FNV-tentoonstelling over bijzondere werknemers

Zwolle – De FNV-tentoonstelling ‘Bijzondere werknemers’ is deze week te bezichtigen op het Stadhuis. De tentoonstelling bestaat uit 21 portretfoto’s van mensen in de sociale werkvoorziening. Wethouder F. Van As opende de expositie dinsdagavond. Na de start vond er een paneldiscussie plaats.

17-01-2012_fnv_tentoonstelling_bijzondere_werknemers_01.jpg

De foto’s en begeleidende teksten laten zien hoe belangrijk het voor deze mensen is om werk te hebben en te houden. Geboren worden met een handicap, invalide na een ongeluk, ziek worden. Het overkomt jaarlijks duizenden mensen. Veel van deze mensen willen en kunnen werken. Helaas lukt het niet iedereen om dat in het gewone bedrijfsleven te doen. De sociale werkvoorziening (SW) biedt hen de kans om hun talenten in te zetten in een baan binnen de sociale werkvoorziening of daarbuiten. In het boek Bijzondere werknemers. Verhalen uit de sociale werkvoorziening vertellen 21 werknemers met een SW-indicatie hun persoonlijke verhaal. Hiermee krijgen de 100.000 werknemers in de SW een gezicht.

17-01-2012_fnv_tentoonstelling_bijzondere_werknemers_02.jpg

17-01-2012_fnv_tentoonstelling_bijzondere_werknemers_03.jpg

17-01-2012_fnv_tentoonstelling_bijzondere_werknemers_04.jpg

Van de portretten in het boek is een fototentoonstelling gemaakt. Eerder al waren de portretfoto’s te zien in verschillende steden in Nederland. De tentoonstelling is in Zwolle te zien tot en met vrijdag 20 januari 2012.

Artikel delen:

Reageer