De Gasthuizen helpt sterrenwacht realiseren

Zwolle – De Zwolse vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Thales Zwolle heeft met behulp van een financiële bijdrage van De Gasthuizen een sterrenwacht en elementen voor weer- en sterrenkunde in Doepark Nooterhof gerealiseerd.

thales.jpg

“Een kleine vereniging als Thales kan op eigen houtje niet zo’n grote investering doen. Vanuit de overheden is er in deze tijd van bezuinigingen ook minder subsidie. Daarom zijn we aangewezen op fondsen zoals De Gasthuizen”, zegt bestuurslid Gert Schooten. “We zijn er buitengewoon blij mee, want we hebben nu een grote stap kunnen maken voor de vereniging.” In het markante rode Landstede-gebouw in Doepark Nooterhof is een sterrenwacht geplaatst. Een aantal telescopen met oculairen, filters en digitale camera’s, educatief beeldmateriaal aan de wanden en audiovisuele voorzieningen voor presentaties en bijeenkomsten zijn aangeschaft. “Bovendien hebben we in het park zelf een zonnewijzer, weerhut, weerstation en satelliet geplaatst”, zegt Schooten.

Toekenning De Gasthuizen kende het bedrag van 7.500 euro aan Thales toe, omdat met name senioren gebruik maken van de sterrenwacht. Bijzonder is dat de basiscursus mede wordt verzorgd door een man van 73 jaar. “Hij heeft altijd gewerkt als leraar en deelt nu met veel plezier en enthousiasme zijn kennis over de astronomie met anderen.”

Bijdrage aanvragen

Het Zwolse fonds De Gasthuizen steunt initiatieven voor Zwolse senioren met financiële bijdragen. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer