In Zwolle zijn goed 8.000 kerstbomen ingeleverd

Zwolle – De grootscheepse inzameling van kerstbomen heeft dit jaar 8338 kerstbomen opgeleverd. Wethouder Filip van As is erg tevreden: ‘Ook dit jaar is er door de Zwolse jeugd weer fanatiek ingezameld. Het is mooi om te zien met hoeveel enthousiasme en plezier de jongelui een extra zakcentje en gratis entree voor het Zwembad hebben verdiend.’

04-01-2012_inzamelen_kerstbomen_2.jpg

Dit jaar zijn er ongeveer 8338 bomen ingezameld. Iets minder dan vorig jaar, maar uiteraard wel een fantastisch resultaat. Het doel van de actie –voorkomen dat afgedankte kerstbomen op straat komen te liggen– is zeker gehaald: bijna nergens zijn oude kerstbomen op straat aangetroffen. Ieder jaar organiseert de gemeente Zwolle de kerstbomenactie ‘Oude bomen vangen veel winst!’ Kinderen zamelen elk jaar weer veel bomen in, zodat die niet op straat blijven liggen of in brand worden gestoken. Dit is goed voor het milieu en de dieren. De eerste bomen zijn woensdagmiddag 4 januari door wethouder Filip van As in de versnipperaar gestopt bij het inzamelpunt in Stadshagen.

Het versnipperde materiaal gebruikt de gemeente als bodembedekker in de Zwolse plantsoenen. Voor elke ingeleverde kerstboom kregen kinderen 20 eurocent en een stempel op een spaarkaart. Eén volle stempelkaart met tien stempels is een toegangsbewijs voor het Hanzebad of het Aabad. Veel kinderen kunnen dankzij hun deelname aan de actie een fijne dag beleven in het zwembad.

Artikel delen:

Reageer