevoerd, kan heel erg mooi zijn. Kijk eens hoe goed het maagjesbolwerk zich tussen het verleden en het heden mengt. Hoe de lichtblauwe achmea toren kleur brengt langs de snelweg, en hoe de prachtige glazen fascade van de ijsseltoren de entree van zwolle markeert wanneer je zwolle vanuit het zuiden binnen rijd.

  Wat een verschil met de vieze ‘kleurtjes’ van de oude ptt toren bij het station, de veeralllee flat, de teschelschade flat en het oude belasting kantoor. Architecten laten zien dat er tegenwoordig veel mooier en passender gebouwd wordt, en elke keer als de ‘vrienden’ en de espeers hun ONGELIJK bewezen krijgen gaan ze er harder tegenin…wat een lachertje die 2 groepjes, ze zijn echt de kneusjes van zwolle.


  ⚠️ Meld

 9. Wat de ‘vrienden…’ betreft helemaal mee eens. Dat zijn geen vrienden meer maar in de meeste gevallen regelrechte vijanden van de rest van de inwoners van onze stad. Maak er eens wat van en blijf niet zo hangen in het verleden!!!!


  ⚠️ Meld

 10. Leg er wat mij betreft maar een ondergrondse parkeergarage aan, en erbovenop een mooi nieuw park, waar we over vijftig jaar met onze kleinkinderen kunnen lopen.


  ⚠️ Meld

 11. @ jasper

  Zolang een coalitie (of dat nu landelijk of gemeentelijk is) alleen naar de eigen belangen kijkt en de belangen van het volk vergeet, dan blijft het voor een SP schreeuwen van langs de kantlijn.

  de belangen van een coalitie zijn ook belangen van “het volk”.


  ⚠️ Meld

 12. zeker, een kleine meerderheid. En de belangen van de verschillende partijen die die kleine meerderheid hebben gevormd zijn al weer afgezwakt door het vormen van een coalitie.


  ⚠️ Meld

 13. De woontoren wordt niet hoger dan 30 meter. Ondanks dat wethouder Knol daar niet echt bezwaar tegen had komt er geen echte hoogbouw aan de rand van de Kamperpoort. De SP, PBZ, GL/DG, CDA en de VVD stemden tijdens de gemeenteraad maandagavond voor een bouwhoogte van maximaal dertig meter.  ⚠️ Meld

 14. Ben wel voor een beetje Zwolse-skiline, als er zoveel behoefte bij bedrijven leeft om zich (begrijpelijkerwijs) langs de A28 en bij het spoor te vestigen…..wie dan niet het ijzer smeedt als het heet is?!
  Binnen grenzen natuurlijk, maar die zullen toch al wel ergens gedefinieerd zijn door ons college.


  ⚠️ Meld

Reageer