Groene speelplek aan de Kastanjestraat

Zwolle – Kinderen en ouders zijn werken in de Diezerpoort samen aan het ontwerp van een leuke aantrekkelijke groene speelplek aan de Kastanjestraat. Afgelopen november was de eerste creatieve sessie. Woensdag 18 januari vindt de tweede bijeenkomst plaats. Hier wordt het ontwerp gepresenteerd waarin alle wensen van de kinderen en ouders die zij in de eerste bijeenkomst hebben aangedragen, zijn verwerkt.

Wil je ook meedoen, meedenken en meebeslissen over het speelgroen in jouw wijk Diezerpoort? Op 18 januari ben je om 14.00 uur van harte welkom op basisschool het Wonderwoud (Beukenstraat 83). Doel van het project is om ‘kijkgroen’ in ‘gebruikersgroen’ ofwel ‘speelnatuur’ te veranderen. Dit gebeurt vanuit het programma Zwolle Gezonde Stad. Het uitgangspunt is dat een gezonde omgeving uitdaagt tot meer bewegen, zoals buitenspelen, en op deze wijze een bijdrage levert aan het bevorderen van de gezondheid van de Zwolse jeugd.

Naast het feit dat een gezonde omgeving uitdaagt tot meer bewegen en op deze manier een bijdrage levert aan de gezondheid van de inwoners, kent het project Speelnatuur ook andere positieve effecten. Zo draagt het bij aan de verbetering van de sociale contacten en sociale veiligheid in de wijk en de kwaliteit van de leefomgeving wordt vergoot.

Zwolle pakt met het programma Zwolle Gezonde Stad overgewicht bij haar jeugdige inwoners aan. Dit doet de gemeente via de JOGG aanpak (Jongeren op Gezond Gewicht). JOGG is de beweging waarbij iedereen in stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is de stijging van overgewicht en obesitas bij jongeren om te zetten in een daling.

Zwolle Gezonde Stad is een samenwerking van gemeente Zwolle, GGD IJsselland, Icare, Travers, Sportservice Zwolle, de brede scholen, Hogeschool Windesheim, Onderzoekscentrum Preventie Overgewicht Zwolle (OPOZ) en het Zwolse bedrijfsleven.

Artikel delen:

Reageer