Het weer: toenemende bewolking

Zwolle – Woensdag neemt bewolking toe en in de middag en avond gaat het vanuit het westen regenen. In het oosten valt mogelijk eerst een vlokje natte sneeuw. De maximumtemperatuur wordt pas laat in de avond bereikt. ’s Middags is het nog maar een graad of 3, in de avond loopt het kwik op naar een graad of 6. De zuidwestenwind trekt verder aan tot matig, windkracht 4. Aan zee wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

17-01-2012_weerfoto__de_ijssel_.jpg
IJsselbruggen

Donderdag draait de wind naar het westen en blijft het aan zee vrij stevig waaien. De dag verloopt grijs, en vooral in het zuiden is tot in de middag kans op regen. In het noorden blijft het grotendeels droog en laat de zon zich de tweede helft van de middag misschien nog even zien. Met 6 graden in Enschede en 8 in IJmuiden is het vrij zacht. In de nacht naar vrijdag krijgen we te maken met buien vanuit het noordwesten, hierbij neemt de kans op hagel, natte sneeuw en een klap onweer toe. Vrijdag houden de buien aan. De kans op een klap onweer en hagel blijft tijdens een stevige bui mogelijk. In het zuidwesten wordt het mogelijk een groot deel van de dag droog. Het wordt een graadje minder zacht dan donderdag.

In het weekend wisselen vrij koude lucht en zachte lucht elkaar snel af. Er trekken veel buien over, die vooral ’s nachts een winters karakter kunnen krijgen. Na het weekend is de kans op grote veranderingen klein.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer