VV Berkum laat steken vallen tegen FC Zutphen

Zwolle – VV Berkum heeft in de oefenwedstrijd tegen eersteklasser FC Zutphen laten zien dat de ploeg, kort voor de tweede seizoenshelft, nog heel wat te verbeteren heeft. In de eerste helft liet de thuisclub nog redelijk spel zien maar na rust liep Berkum tegen een toch wat ontluisterende 0-3 nederlaag op.

In de eerste 45 minuten kwamen de Zwollenaren nog redelijk voor de dag met af en toe aardig combinatiespel, al had ook toen Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis een paar keer scherpe reflexen nodig om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Na krap een half uur spelen had Berkum zelfs riante kansen om op voorsprong te komen maar in slechts enkele seconden tijd werden tot drie maal toe inzetten van Kassim Bizimana, Marc van der Meulen en Youp Kok door de keeper en verdedigers van Zutphen van de doellijn gehaald. Op slag van rust kwam Berkum aan de andere kant goed weg toen een Zutphense inzet, na slordig balverlies van de thuisclub, via de paal naast vloog. Direct na rust had Berkum opnieuw kans om op voorsprong te komen maar een schot van Bizimana werd ongelukkigerwijs gestuit door teamgenoot Youp Kok. Daarna nam een goed spelend Zutphen steeds meer het heft in handen. Dat resulteerde na een uur spelen tot een aanval over diverse schijven en nu was keeper Bouwhuis uiteindelijk kansloos: 0-1.

Berkum leek steeds meer moeite te krijgen om de bal uit de eigen verdediging te krijgen en het gretige FC Zutphen was niet te beroerd om daarvan te profiteren. Toen de bal in de 65e minuut zelfs uit een vrije trap voor Berkum rechtstreeks bij de tegenstander werd ingeleverd was het onmiddellijk 0-2. Direct na die ongelukkige tegengoal leek Kassim Bizimana voor de aansluitingstreffer te zorgen maar zijn kopbal werd gepakt door de Zutphense doelman. Ook in de oefenwedstrijden bleef daarmee het probleem zichtbaar waarmee Berkum het hele seizoen al kampt: een gebrek aan scorend vermogen. Dat het in de slotfase van het oefenduel nog 0-3 werd maakte de nederlaag nog wat schrijnender. Hopelijk weten de mannen van trainer Roeland ten Berge in de eerstvolgende competitiewedstrijd op 21 januari tegen DVS ’33 in Ermelo een beter resultaat neer te zetten.

Artikel delen:

Reageer