Muzikaal initiatief LAB 1870 op zoek naar talent

Zwolle – LAB 1870, een initiatief van Meander college, Driezorg, Hedon, Artez en Glimlach producties is op zoek naar muzikaal talent onder jongeren t/m 18 jaar en senioren vanaf 70 jaar! De insteek van LAB 1870 is om jongeren en ouderen samen te brengen in de setting van een muzikaal avontuur, laten zien dat ouderen en jongeren prima kunnen samenwerken, laten zien dat beide generaties tot veel in staat zijn, vooroordelen die beide generaties over elkaar hebben weg te nemen, ouderen die jaren geleden hun muziek instrument ‘in de wilgen hebben gehangen’ uit te dagen om deze weer op te pakken. En niet te vergeten veel (speel/levens) plezier!

lab1870.jpg
Fotograaf: Bullet-Ray

Plezier dat gedurende het proces onderling naar voren zal moeten komen en plezier dat straks van het podium moet spatten om zowel het oudere als het jongere publiek te inspireren. De bedoeling is om eind juni tot een muzikaal hoogtepunt te komen en 3 maal op te treden voor publiek met als finale een show in poppodium Hedon te Zwolle. Daarnaast is er belangstelling getoond vanuit de organisatie van de Zwarte Cross om daar deze zomer Lab 1870 te programmeren!

De professionele begeleiding van koor en band is in handen van Wouter de Goeij (Student ArtEZ conservatorium) en Albert Dam (docent Muziek Meander College en ArtEZ Conservatorium). In eerste instantie zullen koor en band aparte begeleiding krijgen om daarna samengevoegd te worden tot 1 band inclusief koor. Daarnaast zal de Yamaha muziekschool ( Rhytm & Music) de oudere deelnemers indien nodig ondersteunen met extra individuele muzieklessen.

Inhoudelijk zal er in eerste instantie (pilot fase) gekozen worden voor `het feest der herkenning`. Nostalgische songs worden gearrangeerd om de oudere deelnemers (en publiek) in gedachten terug te laten voeren naar vroegere tijden. Ook huidige songs die de jeugd aanspreekt zullen bewerkt worden om deze generatie te bedienen. Binnen Lab1870 zal bij elke keuze het verrassingselement een rol gaan spelen en de generatie uitwisseling plaatsvinden! Zo zal bijvoorbeeld bij een bewerkte song als `Paradise van Coldplay` de leadzang voor rekening worden genomen door een 70 plusser en zal bijvoorbeeld een bewerkt liedje als `We’ll meet again van Vera Lynn` de leadzang voor rekening worden genomen door een junior!

Het project duurt zo´n vijf maanden en deelnemers zullen wekelijks vrij moeten plannen voor een gezamenlijk oefenmoment met daarnaast thuisopdrachten. Leerlingen van het Meander college mogen bij deelname het geheel onder de `maatschappelijke stage ` laten plaatsvinden.

Aanmelding van (ex) muzikanten en vocalisten kan bij de balie van het Meander college ( Tineke den Hertog ), elke Balie van Driezorg Zwolle of via de website www.lab1870.nl . Bellen kan ook naar de coördinator van het project: Richard Jongetjes (Glimlach Producties) 06-10514101 .

Aanmelden kan tot 12 februari!

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer