Glasses en Mustaches naar Bevrijdingsfestival Zwolle

Zwolle – Glasses & Mustaches uit Kampen is de tweede band waarvan de naam bekend is voor het Bevrijdingsfestival Overijssel, dat op 5 mei voor de 22e keer in Zwolle georganiseerd wordt. Het thema voor 2012 is: Vrijheid geef je door”. In de slipstream van dat thema is er ook een eigen project: “watisnoudievrijheid”.

Glasses en Mustaches is een vier-mans poppunk formatie, die met catchy songs, sterke hooks, een doordachte sound en een energieke zelfverzekerde live show afleveren. Hevig beïnvloed door bands als Greenday, Blink182, Bayside en The Matches begon zanger/gitarist Adrian Delange het ooit als solo-project, maar sinds eind 2010 heeft Glasses & Mustaches serieuze vormen aangenomen. De band speelde nog zeer recent op het landelijk bekende festival Eurosonic Noorderslag in Groningen. Vorig jaar won de band de hoofdprijs van De Doorbraak, dé bandcompetitie van Overijssel.

Bijgestaan door Pascal Schouten, Vincent Boer en Roan Meijer wordt er constant hard en intensief gewerkt aan alle aspecten van een band. Zo deden ze in hun korte bestaan al een live-videosessie in het Burgerweeshuis te Deventer, namen ze een single op in Studio Spitsbergen, hebben ze al de nodige optredens op hun naam gezet en zijn ze deze zomer de studio in geweest voor de opname van hun debuut-EP. Als kers op de taart ging de band er ook nog eens vandoor met de hoofdprijs van de Doorbraak, wat ze zeker stelden voor zowel een plek op Eurosonic 2012 als op Bevrijdingsfestival 2012.

Het resultaat is een band met catchy songs, sterke hooks, een doordachte sound en een energieke zelfverzekerde live show. Een show waarmee Glasses & Mustaches de komende tijd hun ‘geeky poppunk’ zo veel mogelijk zalen in willen knallen.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer