Taekwondo Oude Luttikhuis de beste van Nederland

Zwolle – Zaterdag 14 Januari vonden de Nationale Kampioenschappen Taekwondo in Almere plaats. Taekwondo Oude Luttikhuis, dat ook lessen verzorgd in Zwolle, nam dit jaar wederom met een groot team deel aan deze kampioenschappen, maar liefst 29 deelnemers in verschillende categorieën. De verwachtingen waren vooraf hoog gespannen omdat het team van Oude Luttikhuis tijdens de laatste 3 edities alle keren beslag wist te leggen op de prijs “Beste Team” van Nederland.

Vooral dit jaar hadden de Nationale Kampioenschappen een extra lading voor de spelers en coaches van Oude Luttikhuis vanwege het overlijden van Ben Oude Luttikhuis in Augustus 2011. Iedereen was erop gebrand een goed resultaat neer te zetten om op deze manier eer te betonen aan hun trainer/coach die jarenlang hun steun en toeverlaat is geweest. De Taekwondoka’s waren die dag zeer succesvol met maar liefst 21 medailles, waarvan 6 Nationaal Kampioenen, 8 zilveren medailles en 7 bronzen medailles. Met dit resultaat waren de tukkers wederom het beste team uit het land.

Joyce van Baaren (Sen Dames -62kg) en Marjolijn Abbink (Sen Dames -67kg) behaalden deze dag respectievelijk hun 13de en 10de nationale titel, een indrukwekkend aantal.

Yvonne Oude Luttikhuis (Sen Dames +73kg) wist na een lange periode van afwezigheid eveneens de nationale titel binnen te halen.

Maikel Teunnissen behaalde verrassend de titel bij de heren tot 80kg en daarnaast was er ook goud voor Jeremiah Serhalay in de klasse Junioren -51kg.

Tijdens deze dag vonden er ook diverse huldigingen plaats en ook hier vielen 2 spelers van Oude Luttikhuis in de prijzen. Reshmie Oogink werd gehuldigd als sportvrouw van 2011 en Jeremiah Serhalay als sporttalent.

De Senioren van Oude Luttikhuis gaan zich nu richten op het internationale Trelleborg Open dat plaatsvindt in Zweden op 11 en 12 Februari. Meer informatie over Taekwondo Oude Luttikhuis op www.tkdoudeluttikhuis.com

Artikel delen:

Reageer