Rotaract Zwolle weer op de kaart!

Zwolle – Rotaract Zwolle is het afgelopen jaar weer nieuw leven ingeblazen. Zo werd er onder andere een speeddate-avond georganiseerd op 29 juni 2011 om nieuwe leden te werven. Met de hernieuwde club werd vervolgens in het najaar de succesvolle champagneactie georganiseerd.

Rotaract kent in Zwolle een actief verleden, maar is een aantal jaren stil komen te liggen. In 2010 is met een nieuwe club mensen begonnen om Rotaract Zwolle weer nieuw leven in te blazen. Voorafgaand aan de speeddate-avond bestond Rotaract Zwolle inmiddels alweer uit een clubje van zeven enthousiaste mensen die er alles aan wilden doen om Rotaract Zwolle tot een actieve en boeiende club te maken. Helaas bleek dat het aantal leden nog niet voldoende was om echt actief te kunnen worden en de beoogde projecten uit te kunnen voeren. Daarom werd het plan opgevat om op 29 juni 2011 een speeddate-avond te organiseren. Deze informele en bovenal gezellige bijeenkomst vond plaats in het restaurant Koperen Kees te Zwolle. Iedereen met interesse om zich bij Rotaract aan te sluiten kon deze avond op een informele/gezellige manier met ons kennis maken om te kijken of Rotaract Zwolle iets voor hem of haar zou zijn. De avond begon met een introductie van de reeds bestaande Rotaract club en de voorgenomen jaarplanning.

Daarna werd door de Rotary iets verteld over de link met de plaatselijke Rotary clubs en werd er ingegaan op het internationale uitwisselingsprogramma van de Rotary (GSE). Vervolgens gingen we dan toch echt beginnen met het speeddaten. Iedere gast zat 3 x 4 minuten met een lid van Rotaract aan tafel om eens kort van gedachten te wisselen over wat het lidmaatschap van Rotaract nu precies inhoudt en waarom dat nu zo leuk is. Het was wel duidelijk dat de gesprekken na de drie speeddates nog lang niet waren afgerond. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel waarbij er nog volop verder werd gekletst. De speeddate-avond heeft uiteindelijk maar liefst zes nieuwe leden opgeleverd!

Champagneactie

Met de nieuwe leden had Rotaract Zwolle opeens voldoende mogelijkheden om de eerste actie op te zetten. Er werd gekozen voor een champagneactie. Rotaract is dan ook begin oktober met een afvaardiging van zeven leden een weekend in de Champagnestreek in Frankrijk geweest. Bij verschillende champagnehuizen en -boeren is er champagne geproefd en zijn uiteindelijk de te verkopen champagnes geselecteerd. Het werd de champagne van het merk Henri Chauvet. Vervolgens zijn in Nederland de bestellingen opgenomen. De eerste fles champagne werd natuurlijk verkocht aan de eigenaar van de Rotaract stamkroeg ‘de Beleving’te Zwolle (zie foto). Eind november en het eerste weekend van december hebben we het bestelde aantal flessen champagne uit Frankrijk opgehaald en inmiddels is alles uitgeleverd.

Met de opbrengst ondersteunt Rotaract het Leger des Heils te Zwolle. In de kerstperiode zijn kerstpakketten samengesteld met allerhande nuttige verzorgingsartikelen in een praktische rugzak en uitgedeeld aan de daklozen die zich bij de dagopvang melden. Daarnaast hebbenwe zaterdag 14 januari 2011 een diner verzorgd. Dat zou oorspronkelijk een kerstdiner zijn, maar op verzoek van het Leger des Heils hebben wij dit verschoven naar januari, omdat de behoefte van de daklozen dan groter is. Tijdens het diner is een symbolische cheque overhandigd, waarmee een bedrag van € 3.300,– is geschonken ten behoeve van de bekende soepbus van het Leger des Heils.

Kortom: het was weer een actief en gezellig verenigingsjaar voor Rotaract Zwolle!

Artikel delen:
Reacties 2
  1. @Piet. Volgens mij gewoon een rotary maar dan voor de wat jongere mensen. Een netwerkclub dus die ook druk bezig zijn met goede doelen. De champagne die ze verkochten was in ieder geval prima te drinken!


    Maak melding

Reageer