Wasschilderen bij WijZ in Holtenbroek

Encaustic Art, ofwel wasschilderen, is ruim 2500 jaar geleden ontstaan en mag getypeerd worden als een van de oudste schildertechnieken ter wereld. Het leren van deze techniek kan vanaf dinsdagavond 14 februari of donderdagochtend 9 februari bij WijZ.

 

Bij het wasschilderen wordt geschilderd met diverse kleuren bijenwas, welke verwarmd wordt door een warmtebron, bijvoorbeeld strijkbout. Het wasschilderen gebeurt op speciaal papier of textiel. Wasschilderijen hebben geen fixatief nodig, zo trekken de schilderijen nagenoeg geen stof aan. Er ontstaat een glimmende glans op het schilderij, door deze op te wrijven met een zachte tissue. Wasschilderijen staan bekend om hun duurzaamheid en de sprekende kleuren. Peter de Jongste verzorgt voor WijZ een speciale cursus wasschilderen in Holtenbroek.

Hij doet dat op dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur en op donderdagochtend, van 09.30 – 11.30 uur. Beide in Kembang Baru, Händellaan 237. Startdatum is dinsdag 14 februari en donderdag 9 februari. De cursus vindt om de week plaats. Kosten € 50,40 voor 6 bijeenkomsten van 2 uur. Voor meer informatie of aanmelden, WijZ, tel. 038 –8 515 700.

Artikel delen:

Reageer