Politie houdt grote verkeerscontrole

Zwolle – De Politie IJsselland heeft vrijdagmiddag en – avond een grote verkeerscontrole in Zwolle gehouden. Totaal werden daarbij 42 bekeuringen uitgeschreven.

De politie controleerde het verkeer op diverse plaatsen in Zwolle. Dit was met name op de Westerlaan, Middelweg, Wade, v.d. Capellenstraat, Harm Smeengekade, Andantepad, Vondelkade en op de Marsweg. Er waren onder andere 12 bekeuringen voor het opvoeren van een bromfiets, 5 voor telefoneren tijdens het rijden, 7 keer hadden bestuurders geen gordel om en 5 bonnen voor het rijden in voetgangersgebied. Er werden 67 blaasproeven afgenomen.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. @tim nee, geen douane.
  Die controles worden MEESTAL uitgevoerd met het KLPD.

  Deze controles waren voor redelijk gevaarlijke dingen ๐Ÿ˜‰
  Wat de verkeersveiligheid in gevaar kan brengen.  Maak melding

 2. Stond ik met een collega bij de Van Karnebeekstraat bij de stoplichten richting binnenstad… wij hadden toch ECHT rood licht… worden we gepasseerd door een politiemotor, die dus gewoon zonder zwaailicht of sirene door rood reed!!!!


  Maak melding

 3. westerlaan stond politie al om 15-00 uur ook

  maar zuid is ook aan lijstje toe gevoegt zie ik
  ๐Ÿ˜‰

  hun vaste plekkie’s weet zwolle nu toch wel:)


  Maak melding

 4. Het mooie is, dat het hier niet gaat om snelheidscontrole. Dus je kunt de vaste plekjes wel kennen, maar daar schiet je maar weinig mee op. Tenminste: die sukkels die zonder gordel rijden, handheld bellen, fietsen in een voetgangersgebied enz houden daar meestal niet mee op als ze op de “vaste plekjes” komen.

  Vraag me wel even af waar “Pieters” in deze discussie is. Hij zeurt altijd dat ze niet controleren in Zwolle Zuid, maar dat gebeurt dus wel!


  Maak melding

 5. Plantje het werd tijd dat ze eens wat meer in het voetgangersgebied van het winkelcentrum zuid gingen controleren.Er wordt daar nog veel te veel gefietst en word als voetganger van de sokken gereden


  Maak melding

 6. Eva2:

  Politie, brandweer, ambulance, vuilnisauto’s etc mogen allemaal dingen doen die wij niet mogen. Ook zonder zwaailicht en sirene!

  Dus niet zeuren als ze zich niet aan de voor ons geldende regels houden: dat mogen ze.


  Maak melding

 7. Ach, ik ben eens op hetzelfde kruispunt door zo’n zelfde motoragent (misschien wel DEzelfde) aangehouden voor het rijden door rood licht… omdat ik met mijn toen zwangere togus net niet op tijd kon oversteken met de fiets… Dus daarom reageer ik een beetje fel…


  Maak melding

Reageer