100 luchtballonnen boven Zwolle

Van 20 tot en met 23 juni wordt het luchtruim boven Zwolle weer gevuld met zo’n 100 luchtballonnen tijdens het Warsteiner Ballonfiësta Overijssel. Deze ballonnen stijgen op vanuit Park de Wezenlanden in het centrum van de stad. Vooral de vrijdag en zaterdag beloven weer spectaculair te worden, omdat dan ook de speciaal vormgegeven ballonnen, de zogenaamde special shapes, het luchtruim kiezen.

Het Warsteiner Ballonfiësta Overijssel wordt dit jaar voor het eerst niet drie maar vier dagen gehouden. Met de uitbreiding van het programma naar de zaterdag kunnen alle families met kinderen ook beter genieten van het spektakel. Deze dag staat namelijk, met veel kinderactiviteiten, in het teken van het gezin. Op 20, 21 en 23 juni kan het publiek zelf ballonvluchten boeken. Naast deze ballonvaarten, staan er de hele week ook andere aantrekkelijke onderdelen op het programma. Alle dagen worden er voor het publiek speciale Luchtschip vaarten (soort Zeppelin) aangeboden boven het evenemententerrein en de binnenstad. Op vrijdag 22 juni wordt de bedrijvendag met als thema ‘Overheid ontmoet bedrijfsleven’ gehouden.

Leden van de Tweede Kamer, vertegenwoordigers van de Provinciale Staten van Overijssel, het gemeentebestuur van Zwolle en het Overijsselse bedrijfsleven ontmoeten elkaar in een netwerkbijeenkomst van VNO-NCW met een nationaal vermaarde spreker. ‘s-Avonds kan iedereen genieten van de special shapes die de lucht ingaan en de avond wordt spectaculair afgesloten met Night Glowen en vuurwerk. Zaterdag 23 juni is het Familiedag in Park de Wezenlanden met tal van kinderactiviteiten en live muziek. Indien het weer het toelaat, start het Ballonfiësta op 20 en 21 om 18.45 uur. Op 22 juni beginnen de festiviteiten voor het publiek om 19.00 uur en op 23 juni is vanaf 17.00 uur weer van alles te beleven.

Iedereen maakt kans om zelf een ballonvaart te winnen. Er wordt namelijk een fotowedstrijd georganiseerd. Degene die de mooiste foto gedurende het Ballonfiësta maakt, kan deze foto voor zaterdag 12.00 uur inzenden naar info@ballonfiestaoverijssel.nl. De beste foto wint een ballonvaart op zaterdagavond. Meer informatie over het Warsteiner Ballonfiësta Overijssel en de mogelijkheden met betrekking tot ballonvaarten zijn te vinden op www.ballonfiestaoverijssel.nl

Artikel delen:

Reageer