Deltion start commercieel technische opleiding

Zwolle – Vanaf september 2012 start Deltion met de opleiding Middenkader Engineering Commercieel Technicus. Deze nieuwe variant van de Middenkader Engineering niveau 4-opleiding wordt op verzoek van en met ondersteuning van het technische bedrijfsleven opgericht.

Een commercieel technicus is de schakel tussen het bedrijf waar hij voor werkt en de klant. Hij bespreekt met zijn klant wat de eisen zijn en vertaalt deze wensen naar het product dat daar het best bij past. Vervolgens coördineert de commercieel technicus het hele traject van offertes tot en met verkoop en oplevering van het product. Tijdens dit traject blijft hij aanspreekpunt voor vragen.

Regionale bedrijven, zoals Brink Climate Systems en Altrex, geven aan altijd op zoek te zijn naar commerciële medewerkers voor hun binnen- en buitendienst. ‘Technische mensen vinden is nog niet zo moeilijk, maar technisch commerciële mensen zijn voor ons vaak moeilijk te vinden. Het commerciële deel brengen wij vaak bij door trainingen. Een opleiding waarin van begin af aan techniek en commercie gecombineerd wordt, juichen wij zeer toe’, aldus Rein Hoekstra, verkoopleider Brink Climate Systems.

‘Doordat de opleiding zich richt op diverse commerciële facetten in verschillende branches, zijn afgestudeerden goed voorbereid en breed inzetbaar binnen een bedrijf. Dit varieert van verkoop binnendienst medewerker, tot een functie als vertegenwoordiger of zelfs (assistent-) accountmanager’, zo geeft René Foks aan, Sales Manager Altrex B.V.

De opleiding is een praktijkgerichte opleiding. Het onderwijsteam bestaat uit docenten met ruime technisch commerciële ervaring in het bedrijfsleven. Er worden regelmatig gastlessen door sprekers uit het bedrijfsleven verzorgd en er wordt gewerkt met realistische praktijkopdrachten. De opleiding is technisch breed opgezet en opgebouwd uit verschillende onderdelen waaraan in groepen of individueel wordt gewerkt. Stages zijn een essentieel onderdeel van de opleiding.

Studenten kunnen na hun studie aan de slag binnen technische bedrijven (metaal, machinebouw of elektrotechniek), maar ook bij bedrijven die zich bezig houden met verkoop van diensten en/of producten. Er is veel vraag naar commercieel technici, studenten zijn vrijwel zeker van een baan.

Geïnteresseerden kunnen op vrijdag 20 januari en zaterdag 21 januari over deze en alle andere opleidingen van Deltion informatie inwinnen. Kijk voor meer informatie op www.deltion.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Door een goede training ga je vaak van technische medewerkers de beste “verkopers” maken. Alleen is de zorg dat ze niet te technisch worden. De klant kan niet altijd mee met bijvorbeeld het vakjargon. Training helpt hier vaak. Eva Joos.


    Maak melding

Reageer