Landstede Basketbal wint in Rotterdam

Rotterdam / Zwolle – De basketballers van Landstede hebben zaterdagavond eenvoudig het duel tegen hekkensluiter Challenge Sports / RBC gewonnen. In Rotterdam was de eindstand 63-84.

Landstede begon goed aan de wedstrijd. Al in het eerste kwart werd een grote voorsprong genomen (12-30). Dat werd niet meer uit handen gegeven. Na het tweede kwart was de ruststand 29-48. Het derde kwart was ook voor de lange ‘Zwollenaren’ (14-19). Het laatste kwart was met 20-17 nog voor de Rotterdammers, maar toen was de wedstrijd al lang gespeeld.

Van den Belt moest het zaterdag stellen zonder misschien wel zijn beste man. De makkelijk scorende guard Damon Huffman raakte woensdagavond geblesseerd en kon tegen Rotterdam nog niet van de partij zijn. Waar hij Landstede eerder dit seizoen meerdere malen bij de hand nam, werd zijn inbreng tegen Rotterdam echter nauwelijks gemist. Zijn afwezigheid stelde anderen in staat om extra minuten te maken en op het puntenformulier te komen. Liefst vijf spelers van Landstede Basketbal eindigden met dubbele cijfers achter hun naam. Gerald Robinson stak er met kop en schouders bovenuit met negentien punten en ook nog eens tien – waarvan negen defensieve – rebounds. Amu Saaka (16), Kenrick Zondervan (14, 7 uit 7 fieldgoals!), Cameron Wells (11) en Kareem Maddox (10) deden aanvallend ook goed van zich spreken.

Artikel delen:

Reageer