Zwolle laat inwoners meedenken over Breezicht

Zwolle – Landelijk wonen in buurtschappen die midden in een open landschap liggen. Dat is het idee voor het toekomstige wonen in Breezicht. Deze nieuwe woningbouwlocatie ligt in de Mastenbroeker polder tussen de Milligerplas en Breecamp-Oost. Gemeente en ontwikkelaars AM, Bouwinvest en SWZ nodigen inwoners van Zwolle uit mee te denken over de plannen voor het eerste buurtschap.

breezicht.jpg

In Breezicht komen verschillende buurtschappen met een dorps karakter. Ze krijgen elk een eigen identiteit en bieden een variëteit aan woningen en woonsferen. Het eerste buurtschap wordt aan de Milligerplas gebouwd en zal ongeveer 180 woningen tellen. De ontwikkeling van dit buurtschap is in volle gang.

Hoge kwaliteit omgeving

De woonomgeving in Breezicht kenmerkt zich door een hoge kwaliteit. Er is veel groen, je kunt er wonen en recreëren aan het water, er is aandacht voor duurzaamheid en er is weinig doorgaand verkeer. Het eerste buurtschap biedt de mogelijkheid om te wonen met uitzicht op de polder, op de Milligerplas en het strand, aan de boulevard of midden in de buurt.

Denk mee over de ontwikkeling van het eerste buurtschap

De schetsontwerpen voor het eerste buurtschap liggen op tafel. Gemeente en ontwikkelaars willen deze graag voorleggen aan een breed samengestelde groep mensen en hun mening hierover horen. Wie open staat voor nieuwbouw, in de toekomst misschien wel wil kopen of huren en het leuk vindt om mee te denken over de plannen voor Breezicht, kan zich aanmelden op www.zwolle.nl/breezicht

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Burger panel Breezicht

  Graag geef ik mij op / meld ik mij aan voor de klanten panel welke
  op 15 februari plaats vindt.

  In afwachting van uw reactie

  met vriendelijke groet

  G van Zoomeren


  Maak melding

Reageer