Daklozen als stadsgids in Zwolle

Zwolle – Zwolle zien door de ogen van een dakloze en twee verschillende culturen met elkaar kennis laten maken. Dat is het doel van de door studenten ontworpen Daklozenroute door Zwolle. 22 leerlingen van het Meander college uit Zwolle werden door drie (ex)daklozen rondgeleid om een kijkje te geven in het leven van een dakloze.

De route voerde de leerlingen onder andere langs dagopvang Bonjour, nachtopvang Nel Bannink, verschillende slaapplaatsen in de open lucht en sloot af met een kom goed gevulde tomatensoep van de Soepbus. Tijdens de route was er ruimte voor interactie tussen de leerlingen en de gids wat de afstand tussen de verschillende culturen heeft verkleind. Hiermee is het doel bereikt dat de drie studenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten voor ogen hadden. De studenten hopen dat er vervolg wordt gegeven aan de route zodat meer mensen de kans krijgen de stad te gaan bekijken door de ogen van een dakloze. Voor meer informatie of interesse mail naar daklozenroutezwolle@gmail.com.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Mooi idee als ex verslaafde en dak of thuisloze goed te zien dat er meer het gered hebben en wij graag een stukje terug geven aan de maatschappij
    Ronny de boer kunstenaar ex verslaafde en dakloze zwolle


    Maak melding

  2. Mooi initiatief! Ben ook erg benieuwd wat het de jongeren oplevert.

    1steJohn weblogbezoeker van het eerste uur ex-roker….like you care.


    Maak melding

Reageer