Raad leest voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Zwolle – Met het Voorleesontbijt op basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven startte op woensdagochtend de landelijke campagne De Nationale Voorleesdagen. Tien dagen lang staat het voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar in de schijnwerpers bij bibliotheek en boekhandels. De gemeente Zwolle vindt het voorlezen aan jonge kinderen belangrijk, daarom gingen college en raadsleden woensdagmorgen voorlezen uit het prentenboek Mama kwijt van Chris Haughton. D66 raadslid Sonja Paauw deed dat bij Fleks Kinderopvang aan de Dr. Klinkertweg in Zwolle.

18-01-2012_nationale_voorleesdagen_sonja_paauw__01.jpg

Het inmiddels populaire Nationale Voorleesontbijt is al enkele jaren het startschot voor De Nationale Voorleesdagen. Door het hele land vinden voorleesontbijten plaats waar bekende Nederlanders én plaatselijke bekendheden zoals de burgemeester voorlezen uit Het Prentenboek van het jaar aan jonge kinderen. Ook in Zwolle lzen de burgemeester, wethouders en raadsleden voorl uit het prentenboek Mama kwijt. In totaal werd op ongeveer 30 plaatsen in Zwolle aan peuters en kleuters voorgelezen. De deelnemende instellingen kregen het prentenboek cadeau van de gemeente Zwolle.

18-01-2012_nationale_voorleesdagen_sonja_paauw__03.jpg

18-01-2012_nationale_voorleesdagen_sonja_paauw__02.jpg

Aangezien de gehele overheid het voorleesontbijt belangrijk vindt, heeft de Majoor Spaans namens Defensie bij Allio Kinderopvang (vestiging Werkerlaan / Cultuurhuis) in Zwolle voorgelezen. Hij heeft het leuk gebracht waarbij alle kinderen actief betrokken werden bij het verhaal, het was een geslaagde ochtend!

voorlezen.jpg
Foto: Larissa

Artikel delen:

Reageer