Bert Hendriks vertrekt bij Be Quick ‘28

Zwolle – Bert Hendriks (53) verlaat aan het einde van dit seizoen de Zwolse eerste klasser Be Quick ‘28. In goed overleg is besloten het contract van Hendriks, dat aan het einde van dit seizoen afloopt, niet te verlengen.

De Zwolse trainer is nu voor het tweede seizoen eindverantwoordelijk voor de hoofdmacht van Be Quick ‘28. In het seizoen 2010-2011 eindigde hij in de middenmoot van de 1e klasse. Dit seizoen vecht Be Quick ‘28 voor lijfsbehoud. Hendriks gaat er in de tweede seizoenshelft alles aan doen om zijn jonge ploeg voor de eerste klasse te behouden. Wat Bert Hendriks na dit seizoen gaat doen, is nog niet bekend. Hij blijft in ieder geval als opleider verbonden aan de KNVB, maar beraadt zich op zijn toekomst als trainer in de voetballerij.

Be Quick ‘28 beschikt over een jonge eerste elftalselectie en een zeer talentval A1, dat meedraait in de top van de derde divisie. Drie A-spelers zijn in de winterstop vervroegd toegevoegd aan het eerste elftal. Het beleid van de vereniging is er de komende jaren op gericht nog meer jonge spelers in te passen in het eerste elftal. De doelstelling is om over enkele jaren met zelf opgeleide spelers terug te keren naar de hoofdklasse. Het interim bestuur van Be Quick‘28 gaat op zoek naar een jonge gedreven trainer die dit proces samen met de trainers van de overige standaardteams gaat begeleiden.

Artikel delen:

Reageer