Berkum heeft spits voor komend seizoen al binnen

Zwolle – De Zwolse hoofdklasser VV Berkum heeft zich met ingang van het volgende seizoen 2012-2013 verzekerd van de diensten van de 22-jarige spits Bunyamin Özkök die nu nog uitkomt voor topklasser Excelsior ’31 uit Rijssen.

 

Özkök is een rechtsbenige aanvaller die in de hele eerste lijn kan worden ingezet maar ook kan spelen als hangende spits of aanvallende middenvelder. “Het is een speler die veel in beweging is, een effectieve dribbelaar met een goede één-tegen-één-actie,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge. Bunyamin heeft vóór zijn Excelsior-tijd de hele jeugdopleiding doorlopen bij Go Ahead Eagles, waar Ten Berge toen zijn trainer was. Toen de Deventer profclub stopte met het beloftenteam stapte de spits over naar Excelsior ’31 en hij werd in zijn eerste jaar bij die club kampioen van de Hoofdklasse C. Hij speelt nu voor het tweede jaar in de Topklasse maar heeft in het huidige seizoen geen basisplaats meer, al komt hij nog wel vrijwel elke wedstrijd als invaller in actie.

“Ik heb voor Berkum gekozen omdat het een goede ploeg is en een leuke club met een mooi complex. Er was ook belangstelling voor mij van zondagtopklassers en van andere clubs in de hoofdklasse maar ik wil op zaterdag blijven spelen. Bovendien heb ik altijd goed kunnen werken met Roeland ten Berge en ook dat heeft me doen besluiten om naar Berkum te gaan,” zegt Bunyamin er zelf over.

Dat Berkum momenteel niet zo’n florissante positie heeft op de ranglijst van de Hoofdklasse C is voor hem geen beletsel geweest bij die keuze. “Ik heb gezien dat de ploeg wel erg veel pech heeft gehad en ik heb er vertrouwen in dat het in de tweede seizoenshelft goed gaat komen.”

Artikel delen:
Reacties 7
  1. ha hij heeft zeker voor het tekenen van zijn contract niet eerst gekeken hoe hoog berkum stond.wel een verschil van topklasse naar de eerste klasse


    Maak melding

Reageer