Basketballers Be Quick verspelen kans op overwinning

Zwolle – Zaterdag stond er voor de basketballers van Be Quick veel op het spel. Bij winst op directe concurrent Rebound uit Harderwijk zouden de mannen ferm bovenaan de ranglijst staan. Echter liep het allemaal anders dan verwacht.

Be Quick begon de wedstrijd redelijk goed en liet er in de beginfase ook geen twijfel over bestaan dat het menens was. De Zwollenaren haalden hun beruchte fysieke spelletje uit de kast waarbij geen enkele score cadeau werd gegeven. Na de eerste periode stonden ze dan ook nipt voor met 21-22. In het tweede kwart begon het voor de ploeg van coach Jackson goed te lopen. De verdediging van de Harderwijkers werd gemakkelijk weg gespeeld en de gastploeg liep rustig uit naar een 27-44 voorsprong bij rust. Toch begonnen foutenproblemen zich parten te spelen voor de Zwollenaren en had coach Jackson maar beperkte wisselmogelijkheden. Hierdoor rook Rebound bloed en ging het de tweede helft hard van start.

Met veel vrijeworpen en slim spel kwam de thuisploeg puntje voor puntje weer dichterbij en ging het publiek in sporthal de Sypel er weer in geloven. Minuten lang kreeg Be Quick de bal niet meer in het netje en was van de zeventien punten voorsprong tijdens de rust nog maar een 55-59 voorsprong over.

De fysieke wedstrijd eiste bij de Zwollenaren als eerst hun tol doordat forward Post met vijf fouten in de slotfase op de bank moest gaan plaatsnemen. Rebound had voldoende wissels en kwam wederom langzaam maar zeker langszij. Met nog twee minuten te gaan was daar dan ook de voorsprong de thuisploeg en leek het een gelopen race (75-69).

Toch maakte forward Baars het nog even spannend door in de laatste seconden van de wedstrijd een driepunter te forceren en kreeg hij zelfs nog een buzzerbeaterkans voor de gelijkmaker. Deze ging echter mis en verloren de mannen van Be Quick spijtig met 75-72.

Het kampioenschap hebben de mannen van Be Quick nog steeds in eigen hand maar dan mag er dit seizoen niet meer verloren worden. Dat wordt dus nog een hele opgave voor de rest van het seizoen.

Artikel delen:

Reageer