Fietsdieven en dronken gedrag houdt politie bezig

Zwolle – Een 24-jarige man uit Emmen en een 24-jarige man uit Hardenberg zijn zondag 15 januari rond 00.50 uur op het Groot Wezenland aangehouden voor respectievelijk belediging als openbare dronkenschap.

Surveillerende politiebikers werden door een jongeman aangesproken dat hij op het Kerkbrugje was lastig gevallen door twee dronken personen. Toen de agenten gingen kijken troffen ze de twee verdachten aan op het Groot Wezenland. Toen de agenten de twee aanspraken begonnen ze direct vervelend te doen. De man uit Emmen beledigde daarbij de agenten. Ondanks diverse waarschuwingen stopte hij niet met de beledigingen en daarop werd hij aangehouden. Hij verzette zich heftig en zijn vriend uit Hardenberg bemoeide zich er mee. Toen ook hij weigerde daarmee te stoppen werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Dezelfde nacht zijn twee 20-jarige Zwollenaren rond 04.50 uur op de Ossenmarkt aangehouden omdat ze probeerden een fiets weg te nemen. Agenten zagen dat de mannen van verschillende fietsen probeerden het slot te forceren. Dit lukte niet en om verdere schade aan fietsen te voorkomen werd besloten de twee aan te houden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Artikel delen:

Reageer