Koninklijke onderscheiding voor huisarts Ten Berg

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte vrijdagmiddag de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer J.L. ten Berg. De heer Ten Berg kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn 37-jarige bijzondere verdiensten als huisarts tijdens een afscheidssymposium in de Isala klinieken, locatie Weezenlanden.

13-01-2012_dr._ten_berge_koningklijke_onderscheiding_04.jpg

Bijna veertig jaar lang was de heer Jules ten Berg huisarts in Zwolle. Een bijzonder gewaardeerde en betrokken huisarts. Hij was niet alleen vertrouwenspersoon voor zijn patiënten, maar ook een innovatieve arts die kwaliteitsbevordering hoog in het vaandel had staan. Kenmerkend is, dat hij altijd open stond voor nieuwe ontwikkelingen op medisch gebied. De heer Ten Berg heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de deskundigheidsbevordering van het huisartsenvak en de aansluiting van de eerste- op de tweedelijns zorg. Concreet voorbeeld hiervan is Medisch Coördinatiecentrum Klik, een professioneel kwaliteitsinstituut voor de eerste en tweedelijns gezondheidszorg in Zwolle en omgeving. Een ander voorbeeld is de Zwolse Huisartsenpost waarbij sinds de start in 2001 op zijn initiatief een speciale huisarts voor kwaliteitsbeleid werd aangesteld. De Zwolse Huisartsenpost vervult daarmee nog steeds een voorbeeldfunctie.

13-01-2012_dr._ten_berge_koningklijke_onderscheiding_02.jpg

13-01-2012_dr._ten_berge_koningklijke_onderscheiding_01.jpg

13-01-2012_dr._ten_berge_koningklijke_onderscheiding_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. We liggen nu met het schip in Amsterdam, even op de pc de krant gelezen en dan zien we de prachtige momenten van uw afscheid.
    Van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding, die u zeker verdiend heeft.
    Hartelijke groeten Bert en Geertje Mannak.


    Maak melding

Reageer